READING

6x wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam

6x wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam

wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam

Deze week is het zover! Donderdag krijgen wij de sleutel van ons huisje. Na meer dan 8 jaar samen zijn gaan we nu dan eindelijk de stap zetten, we gaan samenwonen. Voor mij betekent dit dat ik Amsterdam ga verlaten en terug ga naar mijn roots. 

Ja je leest het goed. Na twee jaar in Amsterdam gewoond te hebben, ga ik de grote stad verlaten voor een iets minder grote stad. Ik ga namelijk weer in Veenendaal wonen. Ik zeg weer, aangezien ik daar ook vandaan kom. Geboren en getogen. Dat betekent dat ik een heleboel dingen ga missen aan wonen in de stad Amsterdam. Wat dan? Ik heb er zes op een rijtje gezet!

1. Spontaan ergens lunchen, dineren of drankjes doen

En dan maakt het niet uit of het nu een maandag, woensdag of zaterdag is. Er altijd wel wat open en dan zit je er echt niet in je eentje. Zelfs wanneer je op een gewone dinsdag eens lekker wilt borrelen tot in de late uurtjes. Heerlijk vind ik dat. Vooral gezien het feit dat ik van spontaniteit hou en niet altijd alles maar wil plannen. Oja, en tel daar ook nog eens de vele leuke, nieuwe hotspots bij op.  Je zou elke dag wel ergens anders kunnen gaan eten of borrelen. Mijn lievelings; buiten de deur ontbijten/brunchen!

DE FIJNSTE LUNCHPLEKJES IN OOST

MIJN FAVORIETE LUNCHPLEKJES IN DE PIJP

wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam - Mook pancakes

2. Avondje stappen

Wanneer je een avondje wilt stappen heb je zo ontzettend veel keus. Elk weekend is er ergens wel een leuk feestje of borrels waar je naartoe kan. Wat nog fijner is? Je kan gewoon om 9 uur ’s avonds al beginnen en om 2 uur alweer in bed liggen.

3. Eten

En hier bedoel ik naast de leukste hotspots ook de keuze van ‘afhaalmaaltijden’ mee. Afhaalmaaltijden, het klinkt altijd zo ongezond. Niets is minder waar in een stad als Amsterdam. Dat is nu ook net wat ik zo ga missen. Even snel een heerlijke, gezonde salade halen bij SLA, Venkel of Poké perfect als je geen zin hebt om te koken (en in mijn geval komt dat vaak voor). Maar ook als je iets minder gezond wilt doen heb je een ruime keuze aan keukens en gerechten. Dankzij Foodora, Deliveroo en Ubereats wordt het ook nog thuisbezorgd.

wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam - Venkel

4. Supermarkten

Over eten gesproken. Wat dacht je van de supermarkten die (bijna) elke dag van 8 uur in de ochtend tot 10.00 uur ’s avonds open zijn? En er is ook altijd eentje op loopafstand. Ideaal!

5. Amsterdam = mooi

Fietsen en/of wandelen door de stad wanneer het mooi weer is, heerlijk! Er is zoveel te zien en overal Instagramwaardige plaatjes;).

wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam

6. Veilig gevoel op straat

Dit klinkt misschien krom, maar het is echt zo. In Amsterdam heb ik me aantal veiliger gevoeld, ook als ik midden in de nacht over straat loop of fiets. Waar dat dan aan ligt? Er zijn altijd mensen wel mensen, auto’s of andere fietsers op straat. Het is overal verlicht. Dat gaat in Veenendaal wel even anders zijn. Wanneer je daar op een doordeweekse avond om 10 uur ’s avonds over straat fiets, dan is er amper iemand. Vooral in de winter.


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Dionne

  23 januari

  Dat kan ik begrijpen! Amsterdam heeft zoveel mogelijkheden,vooral met eten. Maar samenwonen is ook een nieuwe en leuke stad in het leven! Veel succes de komende tijd met verhuizen!

 2. manon

  23 januari

  Ja daarom lijkt het mij dus leuk om uberhaupt in een stad te wonen haha

 3. Tanja

  23 januari

  Een wereld van verschil Amsterdam of Veenendaal, maar je krijgt er ook weer iets voor terug!!In Veenendaal net 2x een koopzondag gehad. Wie weet wat daar nog gaat gebeuren. Succes met verhuizen.

 4. […] 6x wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam […]

 5. […] 6x wat ik ga missen aan wonen in Amsterdam […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers