5 tips: travel in style

how-to-travel-in-style1

Wie mij een beetje volgt op Instagram, heeft kunnen zien dat ik vorige week heerlijk aan het vertoeven was in het warme en o-zo-zonnige Valencia. Ik ging van 15 graden en zon in Nederland naar gemiddeld 25 graden in Valencia en bij terugkomst waren de temperaturen in Nederland gedaald naar 8.

Een hele omschakeling. Het inpakken van mijn koffer heeft dan ook langer geduurd dan normaal. Toen die eenmaal was ingepakt, kwam de volgende vraag; wat doe ik eigenlijk aan tijdens de vliegreis? Het moet natuurlijk comfortabel zijn, maar het liefst ook wel een beetje stijlvol. Ik geef jullie mijn tips to travel in style!

1. Layer up

Regel één: layers, layers, layers. Denk aan een comfortabele spijkerbroek of stretchbroek (zodat het niet kan gaan knellen), shirtje, soepel, warm jasje of cardigan en een sjaal. Een mooie spijkerbroek is altijd stijlvol en kreukt niet. Handig, want dan kan je deze nog vaker aan op bestemming. Dit geldt ook voor een jasje of cardigan in plaats van een trui. Dan kan je altijd wat uit trekken als je het warm hebt, of natuurlijk aan als je het koud hebt.

2. Keep it simple

Naast een praktische outfit is het ook aan te raden om het op accessoire gebied simpel en minimalistisch te houden. Negen van de tien keer word je namelijk gevraagd om bij de douane alles af te doen. En ja, dan moet je daarna ook weer alles om doen. Not so nice in a busy line!

3. Draag fashionable sneakers

Zoveel fijner dan sandalen, slippers of hakken. Heb je tenminste ook warme voeten in het vliegtuig. TIP: draag vooral ook sokken. Het is bij mij nu al een aantal keer voorgekomen dat ik ook mijn schoenen uit moest doen bij de douane. Heel fijn als je dan niet op je blote voeten door het poortje hoeft te lopen.

4. Een frisse huid

Airconditioning is een grote boosdoener in het vliegtuig. Je huid kan snel uitdrogen in het vliegtuig. Moisturize je huid dus goed. Doe bijvoorbeeld de avond voor vertrek een vochtinbrengende gezichtsmasker op. Daarnaast kan je veel make-up het beste vermijden. Wil je toch liever niet zonder een basis make-upje de deur uit? Ga dan voor een vloeibare foundation of een gekleurde dagcrème (BB cream). Een klein beetje mascara en een gloss kan geen kwaad.

Extra TIP: Stop foundation, eyeliner, blush, mascara, lipgloss etc. in je tas en fris hiermee je make-up op tegen de tijd dat je de plaats van bestemming nadert.

5. De tas maakt de outfit

Een tas of koffer kan je outfit helemaal afmaken. Kies voor een mooi en extra groot exemplaar, zodat je tijdens de vliegreis veel mee kan nemen of bij de hand hebt. Scheelt ook weer extra kilo’s in je ruimbagage (= shoppeeeen). Kies ook vooral een met lekker veel vakjes (voor je paspoort, je portemonnee en je mobiele telefoon). Heel praktisch!

Heb jij een vaste outfit voor in het vliegtuig?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Wat leuk en handig om te lezen! Ik doe ook vaak laagjes aan en dan vaak met mijn sneakers óf enkellaarsjes eronder. Ik ben namelijk gek op enkellaarsjes (ze passen overal bij, zelfs onder een jurkje!) maar ze zijn vaak de zwaar/groot om in mijn koffer te doen..

 2. Charlotte

  20 oktober

  Handig tips:) Ik vlieg alleen bijna nooit, maar voor een lange autorit gelden veel van deze tips ook wel

 3. Roos

  28 oktober

  Leuk artikeltje Laura. Nog even een passende ‘stijl’ tip: een goed verzorgde outfit/uiterlijk kan maar zo een stoel in businessklas opleveren omdat daar vaak plekken over zijn terwijl economy juist vaak overboekt is :).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers