10x de invloedrijkste modezusjes

Stylight Kendall en Kylie Jenner

Het begon ooit met de Olsen twins, toen kwamen de Kardashians, maar anno 2016 zijn dit niet de enige zussen die (samen) de modewereld en social media veroveren. De jongere (social media) generatie is coming!

Om deze 10 invloedrijkste modezusjes kunnen we echt niet meer om heen.

1. de Kardashians

Sinds 2007 volgen we de reality show van de familie, Keeping Up With The Kardashians. Meer dan 10 seizoenen later zijn de zusjes wereldbekend en hebben ze naast de reality show ook eigen apps & games ontwikkeld, boeken geschreven, een eigen modelabel en beautyproducten op de markt gebracht.

En vergeet vooral hun volgers op Instagram niet. Kourtney, Kim en Khloe hebben namelijk meer dan 182,1 miljoen volgers op Instagram.

Stylight Kim Khloe en Kourtney Kardashian

2. de Jenner zusjes, Kendall & Kylie

Dochters van Caitlyn & Kris Jenner, en halfzusjes van de Kardashians. Sinds het succes van Keeping Up With The Kardashians staan ook Kendall & Kylie in de spotlight. In 2014 stonden ze dan ook al in de top 25 van meest invloedrijke tieners dankzij hun social media gebruik.

Vooral de jongste van de twee, Kylie, is het meest actief via onder andere Snapchat, Instagram en haar eigen app. Daarnaast heeft ze sinds kort ook haar eigen beautymerk, Kylie Cosmetics. Kendall blijft op dit gebied wat meer ‘low key’ en deel zorgvuldig foto’s. Zij richt zich vooral op een ‘serieuze’ modellencarrière.

 

Stylight Kendall en Kylie Jenner

3. Beyoncé & Solange Knowles

De muzikale zusjes in dit rijtje, de Knowles zusjes. Beyoncé heeft geen uitleg nodig, maar ook zusje Solange heeft een goud keeltje. Ze hielp haar zus zelfs ook bij het schrijven van een aantal grote hits waaronder ‘Why Don’t You Love Me’ en ‘Get Me Bodied’.

Daarnaast zijn de zusjes goed voor meer dan 85 miljoen volgers, alleen al op Instagram. Dan kan je wel zeggen dat je invloed hebt;).

Stylight Beyonce en Solange Knowles

4. Cara & Poppy Delevinge

De Delevinge zusjes zijn opgegroeid in fashionable kringen in Londen. Op jonge leeftijd belanden ze dan ook beiden in de modewereld. Eerst Poppy als socialite, model en ambassadrice van luxe merken en zusje Cara als een, in korte tijd, veelgevraagd model. In augustus 2015 kondigde Cara aan haar carrière als model in te ruilen voor een leven als actrice. En Poppy? Die blijft een veelgeziene gast op feestjes

 

Stylight Cara en Poppy Delevingne

5. Gigi & Bella Hadid

Wat Nederlands bloed in deze lijst kan geen kwaad. Op nummer 5 staan namelijk de half-Nederlandse Hadid zusjes. Gigi en Bella Hadid, zijn in Malibu opgegroeid en hebben een Nederlandse moeder. De twee werken beiden hard aan hun modellencarrière. Gigi liep vorig jaar voor het eerst mee met de Victoria’s Secret Fashion Show, heeft een collectie ontworpen voor Tommy Hilfiger en Forbes onthulde kortgeleden dat Gigi met haar 21 jaar op nummer 5 staat van best betaalde modellen, net een plekje boven Kendall Jenner.

Zusje Bella deed ook al verschillende modellenklussen voor grote merken en is dit jaar het gezicht van Dior Make-up.

Stylight Gigi en Bella Hadid

6. Doutzen & Rens Kroes

Nog meer Nederlands bloed, namelijk de zusjes Kroes. Doutzen kennen we natuurlijk allemaal als één van de meest succesvolle supermodellen en was jarenlang Victoria’s Secret Angel. Vorig jaar kondigde ze aan te stoppen en nu werkt ze samen met Hunkemöller als merkambassadrice met haar eigen collectie.

Zusje Rens timmert ook aardig aan de weg als voedingdeskundige. Dit jaar kwam alweer haar derde boek uit, ‘On the go’, na het succes van ‘Powerfood’ en ‘Powerfood – van Friesland naar New York’. En haar boeken gaan nu ook de landgrenzen over.

Stylight Doutzen en Rens Kroes

7. Penélope & Mónica Cruz

De Cruz zussen hebben niet alleen hun mooie looks gemeen. Ook zijn ze allebei actrices en ontwerpen ze kleding. Dankzij hun gezamenlijke passies hebben ze al verschillende collecties, voor Mango, Loewe en Agent Provocateur ontworpen.

Stylight Penelope en Monica Cruz

8. Kate & Lottie Moss

Dankzij campagnes voor ’s werelds grootste modemerken als Dior, Burberry, Chanel en H&M, geniet Kate de status als één van de meest iconische gezichten in de modewereld. Maar er is ook nog een klein zusje. Lottie Moss wist met haar 17 jaar al een campagne voor Calvin Klein in de wacht te slepen. Precies 21 jaar na de iconische campagne van haar (half)zus.

Stylight Kate en Lottie Moss

9. Dakota & Elle Fanning

Dakota en Elle zijn de jongste zussen in deze lijst maar ze hebben al een indrukwekkend CV opgebouwd. Dakota was één van de jongste genomineerden voor een Screen Actors Guild (SAG) Award en Elle kreeg in 2011 een Actress of the Year Award bij de Young Hollywood Awards. De zusjes hebben naast grote sterren gespeeld in Hollywood blockbusters waaronder War of the Worlds, Twilight, Super 8 en Malificent. Dit jaar zien we de zusjes veelvuldig in de bioscoop: ze spelen in maar liefst negen films!

 Stylight Dakota en Elle Fanning
10. Mary-Kate & Ashley Olsen

De zusjes waar het ooit allemaal mee begon kan je misschien wel zeggen. Hun kledingstijl werd veelvuldig gebruikt als inspiratie. Maar het begon allemaal toen de Olsen-zusjes nog geen negen maanden oud waren. In Full House speelde ze samen de rol van Michelle Tanner voor maar liefst acht jaar.

In 2004 besloten ze samen kleding te ontwerpen. Met Elizabeth & James en The Row verdienen ze sindsdien hun modestrepen en hebben verschillende awards gewonnen, waaronder de Womenswear Designer of the Year (CFDA) en een British Fashion Award.

 

Stylight Mary Kate en Ashley Olsen

Welke zusjes zijn jouw favoriet? 

Bron & beeld: Stylight.nl


RELATED POST

  1. […] Vorig jaar maakten Kendall Jenner & Gigi Hadid hun debuut in de show. Ook dit jaar zal Gigi Hadid weer mee lopen. Net als haar zusje Bella […]

  2. […] Welk moeder en dochter duo volg jij in 2017? En benieuwd wie de meest invloedrijkste zusjes zijn? Lees het hier! […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers