READING

Blogger essentials: wat heb je allemaal nodig?

Blogger essentials: wat heb je allemaal nodig?

2013 Shay Cochrane

Nu de nieuwe The New Girl In Town live is, is het tijd voor het echte werk: het organiseren en onderhouden van de website. Als je het mij vraagt natuurlijk het leukste wat er is. Toch is het onderhouden van een blog of website niet iets wat je zo even doet. Er komt echt wel wat meer bij kijken dan een leuke tekst en foto, en vooral ook een aantal hulpmiddelen: de blogger essentials!

Wil jij beginnen met bloggen of het serieuzer aanpakken? Belangrijk is dan vooral dat je het doet omdat je het leuk vindt, niet vanwege de gratis goodies en de leuke evenementen. Het is natuurlijk een leuk bijkomstigheid, maar als je er geen passie voor hebt dan houd je het niet lang vol. Bloggen kan veel tijd in beslag nemen. Pak je het echt serieus aan dan ben je er 24/7 mee bezig. Nog steeds overtuigd dat bloggen iets is wat je graag doet? Dan geef ik je graag een aantal tips betreft de ‘benodigheden’ van een blogger die ik zelf ook dagelijks (ga) gebruik(en).

1. Laptop of computer en (video) camera

Bloggen vindt vooral online plaatst. Een laptop of computer (met internet, maar wie heeft dat niet tegenwoordig?) is dan ook een must. Daarnaast maken veel bloggers hun eigen beelden. Een goede (video) camera is dan ook essentieel.

2. Een agenda

Voor al je gemaakte afspraken en om evenementen in te noteren.

3. Een desk planner of kalender

Wat ga je plaatsen en vooral wanneer? Veel bloggers bedenken soms al dagen van te voren wat ze gaan plaatsen. Handig om dit dan ook op te schrijven, zodat je goed het overzicht houdt. Dit kan je doen in een desk planner of kalender. Natuurlijk zijn er ook veel online tools die je hiervoor kan gebruiken. Ook in Word of Excel kan je makkelijk een planning of kalender maken. Maar mijn voorkeur gaat toch nog steeds uit naar een fysieke planner.

4. To do lijst 

Bedenk voordat je aan de slag gaat met je blog of website wat je allemaal wilt doen. Op deze manier heb je een overzicht, kan je niets vergeten en heb je het doel voor ogen.

5. Sticky notes

Handig om iets (extra’s) aan te geven in je agenda of iets belangrijks op te schrijven wat je niet mag vergeten. Tip: plak deze sticky notes aan je laptop of computer zodat ze duidelijk zichtbaar zijn.

6. Blog checklist

Een blog checklist is een extra to do lijst waar punten op staan die je elke dag ‘moet’ doen voor je blog. Denk hierbij aan het plaatsen van je nieuwe post op sociale media en het beantwoorden van vragen, comments en e-mails. Deze checklist vind ik zelf heel fijn. Sla de checklist op, print het uit en beginnen maar!

7. Een notitieboek

Noteer alles in een notitieboek. Contacten, (e-mail) adressen, ideeën, uitgaven, tips, you name it!

8. Een klein notitieboekje voor onderweg

Schaf vooral ook een klein notitieboekje aan die makkelijk in je tas mee te nemen is. Ik heb altijd een notitieboekje bij mij waarin ik ideeën voor posts in opschrijf. Zodra je een keer geen idee hebt wat je moet plaatsen op je blog, check dit notitieboekje!

9. Visitekaartjes

Niet alleen online (via sociale media) kan je jouw blog promoten, ook offline. Deel vooral bij evenementen jouw visitekaartjes uit!

Mist er volgens jou nog iets in dit lijstje? Laat het mij dan vooral in een reactie onder dit artikel weten. Veel blog-plezier!

Beeld: shaycochrane


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lenneke

  1 december

  10. Een berg inspiratie! 😉

  • Laura
   Laura

   4 december

   Haha ja dat zeker belangrijk! Die inspiratie schrijf ik dan ook altijd in mijn mini notitieboekje;)

 2. Visite kaartjes moet ik zeker nog eens hebben!

  • Laura
   Laura

   4 december

   Moet je zeker doen! Vooral wanneer je ook veel naar evenementen en persdagen gaat;)

 3. Loïs

  2 december

  Oeh, zitten een paar goede bij. Thanks!

 4. […] op de Instagram accounts van celebs, desginers, stylisten, modellen, it-girls en niet te vergeten bloggers? Vanaf deze week laat ik elke vrijdag mijn favoriete instapics zien in de Instaweekly, met ieder […]

 5. […] op de Instagram accounts van celebs, desginers, stylisten, modellen, it-girls en niet te vergeten bloggers? Elke week laat ik jullie op vrijdag mijn favoriete instapics zien in de Instaweekly, met ieder […]

 6. […] op de Instagram accounts van celebs, desginers, stylisten, modellen, it-girls en niet te vergeten bloggers? Elke week laat ik jullie op vrijdag mijn favoriete instapics zien in de Instaweekly, met ieder […]

 7. […] op de Instagram accounts van celebs, desginers, stylisten, modellen, it-girls en niet te vergeten bloggers? Elke week laat ik jullie op vrijdag mijn favoriete instapics zien in de Instaweekly, met ieder […]

 8. […] op de Instagram accounts van celebs, desginers, stylisten, modellen, it-girls en niet te vergeten bloggers? Elke week laat ik jullie op vrijdag mijn favoriete instapics zien in de Instaweekly, met ieder […]

 9. […] op de Instagram accounts van celebs, desginers, stylisten, modellen, it-girls en niet te vergeten bloggers? Elke week laat ik jullie op vrijdag mijn favoriete instapics zien in de Instaweekly, met ieder […]

 10. […] jij zelf een blog starten? Lees dan hier wat je daar voor nodig […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers