READING

Hoe maak je de perfecte Instagram foto?

Hoe maak je de perfecte Instagram foto?

Hoe maak je de perfecte Instagram foto

Instagram is en blijft nog steeds mijn favoriete app. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het is dan ook niet wonderlijk dat ik bijna de 1000 geplaatste foto’s aan tik. Toch komen die Instagram foto’s niet zomaar aanwaaien. Zoals de Instagrammers onder ons ook wel weten, het vergt tijd en soms wel 10 foto’s voordat de perfecte Instagram foto ontstaat.

Maar wat maakt die ene foto nu de perfecte Instagram foto? En misschien nog wel belangrijker, hoe creëer je die? Hieronder leg ik het je haarfijn uit in 6 tips/stappen.

1. Het perfecte licht

Licht, licht, licht. Goed, natuurlijk licht is dé key voor een perfecte foto. Ga op zoek naar indirect natuurlijk licht, zodat je foto ook niet overbelicht wordt. De plek waar je het beste natuurlijk licht vindt is vlakbij het raam.

2. Kies de perfecte achtergrond

Wil je graag één of meerdere objecten fotograferen, kies dan voor een neutrale achtergrond. Keep it simple! Zelf kies ik bij dit soort foto’s vaak voor een achtergrond met een rustige kleur of een hele witte achtergrond. Zo zorg je ervoor dat de focus op de objecten ligt. Creëer een mooi stilleven en shoot it!

3. Maak veel foto’s

Wanneer je 5 à 10 foto’s maakt, zit er altijd minimaal één tussen zitten die perfect is voor Instagram.

4. Gebruik een fotobewerking applicatie(s)

Niets is echt wat het lijkt online. Een foto kan je binnen een handomdraai bewerken tot dé perfecte foto, terwijl die dat in eerste instantie misschien helemaal niet was. Applicaties voor het bewerken van een foto zijn een must. Ik doe niet anders dan filter over filter, verhelderen, contrasteren en verzadigen. Waar ik dit mee doe? Gewoon met de Instagram app en heel af en toe gebruik ik Afterlight.

5. Kies de juiste tekst

Een mooie, bewerkte foto is wat mij betreft niet compleet zonder een perfecte tekst. Het is niet altijd makkelijk om een goede tekst te bedenken, I know, maar sommige mensen hebben nu eenmaal dat talent en daar kan ik heel blij en vrolijk van worden. Een beetje humor in de tekst en een mooie, inspirerende foto. Dat is wat mij betreft de perfecte combinatie!

6. Ontdek je Instagram stijl 

Tot slot, ontdek je eigen stijl en blijf hier vooral ook bij. Niets is mooier dan een Instagram feed dat één geheel is, een soort verhaal. Dit is trouwens ook één van de veelgenoemde tips voor het krijgen van meer volgers.

Ik ben heel benieuwd, wat is volgens jou dé perfecte Instagram foto? 

Bron: www.glitterguide.com


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Wat een fijn artikel! Ik hou van Instagram en heb nu wel zo mijn trucjes waardoor mijn feed enigszins mooi is, maar ik vind het altijd nog lastig te bedenken wat ik onder mijn foto’s moet zetten..

  2. Leuke tips. Instagram is echt een van mijn lievelingsapp’s!

  3. […] Maakt jouw telefoon niet de beste foto’s of kan het nog wat bewerkingen gebruiken als het aankomt op licht, kleur of scherpte? Er bestaan gelukkig een aantal fijne applicaties je helpen bij het maken van de perfecte Instagram foto.  […]

  4. […] van die mooie Instagram-feeds krijgen? Het maken van de perfect Instagram foto is de eerste stap. In dit artikel gaf ik jullie hiervoor al wat tips. Maar wat echt het verschil maakt en zorgt voor een mooie feed, is het bewerken van de […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers