6x favoriete series op Netflix

Niks is lekkerder dan een avondje (of een hele dag) op de bank, kaarsjes aan, hapjes erbij en je favoriete series bingwatchen. Vooral nu het weer buiten koud en guur is. Heb je nog een weekje kerstvakantie? Lucky you! Inspiratie nodig voor leuke, nieuwe series? Lees dan vooral even verder. 

Als een echte bingewatcher kan ik niet meer zonder Netflix. Het is voor mij gewoonweg onmogelijk om een aflevering te kijken wanneer er een heel seizoen (of meer) op Netflix staat. Dit heb ik de afgelopen tijd dan ook met de volgende series gedaan. Smaken verschillen natuurlijk, maar dit zijn op het moment mijn favoriete series op Netflix.

1. Stranger Things

Een serie waarvan ik totaal niet had verwacht dat ik het zo leuk en spannend zou vinden. Normaal gesproken houd ik namelijk helemaal niet van sciencefiction films of series. Na veel over deze serie gehoord te hebben, kon ik niet anders dan toch een poging wagen. Het resultaat? Twee seizoenen in twee weken. En ik ben niet de enige. Volgens Tech Times zou de serie in Amerika al de populairste Netflix Original serie ooit zijn. Het vervelende is alleen dat seizoen 3 pas eind 2018 of zelfs begin 2019 verwacht wordt.

Waar gaat de serie over? Op 6 november 1983 verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Als gevolg van de verdwijning begint Joyce, de alleenstaande moeder van Will, door te slaan. De politie, onder leiding van Jim Hopper, begint een onderzoek, evenals Wills vrienden Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongens een verdwaald meisje met hele speciale krachten. Ze noemen haar Eleven, El. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen.

2. The Crown

The Crown is een Britse historische dramaserie. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Elke seizoen geeft 10 jaar weer van het leven van de Britse koningin. Het verhaal begint in 1947 als Elizabeth II gaat trouwen met Philip, hertog van Edinburgh. Steeds verder in het seizoen wordt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II onthult en komen de gebeurtenissen, die in de tweede helft van de 20ste eeuw plaatsvonden, aan bod.

Of je nu van historisch series houdt en/of van kostuumdrama, dit is zeker een serie die je moet kijken. Seizoen 1 ging op 4 november 2016 in premiére op Netflix. De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen en was daarmee op dat moment de duurste serie ooit op Netflix. Sinds december 2017 staat ook het tweede seizoen op Netflix.

3. Riverdale

Riverdale is weer een totaal andere serie. In eerste instantie lijkt het een Amerikaanse highschool serie, maar de makers hebben er een originele en spannende twist aan gegeven. De hoofdpersoon in de serie is Archie Andrews; een knappe roodharige jongen in het dorpje Riverdale die dealt met alle tienerdrama clichés. Het dorpje lijkt op het eerste gezicht een saaie plek vol brave burgers waar nooit iets spannends gebeurt. Maar wanneer Archie en zijn vrienden betrokken raken bij een moordzaak ontdekken ze het ware gezicht van Riverdale. Uiteraard met de nodige romantiek, highschool drama’s, familie en seks.

De serie is een heerlijke wegkijker, maar toch met de nodige spanning. Na iedere aflevering blijf je in spanning achter waardoor je elke keer weer de volgende aflevering wilt zien. Het eerste seizoen van de serie is in januari 2017 begonnen en liep tot mei 2017, met iedere week een nieuwe aflevering. Ik ben de serie iets na het eind gaan kijken waardoor het hele eerste seizoen op Netflix stond. Ondertussen staat seizoen 2 (sinds oktober 2017) ook op Netflix. Where the drama continues!

4. Dynasty

Dynasty is één van de meest iconische televisieseries uit de geschiedenis. In de jaren tachtig zat iedereen achter de buis gekluisterd voor de verhalen over de rijke oliefamilies Carrington en Colby. Afgelopen jaar verscheen de remake van de serie met in het eerste seizoen Fallon Carrington als hoofdpersoon, de dochter van miljardair Blake. Wanneer Fallon samen met haar broer Steven naar het landgoed in Atlanta worden geroepen blijkt Blake Carrington verloofd te zijn met de jonge Cristal Flores.

Fallon doet er eerst alles aan om te voorkomen dat ze gaan trouwen, maar al snel merkt ze dat Cristal een blijvertje is en zelfs de baan krijg die Fallon al haar hele leven wilt. CEO van Carrington Atlantic. Ondertussen beginnen de lijntjes bij de rest van de families ook flink door elkaar te lopen wat uiteraard de nodige drama’s met zich mee brengt.

Een heerlijke, een beetje over-de-top, wegkijker over de rijke oliefamilie.

5. Peaky blinders 

De Peaky Blinders is een criminele organisatie in de stad Birmingham, Engeland, net na de Eerste Wereldoorlog. De Peaky Blinders houden zich voornamelijk bezig met gokken op paarden (races) en smokkelwaar. In de serie volgen we het leven van Thomas Selby, die de leiding heeft over de Peaky Blinders, en zijn familie die ook in de organisatie zit. De serie is hard en bevat veel geweld, maar tegelijkertijd krijg je ook de charmante en emotionele kant van Thomas Selby te zien door een liefdesverhaal.

Vanaf minuut één zat ik al in de serie. Ik ging dan ook als een speer door de drie seizoenen heen. De serie is daarnaast ook prachtig gemaakt, met veel realistisch beelden en kleding van die tijd. Sinds december 2017 staat ook seizoen 4 op Netflix.

6. Greenleaf

De laatste serie is ook weer van een heel ander kaliber. De serie Greenleaf met Oprah Winfrey was in eerste instantie alleen te zien op OWN, de zender van Oprah Winfrey, en trok gemiddeld 3 miljoen kijkers per aflevering. Vanaf maart 2017 is de serie ook te zien op Netflix, maar ik heb de serie afgelopen november ontdekt.

Greenleaf gaat over een megakerk in Memphis en voornamelijk de familie achter de kerk. Greenleaf begint wanneer Grace Greenleaf met dochter Sophia terugkeert naar Tennessee voor de begrafenis van haar zus. Grace was ooit een preektalent, maar werd uiteindelijk een tv-journalist. Ze heeft haar familie al 20 jaar niet meer gesproken omdat haar vader, bisschop James Greenleaf, niets deed toen zijn rechterhand Mac haar zus verkrachtte. Wanneer Grace ontdekt dat Mac nog een vrouw heeft verkracht gaat ze als dominee aan de slag in de familiekerk om Mac voor het gerecht te krijgen.

Welke serie(s) kijk jij op het moment en zijn de moeite waard op te bingewatchen? Laat het weten in de comments!

 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. evelien

  3 januari

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien! Ik wil graag beginnen aan stranger things. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Laura
   Laura

   3 januari

   Zeker gaan kijken, Stranger Things is echt de moeite waard!:)

 2. Riverdale is bij mij al heel lang favoriet, al vind ik seizoen 2 wel minder… Mijn andere favorieten zijn toch wel Modern Family, New Girl, Orphan Black en Designated Survivor. Ik ga binnenkort ook Peaky Blinders kijken! Malou x

  • Laura
   Laura

   4 januari

   Ik vond seizoen 2 van Riverdale ook iets minder, maar nog steeds lekker om weg te kijken. Modern Family en New Girl vind ik ook heel leuk:)

 3. Loes

  3 januari

  Ik heb alleen Riverdale gezien! Vind het niet echt een goede serie, maar het kijkt wel lekker weg haha. Greanleaf lijkt me een hele goede serie, ik ben nieuwsgierig geworden!

  • Laura
   Laura

   4 januari

   Haha Riverdale is inderdaad niet de beste serie, maar kijkt wel lekker weg;). Greenleaf moet je zeker eens gaan kijken!

 4. Eva

  3 januari

  De Crown en Peaky Blinders staan nog op mijn ‘to watch’ lijst! Riverdale kijk ik ook en vind het echt heerlijk om relaxt te kijken en het wordt ook wel steeds beter 🙂 Ik kan The Bridge aanraden ! Dat is een Deense serie en heellll spannend en verslavend

  • Laura
   Laura

   4 januari

   Ohja The Bridge, al eens eerder over gehoord. Gaat op mijn lijstje:)

 5. Eva

  3 januari

  De Crown en Peaky Blinders staan nog op mijn ‘to watch’ lijst! Riverdale kijk ik ook en vind het echt heerlijk om relaxt te kijken en het wordt ook wel steeds beter 🙂 Ik kan The Bridge aanraden ! Dat is een Deense serie en heellll spannend en verslavend ~

 6. Sarah

  10 januari

  mooie lijst! De crown staat bij mij ook nog op mijn lijst om te kijken. Op dit moment volg ik Dynasty en Riverdale. Love Jughead!

 7. […] 6x favoriete series op Netflix […]

 8. Ik ben ook gek op netflix. Heerlijk om even te ontspannen na een drukke dag!

 9. […] januari plaatste ik een artikel over mijn, op dat moment, favoriete series op Netflix. Dit artikel is zo vaak gelezen en ik kreeg zoveel leuke reacties, dat ik vanaf nu ga proberen om elke maand […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers