READING

Het heuptasje is terug en zo draag je het

Het heuptasje is terug en zo draag je het

De fanny pack, bum bags, belt bags. Het komt allemaal op hetzelfde neer, het gaat hier namelijk om het heuptasje. Afgelopen zomer werd het al veel gedragen, want perfect tasje voor naar festivals, maar ook nu in de winter zie je het heuptasje steeds meer op straat. Je kan dus wel zeggen dat het heuptasje een comeback heeft gemaakt. Geen oudbollig, praktisch ding, maar een fashionable statement accessoire.

En wie denkt dat je het heuptasje enkel en alleen om je heup kan dragen. Hierbij een aantal manieren om het heuptasje op ‘the new way’ te dragen.

1. Als riem

Deze manier van dragen komt het dichts in de buurt van de traditionele variant. Het handige aan een heuptasje is vaak dat het meestal door de lussen van je broek past. Hierdoor kan je het tasje als riem dragen en is het voor tasjesdieven helemaal een onbegonnen zaak. Maar het heeft zoveel meer voordelen. Je hebt je handen en armen helemaal vrij en mocht je snel last hebben van je schouder bij het dragen van een tas, dan is dit probleem bij deze ook opgelost. Combineren het bijvoorbeeld met een mom jeans. Kendall Jenner is in ieder geval fan!

2. In de taille

Wil je jouw taille accentueren? Draag dan het heuptasje om de taille. Zo geef jij je outfit meer vorm. Daarnaast is het ook nog een originele manier om een oversized jack of colbert dicht te houden, zoals op de foto’s hieronder. Nog een andere combinatie is met een oversized trui of jurk.

3. Als cross body bag

En de laatste manier is op het moment het populairst op straat. Draag het heuptasje als een cross body bag, dus als een schoudertas. Aan de ene kant over je schouder en aan de andere kant onder de arm door, zodat je het tasje net op of onder je borst draagt. Voor als je een stoerdere en/of sportievere outfit draagt.

Wat vind jij van deze comeback? En welke manier van dragen heeft jouw voorkeur?

Foto’s: Pierre Suu/GC images, Backgrid, theimpression.com, Nabile Quenum & Getty Images

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Loes

  30 januari

  Ik vind dit zo’n toffe trend! Maar ik denk niet dat ik ‘hip’ genoeg ben om hiermee weg te komen haha. Vind vooral de exemplaren van Gucci heel mooi trouwens.

 2. Het ziet er wel heel tof uit in je taille! Zelf geloof ik niet dat ik dit zou dragen, maar ik vind het er wel heel erg mooi uitzien. Malou x

 3. Yara

  30 januari

  Leuk om te lezen dat deze trend is terug gekomen! Ik vind manier 1 en 3 het leukst om een heuptasje te dragen.
  Liefs,
  Yara

 4. Chantal

  2 februari

  zelf niet zo gek op het heuptasje, maar het kan heel leuk staan bij sommigen. Bij mezelf past het niet echt, vind ik.

 5. Ideale tasjes, en nog mooi ook! ik wil er eentje aan mijn riem. Niet op mijn buikje maar op mijn zij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *