READING

Bespaartips: zo houd je geld over aan het eind van...

Bespaartips: zo houd je geld over aan het eind van de maand

bespaartips-zo-hou-je-aan-het-eind-van-de-maand-wat-over

It’s pay-day of -week, het ligt er maar net aan wanneer jouw salaris wordt gestort. Er is een ding dat zeker is, als je werkt is er in ieder geval weer een fijne bijschrijving te zien op je bankieren app tussen al die afschrijvingen.

Geniet even van dit moment, want voor je het weet ben je opeens niet meer zo ‘rijk’. Huur, verzekeringen, telefoonrekening, sportschool, het gaat er allemaal weer net zo hard van af. Dit is echter niet het probleem. Het zijn vaak vooral de kleine, onvoorziene uitgaves die ervoor zorgen dat ik op de helft van de maand alweer krom lig. Tijd voor verandering, tijd om die spaarrekening te spekken.

Hoe je aan het einde van de maand geld overhoudt? Deze bespaartips kunnen jou (en mij) hierbij helpen:

 1. Ga na waar jij geld aan uitgeeft en bepaal aan de hand daarvan op welke dingen je wilt gaan besparen. Misschien kom je erachter dat je bepaalde zaken wel kan missen, denk aan abonnementen waar je amper gebruik van maakt.

Boodschappen

Voor mij is boodschappen een dingetje waar ik op kan besparen. Ik kan meteen drie dingen opnoemen waar ik op kan besparen. Maar er zijn er eigenlijk nog wel meer..

 • Koop geen dingen in de aanbieding die je niet nodig hebt. Klinkt natuur heel logisch, maar met die verdomde bonussen bij de AH gaat dit bij mij soms wel mis. Ze lonken gewoon naar me; koop mij, koop mij. Maar als ik het eenmaal gekocht heb, dan weet ik eigenlijk al dat het waarschijnlijk weer blijft liggen.
 • Zijn er juist dingen in de aanbieding die je wel nodig hebt, koop er dan gelijk veel. Ik doe dit voornamelijk met producten zoals tandpasta en deodorant.
 • Maar het verstandigste is het maken van een boodschappenlijstje en alleen producten te kopen die hierop staan.
 • Let vooral ook op de houdbaarheidsdatum van de producten. Denk na of je het voor die tijd nog gaat opeten. Het gebeurt mij nog veel te vaak dat ik dingen onaangebroken kan weggooien. Zooooo zonde!
 • Wat wel weer handig is van die bonus bij de AH en dat bonuskaartje, kook eens met de producten die op dat moment in de bonus zijn.
 • En last but not least! Doe GEEN boodschappen als je honger hebt. Gewoon niet slim!

Eten

Dit hangt een beetje samen met het bovengenoemde, maar ook hier valt bij mij echt op te besparen.

 1. Wil je sparen, dan zijn afhaal- en kant-en-klaar maaltijden een no-go. Zelf koken is altijd goedkoper. Daarnaast heb je vaak restjes over waarvan je de volgende dag weer kan eten. Ik kook altijd alleen voor mezelf, waardoor ik altijd wel over heb en de dag daarna ’s avonds hetzelfde eet. Scheelt niet alleen boodschappen doen, maar je hoeft ook niet na werk nog te kokkerellen.
 2. Neem je eigen lunch mee naar werk, denk vooral ook aan de restjes van de avond ervoor.
 3. Kook met seizoensgebonden producten. Dit is gezond en goedkoper! In de herfst is dat onder andere : koolraap, paksoi, pompoen, rode biet, rode kool, venkel en wortels.
 4. Een gezonde leefstijl kan er ook zeker voor zorgen dat je gaat sparen. Geen chips en chocolade ’s avonds na het eten bespaard je geld. Een stuk fruit is ook goedkoper! (hoor mij verstandig zijn..)

Kleding

Dit is voor ons vrouwen gewoon een moeilijk puntje. We willen er immers niet bijlopen als sloddervossen en het liefst natuurlijk ook in de laatste mode. Gelukkig kan dit ook tijdens het sparen:

 1. Ruim je kledingkast op en verkoop je kleding aan een vintage-winkel, via marktplaats of ga bijvoorbeeld een dagje kleding verkopen bij de Ijhallen. Van dit geld kan je dan weer nieuwe kleding kopen of zet het op je spaarrekening.
 2. Sla je slag tijdens de uitverkoop. Zet het groot in de agenda zodat je de eerst bent die de leuke items kan bemachtigen, voordat ze weg zijn.
 3. Koop kleding waarmee je veel kan mixen & matchen. Zo heb je minder kleding nodig, maar kan je wel eindeloos combinaties maken.
 4. Twijfel je over een aankoop? “Bij twijfel, niet doen”. Wedden dat je er na een nachtje slapen er al anders over denkt. Denk vooral ook na over hoe vaak je het kledingstuk echt gaat (kunnen) dragen. Dag miskopen!
 5. Maak een lijstje met items die je graag wilt hebben. Zo ga je gerichter op zoek en voorkom je onnodige aankopen.

En nog wat extra spaartips:

 1. Pak vaker de fiets als het kan. Auto (benzine en parkeergeld) en openbaar vervoer kosten alleen maar geld.
 2. Laat de pinpas eens een dag thuis. Doe dit bijvoorbeeld om de 14 dagen. Op deze dag geef je niets uit en het helpt je ook bewust te worden van het geld dat je dagelijks (ongemerkt) uitgeeft.
 3. En heb je uiteindelijk een bepaald, gemiddeld bedrag dat je maandelijks overhoudt? Maak aan het begin van elke maand dit vaste bedrag over naar je spaarrekening.

Waar kan jij op besparen en heb jij nog leuke bespaartips? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers