Mijn goede voornemens voor 2017

goede voornemens

Het heeft zo’n twee weken geduurd, maar mijn goede voornemens zijn eindelijk op het spreekwoordelijke papier gezet. Mijn doelen voor het nieuwe jaar komen enigszins overeen met die van vorige jaar, maar des te meer motivatie ik heb om ze dit jaar wel (weer) te laten slagen! 

Lezen jullie mee?

1. Eerder naar bed en vroeger op staan

Voor 12 uur slapen, dat gebeurt mij bijna nooit meer en dat merk ik de laatste tijd vaak bij het opstaan. Ik werk dagelijks tot 6 uur, maar daar houdt het werk niet bij op. Vaak werk ik nog van 8 à 9 uur tot 11 uur nog even door voor mijn blog en andere freelance klussen. Ontzettend leuk om te doen en ik krijg er een hoop energie van, maar daardoor lig ik dus niet op tijd in bed. Hoogste tijd om hier een betere balans in te vinden, zodat ik eerder naar bed ga en energieker wakker wordt.

2. Meer lezen

Ik lees echt nooit meer. Met uitzondering van die twee weken zomervakantie. Zonde, want er zijn zoveel leuke boeken om te lezen. De lijst met boeken die ik wil lezen wordt alleen maar groter en daarmee de stapel met ongelezen boeken ook. Tijd voor verandering! In plaats van altijd maar achter de laptop te zitten, te Netflixen of door Instagram te scrollen, kan ik natuurlijk ook gewoon een boek erbij pakken. Daarom heb ik een doel gesteld: elke dag minimaal een half uur lezen. Het is een begin!

3. Meer nieuwe bestemmingen bezoeken

Mijn derde goede voornemen is om dit jaar weer meer te gaan reizen. Afgelopen jaar heb ik maar twee nieuwe plekken bezocht. Ik maakte een geweldige reis naar Lapland in Finland en in de zomer bezocht ik de stad Girona. Hierover lees en zie je meer via mijn 2016 in foto’s. Meer reizen, maar vooral ook veel nieuwe plekken bezoeken. Bestemmingen waar ik nog nooit ben geweest. Hoog op mijn lijstje staan Bali en Londen (ja, daar ben ik dus serieus nog nooit geweest *schaamte*).

4. Doen waar je gelukkig van wordt

Het klinkt zo simpel, maar soms is het even uitzoeken. Ongeveer 2 jaar geleden begon ik met fulltime werken en ben ik langzaam aan minder gaan bloggen, tot zelfs helemaal niet meer. In het voorjaar van 2016 voelde ik dat er iets miste en dat bleek later o.a. het bloggen te zijn. In september ben ik daarom weer begonnen en merk ik dat ik weer een stuk gelukkiger, blijer en energieker ben. Ondanks dat ik daardoor minder vrije tijd heb. Doen waar je blij van wordt maakt je dus echt gelukkiger. En dat geldt volgens mij wel voor alles. Hoogste tijd om dit meer te gaan toepassen in 2017.

5. Meer samen zijn

Meer samen zijn met vrienden, familie en Jeroen (the boyfriend). De afgelopen twee jaar heb ik in Amsterdam gewoond en Jeroen in Veenendaal. Daardoor zagen we elkaar alleen in de weekenden en soms zelfs om het weekend. Daar gaat nu gelukkig verandering in komen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen gaan wij vanaf februari samenwonen. Daarnaast wil ik ook meer leuke herinneringen gaan maken met vriendinnen en familie.

 6. Sporten

En daar is die weer! Het is volgens mij alweer 4 maanden geleden dat ik voor het laatst in de sportschool te vinden was. Of überhaupt enigszins sportief ben geweest. Een goed voorbeeld van geldverspilling. De sportschool is goed door mij gesponsord. Toch vind ik sporten belangrijk en wanneer ik het doe, merk ik ook gelijk dat ik meer energie en een voldaan gevoel heb. Het doel voor dit jaar is dan ook: uitzoeken wat ik leuk vind om te doen qua sporten en dit wekelijks volhouden.

Wat zijn jouw goede voornemens of doelen voor 2017? En vind jij het ook zo lastig om goede voornemens vol te houden? Lees dan even dit artikel!


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Dionne

  19 januari

  Doen waar je gelukkig wordt vind ik een mooi en meer reizen uiteraard ook. Zelf heb ik als doel gesteld om in 2016 elke maand op citytrip te gaan. Dat mag ook in Nederland zijn. Dat lukt tot nu toe aardig: de eerste vijf maanden ben ik al voorzien. (:

 2. Wat een goede voornemens, vooral het lezen vind ik heel leuk als boekhandelmedewerker! Maar ook reizen is natuurlijk superleuk en sporten ook. Wat goed dat je gaat samenwonen trouwens, gefeliciteerd! Malou x

 3. Maaike

  19 januari

  Meer sporten ga ik sowieso ook doen en vroeger naar bed moet ook maar eens gebeuren bij mij haha. Gave doelen 🙂

 4. Nathalie

  19 januari

  Goede voornemens meis! Meer lezen zou ik ook wel graag willen maar helaas komt dat er bij mij ook niet altijd van!
  Mooie voornemens!

  Liefs, Nathalie

 5. […] jaar is het mij gelukt om eerder naar bed te gaan en tevens eerder op te staan. Een van mijn goede voornemens voor 2017. Dit had ook te maken met het feit dat ik vroeger op moest staan door het reizen met OV naar werk. […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers