READING

Closet cleaning: vragen die je jezelf moet stellen

Closet cleaning: vragen die je jezelf moet stellen

closet cleaning

Lenteweer is op komst! De dikke truien, winterjassen en laarzen moeten plaats gaan maken voor weer veel kleurrijke blouses, topjes, dunne jassen en misschien (en hopelijk) ook snel de sandalen. Heerlijk!

Deze overgang van de winter naar de lente is voor mij altijd een reden om voor een closet cleaning, winterkleding moet plaatsmaken voor de lente- en zomerkleding. Alles gaat uit de kast en per item wordt de afweging ‘keep or toss’ gemaakt. Zowel bij de winterkleding die uit de kast gaat, als bij de lente- en zomerkleding die de kast weer in gaat. Klinkt makkelijk, maar zoals velen van jullie wel weten is dit het vaak niet. Die blazer of dat jurkje dat zo mooi is, maar die je nooit draagt. Het is moeilijk om daar afscheid van te nemen. Ik ken het!

Daarom laat ik jullie graag kennismaken met mijn opruimstrategie en dé 7 vragen die ik mezelf stel als ik mijn kast ga opruimen. Oké, het wordt misschien niet makkelijker om afscheid te nemen van bepaalde kledingstukken door deze vragen. Maar de ‘keep or toss’ is wel sneller gemaakt.

 7 vragen die je jezelf moet stellen:

1. Past het nog?

2. Heb je het de afgelopen 12 maanden gedragen?

3. Ga je het naar waarschijnlijkheid nog dragen?

4. Is het op het moment in de mode en/of vertegenwoordigd het echt jouw stijl?

5. Als een kledingstuk kapot is, ga je dan de moeite nemen om het te laten maken?

6. Als je nu zou gaan shoppen, zou je het dan kopen?

7. Voel jij je zelfverzekerd als je het kledingstuk draagt?

Heb je op één van de bovenstaande vragen hard NEE geantwoord, dan is het echt tijd om afscheid te nemen van het kledingstuk.

8cc8137f80b29e4c7356c173f6a48afb

Toch zijn de beslissingen dan nog niet afgelopen. Eigenlijk is er nog één afweging die je moet maken. Heb je besloten om iets weg te doen, maak dan drie verschillende stapels met ieder een andere ‘bestemming’.

8. Verkopen, doneren of weggooien?

 • Verkopen: heb je het kledingstuk nauwelijks gedragen, is het nog in de mode of ziet het er nog goed uit. Dan is verkopen een goede optie. Kan je van dat geld ook meteen je kast weer aanvullen;).
 • Doneren: wil je iets niet meer hebben en is het nog in goede staat, denk dan ook eens aan doneren via het Leger des Heils, non-profit organisaties of via speciale kledingcontainers langs de weg. TIP: op het moment loopt de actie Goed doen met je oude schoenen weer. Tot 12 april kan jij je oude schoenen inleveren bij Dolcis, Invito, Manfield en Scapino. Jij krijgt dan €10,- korting per ingeleverd paar en een van de 45.000 gezinnen in nood worden dan blij gemaakt met een paar nieuwe schoenen.
 • Weggooien: deze optie hoef ik denk ik niet uit te leggen. Als jij het persoonlijk niet meer zou aantrekken vanwege gaten, scheuren, vlekken enzovoort. Gooi het item dan op de stapel ‘in de prullenbak’.

Stap voor stap mijn strategie gevolgd? Dan kan het niet anders dan dat je nu naar een fijne, opgeruimde, ‘ready for a new season’ kast aankijkt. Heerlijk toch zo’n opgeruimde kast?

Hoe en hoe vaak ruim jij je kast op? Heb jij een andere strategie? Let me know! 

Beeld: www.stylizimoblog.com

Bron: www.theeverygirl.com


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Fijne tips! Ik heb net mijn kast helemaal opgeruimd en er ligt een hele stapel kleding die verkocht kan worden.

 2. Wat een goed artikel! Ik heb hem opgeslagen en zal hem de volgende keer zeker gebruiken!
  Liefs

 3. leuk om te lezen! wat een fijne tips die je met ons deelt!

 4. Fijne tips. Ik moet ook deze week mijn kledingkast even uitzoeken er zit veel tussen wat ik eigenlijk niet meer draag.

 5. Ik ga het vanmiddag doen, dus bedankt voor de tips! Daar kan ik wat mee 😉

 6. Handige tips geef je!

 7. […] Ruim je kledingkast op en verkoop je kleding aan een vintage-winkel, via marktplaats of ga bijvoorbeeld een dagje kleding verkopen bij de Ijhallen. Van dit geld kan je dan weer nieuwe kleding kopen of zet het op je spaarrekening. […]

 8. […] kan opgeborgen worden en er kan ruimte gemaakt worden voor warme truien. Hoogste tijd voor een closet cleaning. Voordeel van zo´n opruimsessie, […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers