READING

7 dingen die je op zondag kunt doen voor een goede...

7 dingen die je op zondag kunt doen voor een goede start van de week

Hoe graag ik ook zou willen zeggen dat ik die persoon ben die op maandagochtend gelijk uit bed springt, zonder haasten zich klaarmaakt voor de dag, terwijl de outfits en maaltijden al klaar staan. Helaas ben ik die (nog) niet. Ik ben juist degene die zo lang mogelijk in bed blijft liggen en daardoor uiteindelijk alles gehaast in een half uurtje moet doen. Geen goed begin van een drukke week kan ik je vertellen. 

Ik ging daarom op zoek naar dingen die je op zondag kunt doen om je week minder stressvol en vooral succesvoller te maken. Want een goed begin is het halve werk!

1. Opruimen

We zeggen niet voor niets een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Opruimen en organiseren helpt je mentaal met de voorbereiding op een nieuwe, drukke week. We kunnen natuurlijk leukere dingen bedenken op zondag, maar wie heeft er nu zin om het huis op te ruimen na een drukke werkdag?

2. Voorbereidingen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Echt waar! Vooral in het geval van kleding en eten. Bedenk op zondag alvast wat je de komende week gaat aan doen. Het klinkt heel perfectionistisch, maar het scheelt ’s ochtends echt de nodige stress. Hoe vaak heb je ’s ochtends niet voor de kast gestaan en had je geen idee wat je aan moest? Hetzelfde geldt voor de maaltijden. Je hoeft echt niet all-the-way te gaan met maaltijden preppen, maar doe wat voor jou het beste is. Dit kan ook een planning zijn met wat je op welke dag wilt eten. Je weet dan ook gelijk al wat je moet halen in de supermarkt. Of juist dat je in het weekend al je boodschappen voor de maaltijden al in huis hebt, zodat je doordeweeks niet meer naar de supermarkt hoeft. Doe het op je eigen manier, want elke manier scheelt een beetje tijd en stress.

Hier vind je trouwens een aantal fijne meal-prep Instagram accounts.

3. Agenda

Er is niets erger dan ’s ochtends wakker worden en je realiseren dat je de hele dag afspraken gepland hebt of dat je wellicht zelfs een afspraak helemaal vergeet bent. Ga op zondag even je agenda voor die week langs. Moet je reizen? Moet je wellicht een afspraak afzeggen of verschuiven? Door te kijken naar wat er de komende week op je agenda staat, voel je je voorbereid en kan je met een gerust hart de week aan.

Vergeet vooral ook niet leuke afspraken in te plannen (date night, etentjes met vrienden e.d.). Dit maakt dat je week niet alleen uit werk bestaat, maar je ook door leuke dingen kan opladen.

4. Stel doelen

Zet op zondag duidelijk doelen op papier. Doelen voor aankomende werkweek, maar ook lange termijn doelen. Zowel op het gebied van werk als privé. Het stellen van doelen en deze ook daadwerkelijk op papier te zetten vergroot de kans om je doel uiteindelijk te behalen, aangezien je er meer op gefocust bent. Drie doelen per week is meer dan genoeg, want het moet ook haalbaar zijn.

Wil je beter leren plannen, productiever werken of leren doelen te stellen? Dan is het ‘Werkboek voor een structuurjunkie in spé‘ van Cynthia Schultz (voorheen Misslipgloss) of de Purpuz planner wellicht iets voor jou!

5. Maak een to do lijst

Weet jij vaak ook niet waar je moet beginnen als je maandag weer aan het werk gaat? Maak op zondag een to do lijst. Hoe je dit het beste doet? Noteer eerst alle taken in willekeurige volgorde zodat je hoofd leeg is en alles op papier staat. Maak vervolgens een indeling en volgorde die jij fijn vindt. Voor mij werkt een to do lijst het beste als ik het eerst verdeel in grote taken en deze uiteindelijk weer in deeltaken verdeel. Hierbij kan je ook een tijdsplanning maken. Een andere manier is om je to do lijstje alleen op volgorde van deadlines/tijd in plannen.

6. Relaxen

Maar het is en blijf weekend, dus na alle voorbereidingen is het vooral goed om te relaxen en niet productief bezig te zijn. Probeer daarbij ook zoveel mogelijk je laptop, computer of telefoon te vermijden als je die op werkdagen ook veel gebruikt. Zo heb je een uitgerust gevoel en dat helpt ’s avonds ook om beter in slaap te komen. Maak een wandeling, lees dat boek dat al een tijdje ongelezen in de kast staat of ga mediteren.

7. Ga vroeg naar bed

Ik herhaal. Ga. Vroeg. Naar. Bed. Hierdoor kun je op maandag volledig uitgerust wakker worden. Ik weet dat je de laatste dag van het weekend zo lang mogelijk wilt rekken, maar probeer het gewoon eens. Je lichaam en geest (en misschien ook je naaste collega’s) zullen je dankbaar zijn.

Bereid jij je zondag al voor op een nieuwe werkweek?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. op zondag je agenda doornemen is echt een goed etip. Toen de kinderen nog thuis waren en ik nog 4 dagen in de week werkte ( en manlief 5 ) deden we dat heel consequent. het heeft ons voor menig blunder behoed.
    Nog een tip waar ik al jaren wel bij vaar: drink op zondag geen alcohol

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers