READING

5x mooi voor het oog maar zo niet praktisch

5x mooi voor het oog maar zo niet praktisch

mooi-voor-het-oog-maar-zo-niet-praktisch

We kennen het allemaal wel. Je ziet iets super leuks – wat tegelijkertijd ook nog eens onwijs hip is. Je trekt het aan. Je kijkt vervolgens in de spiegel. Het ziet er goed uit dus je koopt het. Maar dan… eenmaal thuis merk je het pas. HET ZIT VOOR GEEN METER.

Onwijs leuk dat alle designers van die super coole, mooi voor het oog maar zo niet praktisch-producten ontwerpen. En wat dan nog het ergste is? We geven er allemaal massaal aan toe. Die leuke mini-tasjes? Je ziet ze op elke hoek van de straat. Die flawless ultra lange nepwimpers? Ga een avondje uit en je ziet niet anders. Daarom vandaag voor jullie: 5x mooi voor het oog maar zo niet praktisch.

1. De armcuff
Ik vind ze bij iedereen altijd geweldig staan. Zelf draag ik ze niet graag. Waarom niet? Het zit strak om je arm waardoor het eigenlijk heel ongemakkelijk zit. Losser kan dan ook niet want dan zakt hij naar beneden. Stuggles, je snapt het wel. Maar dat is nog niet het enige. Voor op vakantie zijn ze te gek. Maar op het moment dat je ze in Nederland draagt waar het weer wat kouder is moet er een jas of vest overheen. Helaas pindakaas, daar gaat je armcuff.

2. De platte punt ballerina
*Voor ik begin met beargumenteren wil ik wel even duidelijk maken dat ik het echt heb over de ballerina schoen, niet over de loafer. De punt loafer vind ik namelijk te gek!*
Oké, oké ik heb een grote schoenmaat. Ik draag zelf maat 40 dus ik moet ze sowieso niet aantrekken. Maar die platte punt ballerina vind ik er zo lomp uit zien. Maar dat is niet het enige. Op het moment dat je begint te lopen met deze schoen – ja ik heb het geprobeerd – voelt het net alsof je anders moet gaan lopen omdat je anders struikelt. Moeilijk uit te leggen maar probeer het maar eens. Je zult zien wat ik bedoel, totáááááál niet praktisch.

3. De nepwimpers
Dit vind ik toch wel een moeilijk product. Ik draag ze graag als ik een feestje heb maar ik ben weer net zo blij als ik ze er ‘s avonds weer af trek. Nepwimpers zitten nooit helemaal goed. En als ze dan goed zitten dan kun je geen zonnebril of bril meer opzetten want dan zitten ze weer net zo scheef als in het begin. Nu kun je natuurlijk zeggen laat die bril af. Maar dan is er de struggle van het wrijven in je ogen, traanogen, zware oogleden en ga zo nog maar even door. Genoeg stuggles bij dit product als je het mij vraagt. Maar laat ik wel eerlijk zijn. Ik blijf ze gewoon nog lekker dragen af en toe.

4. Het mini tasje
Dit is een trend waar ik dus niet aan toe wil geven maar ik weet zeker dat ik dit toch ga doen. Dit item zie je overal op straat. Het mini tasje. Bijna elk merk heeft er wel één in de collectie. Zo leuk, maar zo niet praktisch. Je telefoon past er net aan in. Voor een portemonnee is geen plek dus de kaarten en geld gaan los in de tas. Met geluk past er nog een lippenstift en gloss bij en dan zit het tasje al vol. De tasjes worden kleiner en de mobieltjes worden groter… Best logisch dat iedereen tegenwoordig rond loopt met een mobiel in de hand.

5. Off-the-shoulder jurken
Dit is misschien wel het meest onpraktische item waar ik toch elke keer in trap. Ze zijn zo ontzettend leuk en staan prachtig bij iedere it-girl. Ze hangen bijna wel in alle winkels van Amsterdam en ik pas de off-the-shoulder jurk dan ook iedere keer weer. Maar helaas. Ik kan er maar niet aan wennen die elastieken band die telkens weer omhoog glijdt… Nope, niet voor mij weggelegd.

Naast de bovenstaande zijn er uiteraard nog veel meer items die onwijs mooi zijn maar totaal niet praktisch. Zo hebben we natuurlijk ook nog de lace bh die alleen prachtig is voor kleinere boobs. De body ketting die overal aan blijft haken. En ga zo nog maar even door.

Welk item vind jij mooi maar zo niet praktisch? 


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

 1. Marjolein

  11 oktober

  Leuk artikel! Vaak heb ik het ook zo.. Dan denk ik weer eens ‘hoe leuk’, maar de praktische kant van sommige items.. Vb een trui met wijdere mouwen, heel mooi, maar als het koud is en regent kunt je hem onder geen enkele jas aan. 😀

 2. Hahah herkenbaar! Soms zijn dingen zo leuk op een hanger, maar als je het vervolgens in je eigen kast hebt hangen, draag je het niet meer.

 3. Nesrin

  12 november

  Ik ben altijd een pakezel geweest met een grote tas en ik probeer nu met grote moeite kleine tasjes uit 😉

 4. […] heb al eens eerder verteld, hier, dat ik niet zo’n fan ben van kleine tasjes. Of nou ja nano tasjes zoals ze dat noemen. Van die […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers