READING

Zo houd jij je aan jouw goede voornemens van 2017

Zo houd jij je aan jouw goede voornemens van 2017

Het is bijna zo ver. Het einde van 2016 is in zicht. En dan, dan komt het grote drama. Heb jij je wel gehouden aan de door jou gemaakte goede voornemens voor 2016? Misschien heb je er 2 van de 10 af kunnen vinken. Of misschien is het er wel helemaal niet van gekomen. Best lullig.

Laten we eerlijk zijn. Iedereen wordt doodziek van al die goede voornemens. De een stopt met roken, de ander gaat meer sporten. Dan zegt iemand te stoppen met roken én drinken maar eind januari zitten ze weer met een sigaretje en wijntje op de bank.

Ik heb zelf nooit echt meegedaan aan de hype van de goede voornemens. Tot eind 2014. Toen ben ik voor het jaar 2015 een lijst gaan maken. Ik maakte deze in mijn telefoon en hoopte dat ik eind 2015 wat vinkjes kon neerzetten. Er stonden verschillende voornemens in; ‘overgaan naar het volgende schooljaar’ en ‘focus leggen op dingen die wel haalbaar zijn’ maar ook dingen als ‘letten op de kleine dierbare dingen’ en ‘dingen / vriendschappen die mij in de weg staan en stress opleveren stoppen.’ Het kostte wat moeite maar ik moet toegeven ik heb van de 12 dingen maar 3 dingen niet kunnen afvinken. Het kan dus wel. Maar hoe dan? Daarom voor jou wat tips om ervoor te zorgen dat jij jouw goede voornemens kunt afvinken eind 2017.

1. STEL REALISTISCHE DOELEN

Het aller, aller, aller belangrijkste is dat je doelen wel realistisch en haalbaar zijn. Je kunt wel een lijst maken met 12 miljoen goede voornemens maar als ze niet haalbaar zijn waarom schrijf je ze dan op? Dit zorgt alleen maar voor teleurstelling einde van het jaar. Maak je reëel doelen daarom ook niet te uitgebreid. Stap voor stap, je kent het wel.

2. HOU HET POSITIEF

Zorg ervoor dat jouw goede voornemens niet voor negatieve vibes zorgen. Wil je afvallen? Doe dit dan met plezier en weet waarvoor je het doet. Wil je stoppen met roken? Zorg dan ook dat dit gebeurd met een goede reden voor jezelf.
Veel kunnen uiteraard op of aanmerkingen hebben over jouw goede voornemens. Maar onthoud ze zijn niet voor niets van jou!

3. ZORG DAT JOUW DOELEN JE GELUKKIG MAKEN

Ga niet goede voornemens maken omdat andere mensen willen dat jij dit doet. Het is belangrijk dat je doelen neerzet die jou gelukkig maken. Jij moet er tenslotte zelf voor zorgen dat jij jouw doelen haalt!

4. ACCEPTEER JEZELF

Het is belangrijk dat je het jezelf vergeeft als het even niet lukt om jouw goede voornemens te halen. Door te accepteren hou je een positieve houding en is het makkelijker om door te gaan. Soms moet je een paar keer op je plaat gaan om vooruit te kunnen.

5. BELOON JEZELF

Mijn favoriet. Je hebt een jaar lang zo je best gedaan om je te houden aan jouw goede voornemens. Beloon jezelf als het gelukt is. En blijf doorzetten uiteraard!

Wat zijn jouw goede voornemens? En wat zijn jou tips om jouw goede voornemens te halen?


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

 1. evelien

  21 december

  Wat een super fijne tips, ik heb nooit echt meegedaan met de hype maar voor het nieuwe jaar wil ik proberen minder druk te maken, en toch te gaan sporten! Ik ga mij aanmelden voor de sportschool en heb er echt super veel zin in <3
  Liefs,
  Evelien

 2. evelien

  21 december

  Wat een super fijne tips, ik heb nooit echt meegedaan met de hype maar voor het nieuwe jaar wil ik proberen minder druk te maken, en toch te gaan sporten! Ik ga mij aanmelden voor de sportschool en heb er echt super veel zin in <3
  Liefs,
  Evelien

 3. Manon

  21 december

  Ik ben het helemaal eens met al je tips haha, nu moet ik ze nog uitvoeren

 4. Marsha

  21 december

  Super handige tips heb je opgeschreven! Vooral die eerste vind ik goed haha.

 5. […] grote lijnen mijn doelen. Maar doelen stellen is vaak makkelijker dan ze ook daadwerkelijk behalen. Lees hier hoe jij je het komende jaar aan jouw goede voornemens kan […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers