READING

Getting fit: 6 manieren om meer water te drinken

Getting fit: 6 manieren om meer water te drinken

manieren om meer water te drinken

Water drinken is goed voor je! Het zorgt onder andere voor de reiniging van lichaam en huid en houd je de stofwisseling actief. Ondanks dat water drinken zo belangrijk is, is het voor sommigen ook een probleem. Want hoe zorg je er nu voor dat je dagelijks twee à drie liter water drinkt? 

Ook ik vond dit altijd erg lastig en dat merkte ik vooral ’s avonds. Ik was heel erg vermoeid en had vaak hoofdpijn. Ik wilde dan ook graag meer water gaan drinken, maar omdat ik er niet bewust mee bezig was vergat ik het gewoonweg. Een van mijn goede voornemens van 2015 is ‘getting fit’ en daar hoort ook genoeg drinken bij. Er moest dus iets veranderen! Na het lezen van dit artikel ben ik vorige week eigenlijk meteen begonnen. En al zeg ik het zelf… Ik ben goed bezig! Maar waarom lukt het nu wel en eerst niet? Ik geef jullie mijn 6 tips.

1. Begin de dag met een glas water. 

Als je ’s ochtends wakker wordt is het verstandig om een glas water te drinken. Door het slapen heeft je lichaam geen vocht binnen gekregen, maar wel vocht verloren (gemiddeld zo ’n 200 ml). Met één of twee glazen water zorg je dat het waterniveau van het lichaam weer goed is en de toon voor die dag gezet is. De echte health-liefhebbers zeggen dat je ’s ochtends het beste één glas lauwwarm water met citroen kan drinken. Dit stimuleert namelijk je spijsvertering en vetverbranding.

2. Geef water een smaakje.

Als je veel water drinkt, kan het tegen gaan staan. Hier heb ik gelukkig geen last van, maar meer variatie kan geen kwaad. Geef je water dus zo nu en dan een ander smaakje. Hoe je dat doet? Natuurlijk kan je gebruik maken van aanmaak limondasiroop, maar daar zitten veel suikers in. Het beste en het gezondste is om vers fruit, groente of kruiden aan het water toe te voegen. Mijn favorieten: citroen, munt, komkommer en aardbeien. Vooral in de zomer is dit heel verfrissend!

3. Zorg dat je altijd water bij je hebt.

Ben je veel onderweg? Zorg dan dat je altijd water bij je hebt. Het handigste is een waterfles die je zelf met kraanwater kan bijvullen. Daarnaast drink ik veel meer water als ik een fles water naast me, op mijn bureau, neerzet als ik aan het werk ben. Zonder dat ik het door heb blijf ik door drinken.

4. Gebruik altijd een groot glas of fles.

Wanneer je een groot glas gebruikt, hoef je niet alleen minder vaak het glas te vullen maar drink je (onbewust) ook meer. Je kan ook met jezelf afspreken om altijd je glas leeg te drinken bij het eten. Als je dan voor een groot glas kiest drink je meer dan wanneer je een klein glas gebruikt.

5. Houd bij hoeveel water je drinkt. 

Het bijhouden van de hoeveelheid water dat je drinkt kan een goed hulpmiddel zijn. Dit kan via een boekje (pen en papier) of via een applicatie. Vorige week vertelde ik jullie al over de Water Your Body app die ik sinds kort ontdekt heb. Door deze applicatie ben ik bewuster bezig met water drinken, waardoor ik ook daadwerkelijk meer ben gaan drinken. Dit komt ook door de handige meldingsfunctie van de app. Lees hier meer over Water Your Body.

6. Maak er een gewoonte van.

Zorg dat water drinken een gewoonte wordt. Hoe je dit kunt doen? Drink water op vaste tijden of momenten van de dag. Drink bijvoorbeeld één glas water na iedere wc-bezoek of zorg dat je altijd één of twee glazen drinkt tijdens het ontbijt, lunch of avondeten.

Dit waren mijn tips! Drink jij wel genoeg water? En hoe zorg jij ervoor dat je genoeg drinkt? 

P.S. Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik meer dan één liter water gedronken!


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Cherel

  27 januari

  Het was voor mij iets dat gewoon echt in mijn ritme moest komen. De app waarover je laatst vertelde is echt een goede ondersteuning!

 2. Sophie

  27 januari

  Ik ben ook echt iemand die het drinken altijd vergeet. Probeer de laatste tijd alleen nog groene thee en water te drinken maar t loopt nog wat moeizaam 😉

 3. Manon

  27 januari

  Heel fijn om te lezen, ik neem nu steeds vaker water mee, maar ik betrap me er zelf toch op dat ik af en toe niet eens drink

 4. Helaas behoor ik tot de categorie die veel te weinig drinkt, dus alle tips zijn welkom =) Ik begin bijna elke dag met een glas lauwwarm water zonder citroen, maar met is misschien ook wel lekker..

 5. Enneh.. Haal geen ander drinken meer in huis!

 6. Maaike

  27 januari

  Ik moet maar weer eens water met een smaakje gaan maken, dat doe ik eigenlijk alleen in de zomer, maar het is zo lekker! Goede tips <3

 7. marjolein

  27 januari

  Super bedankt voor dit fijne artikel! Ik drink namelijk echt veel te weinig! x

 8. Kim

  27 januari

  Leuk artikel! Ik drink zelf ook altijd uit een grote fles en merk ook dat ik dan een stuk meer drink.

 9. Rachel

  27 januari

  ja heel handig ik heb een water drinkfles van 600ml drink er 3 van verdeeld over het ontbijt, middag eten en avond eten en dan weet ik dat ik genoeg heb gedronken!

 10. Dascha

  27 januari

  Heel handig! Ik besef me eigenlijk dat ik NU even wat te drinken moet pakken haha!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 11. Mirjam

  27 januari

  Goeie aanvulling op mijn artikel! Leuk dat je geïnspireerd erdoor bent! 🙂

 12. Fijn artikel. Voldoende water drinken lukt mij niet altijd. De dag met water beginnen, ehm nee… Dit kan ik gewoonweg niet.

  Koffie.

 13. Rosanne

  27 januari

  Fijne tips! Ik drink bijna elke dag wel ongeveer twee liter water. Dit heb ik mezelf moeten aanleren, maar het gaat nu heel goed. liefs x

 14. Moniek

  27 januari

  Yes, altijd water meenemen werkt echt. Ik heb het mezelf vrij snel aangeleerd door gewoon altijd een half liter flesje bij me te hebben en in ieder geval 2 flesjes leeg te drinken. Goede tips!

 15. Amélie

  27 januari

  Ik drink eigenlijk alleen maar water en heb geen problemen om dan ook aan 2l te komen 🙂 Die app ga ik toch wel eens downloaden 😀

 16. Annemarie

  27 januari

  Hoi Laura,

  Wat super leuk, dit artikel. En wat is het toch een fotogenieke fles, de KOR Hot Pink 😉

  Hartelijke groet,
  Annemarie

  (van http://www.Bottelicious.nl)

 17. Heeel fijn deze tips. Ik drink écht te weinig water. Met een smaakje vind ik het inderdaad altijd al wel makkelijker / lekkerder om water te drinken. In de zomer drink ik eigenlijk automatisch wat meer, maar nu schiet het er eigenlijk wel vaak bij in. Een gewoonte maken van veel water drinken klinkt makkelijker dan het is, maar met deze tips gaat het misschien wel lukken haha

  ♥♥♥

 18. Anne

  27 januari

  Super leuk en handig artikel! Aan deze tips heb ik zeker wat (:
  Liefs, Anne

 19. Dana

  27 januari

  handige tips! Ik zal er zeker aan denken!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers