READING

Problemen met slapen? 7 tips voor een betere nacht...

Problemen met slapen? 7 tips voor een betere nachtrust

Heb jij moeite met slapen? Je bent niet de enige, maar liefst 1 op de 3 Nederlanders heeft slaapproblemen. Slapen lijkt soms een moeilijke opgave. Vooral wanneer je veel aan je hoofd hebt. Maar ook wanneer je het minder druk hebt, zit het soms gewoon niet mee.

Gelukkig zijn er hoop tips die je makkelijk kan toepassen en je beter laten slapen. Wij hebben 7 fijne tips voor je op een rijtje gezet. Slaap lekker!

1. Slaap niet uit

Het is zo nu en dan heerlijk om wat langer te blijven liggen of geen wekker te zetten, maar het is niet goed voor je nachtrust. Een regelmatig slaappatroon zorgt ervoor dat je makkelijker inslaap valt en ook energieker opstaat. Een vast ritme wordt zeer op prijs gesteld door je lichaam. En nee, met lang uitslapen in het weekend haal je geen slaaptekort in. Je wordt er zelfs juist suf van!

Wil je toch uitslapen? Slaap dan niet meer dan 90 minuten langer dan normaal.

3. Dutjes na 15 uur

Uitslapen is dus eigenlijk een no go voor je nachtrust, maar wat dacht je van dutjes overdag. Powernaps voor 15 uur zijn goed voor de concentratie en zorgen niet voor een slechte nachtrust. Maar na 15 uur, doe het niet!!

3. Schermen buiten de slaapkamer

TV, laptop, tablet of telefoon. Allemaal buiten de slaapkamer houden. Schermen hebben een negatief effect op je slaap. Het blauwe licht van het scherm gaat de melatonineproductie tegen. Melatonine is een stofje dat in het lichaam wordt aangemaakt en de slaap stimuleert. Gaat het jou te ver of dit allemaal buiten de slaapkamer te laten? Probeer dan in ieder geval niet te veel naar schermen te kijken in de avond. Of zet het op minder fel licht.

4. Kersensap

Puur kersensap bevat stofjes die helpen bij het bestrijden van je slapeloosheid. Ze zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt, maar ook dat je langer doorslaapt. Neem alleen wel 2 uur voordat je gaat slapen een glas kersensap. Zo voorkom je dat je ’s nachts wakker wordt omdat je moet plassen.

Geen fan van kersensap? Kamille thee voor je naar bed gaat werkt ook goed.

5. Alcohol, koffie en suikers zijn uit den boze

Je valt dan misschien wel goed in slaap door alcohol, maar je gaat er wel onrustiger en minder diep door slapen. Je zal bij een glaasje alcohol vaker wakker worden en/of nachtmerries krijgen. Geen goede nachtrust dus! Maar ook cafeïne en suikers verstoort je slaap. Vermijd deze producten vanaf einde middag voor een goede slaaprust.

6. Donker en stil in de slaapkamer

Invallend licht, nachtlampjes of een zichtbaar object, het kan je allemaal wakker maken. Hetzelfde geldt voor lawaai, kou en hitte. Wist je dat onze slaap bestaat uit cycli van ongeveer 90 minuten? Tussen deze cycli worden we telkens (onbewust) kort wakker. Wanneer er storende factoren in de ruimte bevinden kan je hier dus écht wakker van worden.

7. Sta op

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je kan ondanks de bovenstaande tips toch niet in slaap komen. Frusterend! Als je langer dan een half uur wakker ligt, dan is een andere omgeving/ruimte de oplossing. Sta dus even op, ga naar het toilet of lees een boek.

Ben je meer van het piekeren waardoor je niet in slaap valt? Zorg dan dat je een boekje naast je hebt liggen zodat je al je gedachtes kan opschrijven.

Heb jij problemen met slapen?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers