READING

Wintersport essentials: wat heb je allemaal nodig?

Wintersport essentials: wat heb je allemaal nodig?

What do you need for Winter sports?

Het wintersportseizoen is weer begonnen en ondanks dat ik totaal geen wintermens ben en heel erg hoop dat er ook deze winter niet veel sneeuw valt in Nederland, vind ik op wintersport gaan wel erg leuk. Een soort haat-liefde verhouding die ik vanaf tweede kerstdag weer kan voortzetten. Maar bij wintersport komt nog meer kijken dan skiën en snowboarden. Wat dacht je van de gezelligheid in de apres-ski met glühwein of warme chocolademelk én niet te vergeten een goede (en natuurlijk ook een fashionable) uitrusting. 

Wat heb je precies allemaal nodig als je op wintersport gaat? Wat zijn de essentials betreft kleding? Ik geef je graag een aantal tips, want als je voor het eerst op wintersport gaat zijn er best wel wat spullen die je moet aanschaffen (denk aan kleding en accessoires), maar ook moet je nadenken aan het materiaal. Ga je huren of wil je gewoon je eigen spullen? Skikleding kan best prijzig zijn. Als je nog niet (vaak) op wintersport bent geweest is het slim om zowel kleding als materiaal te lenen van iemand of goedkopere kleding aan te schaffen. Winkels zoals Scapino en H&M verkopen ook goede en vooral betaalbare wintersportkleding. De skikleding van Scapino kwam zelfs het best uit de skipakkentest van Editie NL.

Maar wat heb je nu precies aan kleding nodig? Ik heb het hieronder allemaal even op een rijtje gezet of bekijk de afbeelding boven aan het artikel.

1. Thermo kleding

Wat betreft de kleding kan je het beste denken in lagen. De basislaag, de isolatielaag en de buitenlaag. Thermo kleding is de basislaag die je droog en warm houden door ademende kleding. Voor de tweede laag kan je kiezen voor een fleecevest of trui (niet in de bovenstaande afbeelding te zien). Deze beschermt je tegen een koude wind. Het kan ook zijn dat het heerlijk warm is, dan kan je het fleecevest of de trui lekker in het hotel of appartement laten liggen.

Thermo kleding van H&M

2. Waterafstotende handschoenen

Deze handschoenen houden niet alleen je handen droog en warm maar beschermen je handen ook bij valpartijen.

Handschoenen van The North Face via Kathmandu

3. Uv ski zonnebrandcrème 

Zelf verbrand ik nog al snel en ja, dat kan ook in de winter gebeuren. Vooral wanneer je op wintersport bent, hoog in de bergen, dichterbij de zon met de weerkaatsing van het witte sneeuw. Om je huid te beschermen kan je deze zonnebrandcrème gebruiken. Deze uv ski crème beschermt je niet alleen tegen de zon maar ook tegen kou, uitdroging en rode vlekken. Denk trouwens ook aan lippenbalsem.

Uv Ski Crème van Garnier Ambre Solaire

4. Ski- of snowboardbroek en jas

De laatste laag die je aantrekt wanneer je de piste op gaat bestaat uit een ski- of snowboard broek en een jas. Deze beschermen je tegen de kou en nattigheid van de sneeuw. Wat het verschil is tussen skikleding en kleding voor snowboarders? Snowboardkleding zit altijd net wat wijder zodat je er soepeler in kan bewegen.

Skikleding (broek en jas) van Mountain Peak via Scapino

5. Snowboots

Op de piste heb je vaak je ski- of snowboardschoenen aan die je kan huren wanneer je ook ski’s of een snowboard huurt. Maar ook snowboots zijn een must-have tijdens wintersport. Ze zijn niet alleen heerlijk warm, maar doordat ze een groot oppervlak en goed profiel hebben is de kans kleiner dat je snel uitglijdt.

Snowboots bij Scapino

6. Ski- of zonnebril

Ga je de piste op wanneer het bewolkt is of sneeuwt? Dan kan je het beste een skibril op doen. Zo heb je beter zicht en krijg je niet de sneeuw in je ogen. Op zonnige dagen kan je ook een zonnebril opdoen.

Skibril van Sinner

Extra tip: 

Wil jij helemaal veilig de piste op? Draag dan een helm. Deze kan je ook huren bij de ski- en snowboardverhuur.

Ga jij dit seizoen (voor het eerst) op wintersport? Wat zijn jouw essentials tijdens de wintersport?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Sanae

  22 december

  Leuk artikel! Al ga ik zelf niet op wintersport haha

  • Laura
   Laura

   24 december

   Haha jammer! Maar goed om te horen dat je het wel een leuk artikel vindt;)

 2. Rosanne

  23 december

  Oh, ik ga dit even onthouden! Ik ga toevallig in januari voor het eerst op sneeuwreis, dus alles is nog nieuw voor me. Ga trouwens niet skiën of snowboarden, maar sneeuwschoenwandelen 😀

  • Laura
   Laura

   24 december

   Wat leuk! Goed omte horen. En sneeuwschoenwandelen, daar heb ik nog nooit van gehoord….:)

 3. […] een paar dagen op wintersport en toen lag er gelukkig wel sneeuw. Dit jaar ga ik Tweede Kerstdag op wintersport, weer naar Winterberg, alleen is het nu erg groen. Dus hopelijk valt er de komende dagen nog wat […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers