READING

De irritante druk van het verjaardag vieren

De irritante druk van het verjaardag vieren

de-irritante-druk-van-het-verjaardag-vieren

Vandaag ben ik jarig. Eenentwintig jaar, wat een feest. Ik ben niet zo gek op mijn eigen verjaardag. Die van anderen vind ik prima, maar mijn eigen…

Ik heb heel lang na zitten denken wat ik voor een post moest gaan schrijven op mijn eigen verjaardag. Een artikel over verjaardagscadeaus, een artikel over het geven van de beste party, een artikel met de beste bites recepten. Allemaal niet zo mijn ding. Niet voor vandaag althans.

Mijn beste vriendin is een paar dagen voor mij jarig. Logisch dat ik meteen vroeg wat ik het beste kon gaan schrijven. Waarop zij antwoordde: “Waarom doe je geen artikel over de druk die je jezelf altijd op legt. Je weet wel, hetzelfde als dat van oud & nieuw. Het moét altijd gezellig, leuk en fleeky zijn.” Dit klonk meteen als een feestje in mijn oren. Daarom gaan wij vandaag allemaal lekker klagen over ‘De irritante druk van het verjaardag vieren.’

Jarig zijn is niet altijd even leuk. Er ligt vaak een mega grote druk op je. Het begint vaak met de vraag ‘Wie ga ik uitnodigen?’ Je wilt niemand kwetsen maar je wilt ook niet jezelf in de vingers snijden. Ik heb best lak aan dit. Ik nodig uit wie ik wil en wie zich gepasseerd voelt heeft pech. Iedereen zegt tenslotte toch altijd ‘Het is jou dag vandaag!’ Neem het er dan ook lekker van.

Vervolgens begint het met wat voor soort feestje ga ik geven. Is het een borrel? Is het een dansparty? Is het een hightea? Is het puur alleen cadeau’s ontvangen en taart eten? Dit is misschien in mijn ogen wel het moeilijkste wat er is. Ik ben dus 21 jaar geworden. Dé leeftijd dat je echt een party geeft. Nu zit mijn beste vriendin op Curaçao en zijn veel vrienden van mij intens druk. Best logisch dat je dan niet zo in een feeststemming bent. Moeilijke keuze. *Inmiddels ben ik eruit. Ik ga gezellig met wat lievelingsvriendinnen koken en gezellig borrelen yay!*

Ook is er dan nog het ding: wat wil je voor je verjaardag? Dit is gelukkig iets waar je naar mate je ouder word er niet meer over na hoeft te denken. Een bos bloemen, ballonnen, giftcards allemaal prima. Geen lijstjes meer. Dat scheelt.

En dan is het moment daar. D-day, je viert jouw verjaardagsfeestje. Hier begint het grote drama. Is het wel leuk? Heeft iedereen het naar zijn zin? Is er genoeg drank? Is er genoeg eten? Maakt iedereen wel foto’s? Maak ik wel foto’s? Heb ik met iedereen een praatje gemaakt? De mensen die elkaar niet kennen, gaat dit wel goed? Bah, bah, bah. Verschrikkelijk dit toch. En dan voor je het weet is het ook zo weer over en word je wakker met een kater. Ook ben je de helft al weer vergeten en zijn alle duizenden foto’s zo blurry dat je er niets mee kunt.

Zullen we gewoon masaal met ze alle stoppen van het vieren van verjaardagen en gewoon even normaal doen. Gewoon gezellig een borrel, een paar fijne dansjes en gezellige party foto’s. No pressure, heerlijk relaxt. Dat maakt het leven toch een stuk beter. Wat denk jij?


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

 1. Toos Jong

  8 november

  Helemaal mee eens. Schaf het gewoon af…iedere dag kan een feestje voor je zijn. Een verjaardag leuk maken voor anderen, terwijl je er zelf een stresskip van wordt…Ga er vanuit dat iedereen altijd van harte welkom is om even een poosje met je te ” kleppen” en iets te drinken, daar heb je geen verjaardagparty voor nodig en kom je bovendien tot een vriendschap met veel meer diepgang!!

 2. Rebecca

  8 november

  Gefeliciteeeerd!
  Ik weet precies hoe je je voelt. Ik vier de 20e mijn verjaardag en kan me altijd zo zorgen maken of iedereen het wel naar zijn/haar zin heeft. Ook zo moeilijk om dingen te vragen voor je verjaardag. Het hele jaar door weet ik dingen, maar als het er op aan komt weet ik niks.

 3. Dionne

  8 november

  Dit is echt heel herkenbaar! Die druk vind ik zelf ook echt vervelend.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers