Rijmen als een pro

ziwuqmznrvs-bench-accounting

Het is bijna weer Sinterklaasavond. Dit weekend moet je vast nog even flink aan de bak. Cadeaus kopen – hier nog wat tips -, inpakken en dan ook nog die vervelende rijmen schrijven.

Rijmen is niet iedereen zijn sterkste punt. Daarom voor jouw hier wat tips.

1. Een rijm hoeft niet te rijmen

Oké, ik snap dat dit erg verwarrend is. Maar als jouw rijm de perfecte inhoud heeft, met geweldig grappige zinnen – waarom moet het dan rijmen? Niemand die het door heeft dat jouw rijm niet rijmt, let maar op!

2. Gebruik leuke anekdotes

Zoals ik al zei, een rijm hoeft niet te rijmen als het de perfecte inhoud bevat. Maak grapjes en opmerkingen die net tegen het randje aan zitten. Zet deze tegenover wat complimentjes en klaar is kees.

3. Als je het doet, doe het dan goed

Volgens mij begint iedereen zijn rijm met “Sint zat eens te denken, wat hij … moest schenken.” Leuk, heel cheesy. Maar als je dan cheesy gaat doe het dan all the way met een van internet geplukte rijm. Paar eigen anekdotes en hups naar de drukker.

4. Kies een ‘rijmschema’

Er zijn verschillende manieren om te rijmen – AABB, ABAB, ABBA en ga zo maar door. Kies één constructie en hou deze aan. Zo maak je het een stukje makkelijker voor jezelf.

5. Liever kort maar krachtig

Ga voor kort maar krachtig. 1 A4 vol met tekst is meer dan genoeg. Sterker nog, als het aan mij ligt schrijf ik maar een half A4’tje. But hey, that’s me.

6. Maak het mooi

Zoals je al weet van mij ben ik gek op een lekkere vormgeving. Dit geldt ook voor jouw Sinterklaas rijm. Een paar illustraties onderaan, wat leuke washi tape, stickertjes en verpakt in een mooie envelop. Niemand die merkt dat jouw rijm niet zo perfect is!

Succes!


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

 1. Lorenza

  1 december

  Wat een leuk artikel! Ik vind rijmen best lastig, maar vaak wel erg leuk! Dankjewel voor je tips ♡

 2. Toos Jong

  1 december

  Leuke tips Chantalle. Waarom moeilijk doen als je met een paar goed gekozen items pecies de spijker op de kop kunt slaan. Een lief woordje en een steekje onder water: PRIMA! En vooral : minder Sintstress….

 3. Handige tips! Sinterklaasrijm is toch elk jaar een uitdaging.

 4. Jorinde

  1 december

  Leuk artikel! Ik vind het leuk om gedichten te maken maar moet wel in de ‘mood’ zijn. Vooral niet te moeilijk doen en denken en dan komt er heus wat grappigs uit!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers