READING

Meal-preps inspiratie: 5 fijne Instagram accounts

Meal-preps inspiratie: 5 fijne Instagram accounts

Meal-preps inspiratie

Sinds ik weer in Veenendaal woon en voor werk heen en weer moet reizen, ben ik ’s avonds een stuk later thuis. Boodschappen doen we nu al voor een halve of hele week, maar na zo’n lange (werk)dag heb je soms ook gewoon geen zin om nog te koken. 

Afhaal- of kant-en-klare maaltijden, ze sluipen er dan zo in. Maar er is (misschien) een oplossing: meal preps. Gezien de ‘healthy life’ en ‘fitgirls’ trend, zijn er tegenwoordig een hoop inspirerende Instagram accounts te vinden voor het bereiden van je maaltijden. Bye bye unhealthy food, hello meal-preps!

1. Floordeboor_fit

Laten we beginnen met een Nederlands fitness- en foodblogger. Lekker veel (Nederlandse) groente! Maar ook haar ontbijt en snacks laat ze zien. Ook fijne inspiratie!

This week's mealprep is a wrap! The days go from left to right and bottom to top: Day 1: Breakfast is 2 boiled eggs, a banana and almonds. Lunch is Pumpkin–parsnip-lentil roast with nuts and avocado. Fruit as a snack. Dinner is salmon with veggies and blue cheese sauce. Day 2: Breakfast is chicken, dried apricots and walnuts. Lunch is 2 boiled eggs, nuts, veggies and hummus. Fruit as a snack. Dinner is sweet potato oven dish with greens and pomegranate and broccoli on the side. Day 3: Breakfast is superseed protein oats with peanutbutter and blueberries. Lunch is pumpkin–parsnip-lentil roast with nuts and chickpeas. Fruit as a snack. Dinner is salmon with veggies and blue cheese sauce. Day 4: Breakfast is 2 slices of home made seed-nutbread, 1 boiled egg and raspberries. Lunch is chicken, broccoli, nuts and chickpeas. Fruit as a snack. Dinner is sweet potato oven dish with greens and pomegranate and glazed carrots on the side. #weightloss #losingweight #weightlossjourney #fat2fit #obesetobeast #fuckobesity #fuckbeingfat #fitjourney #fitgirlcode #healthylifestyle #healthyhabits #afvallen #fitdutchies #fitbit #mealprep #foodprep #diet #health #instahealth #mealprepdaily #mealprepsunday

A post shared by Dutchie getting fit! 💪💪 (@floordeboor_fit) on

 

2. Damn_Delicious

Bij dit Instagram account zwijmel ik echt helemaal weg. Bij elke foto loopt het water in mijn mond. Zo ontzettend veel lekkere preps, maar ook gewoon veel lekkere foodpics. Daarnaast vind ik de gezonde snack preps ook heel fijn. Dat is naast mijn ontbijt (eigenlijk geen) wel aan verbetering toe!

 

3. Caligirlgetsfit 

Een Amerikaanse fitness-blogger die dit soort foto’s plaatst. Hoe leuk om per dag te zien wat zij eet en heeft geprept! Ik zou willen dat ik zelf zo zorgvuldig en gezond eet gedurende de dag.

💪🏻🗡 I'm a cereal killer because I slayed today's workout and I've prepped @cheerios for breakfast this week! lol. _ Here is my meal plan for the week. I'm working on adding recipes to my website too! Breakfast – 🍳 Two scrambled eggs, a bowl of cereal, and some potatoes! Lunch – 🍖 Rosemary garlic chicken, cauliflower rice, and some broccoli! I tried some right before taking this pic, which is why there's a little gap in the middle. lol! Dinner – 🐟 Grilled salmon, homemade pasta salad, and quinoa salad with apples, mandarin oranges, cilantro, and cabbage! Snack 1 – 🍉 I've been drankin… lol Snack 2 – 💪🏻 @womensbest protein shake and apple Snack 3 – 🍌 pitaya protein shake (I added my @womensbest protein into my usual fruit smoothie for extra protein! 💪🏻) and a banana! _ What's on your plate this week? #strongereveryday #mealprepsunday #mealprepmonday #womensbest #caligirlgetsfood #mealprep #fooddiary #mealdiary #eatclean #healthyeating #mealprep

A post shared by Shannon Eng (@caligirlgetsfit) on

 

4. Mealprepsociety

Dit is een ander account dan de voorgaande. De persoon achter dit account laat namelijk niet zijn of haar eigen preps zien, maar deelt meal-preps van anderen. Altijd fijn dit soort accounts!

 

5. Fitness.woohoo

Elke week verschijnt er een volledig weekoverzicht met meal-preps. En ook elke week weer veel variatie.

Sunday meal prep with egg frittatas, baked chicken, and ground turkey! (I also have 1-2 snacks during the day) •••••••••••••••••••••••••••••••••••••• ♦️BREAKFAST 326 CALORIES♦️ •vegetable egg frittata •1 cup garlic spinach •half an avocado ♦️LUNCH 358 CALORIES ♦️ •4.2 oz baked herb chicken breast •1 cup asparagus •4 oz baked sweet potato ♦️DINNER 338 CALORIES ♦️ •4 oz seasoned ground turkey •1 cup bell peppers •5 oz zucchini and yellow squash ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••🔹I also have 1-2 snacks each day that range from fruits, protein shakes, jerky, and mixed nuts 🔹I refrigerate my meals up to 4 days. If they will be out longer then I freeze them. Drain excess water and close the lids tightly for freshness

A post shared by @ fitness.woohoo on

Maak jij wel eens meal-preps?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. […] Meal-preps inspiratie: 5 fijne Instagram accounts […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *