TRAVEL: ZWEMMEN IN DE NATUUR

Zwemmen in de natuur: Bondi Iceberg Pool

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur en voor wie nog geen beslissing heeft kunnen maken waar die naartoe zal gaan dit jaar, heb ik even vooronderzoek gedaan. Natuurlijk is bij bijna iedereen het zon, zee en strand aspect aan de orde, maar dit keer zoeken we het water iets anders op. Want wat is er nou gaver dan zwemmen in een zwembad van de natuur? Volgens mij vrij weinig, dus hier de tips!

The Devil’s Pool

We beginnen maar gelijk met de meest heftige van het rijtje: the Devil’s pool in Afrika! In Afrika kan je lang niet altijd overal zwemmen door dreigingen van gevaarlijke dieren of te sterke stromingen van een waterval, dus dat het hier kan is heel bijzonder. Wat het dan nog meer bijzonder maakt is de uitkijk over de Victoria Falls als jij lekker ligt te dobberen aan de rand van dit natuurlijke zwembad. Iets voor de echte dare devils onder ons (en dan match je gelijk met de naam van dit mooie zwemparadijs).

zwemmen in de natuur: The Devil’s Pool

Cenote Ik Kil

Wil je echt een waardig instagramplaatje schieten of gewoon genieten van het moois wat je hier allemaal tegenkomt, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Cetone Ik Kil in Mexico! Je innerlijke Tarzan of Jane zal in je naar boven komen door alle prachtige lianen die hier hangen en je je hierdoor in een jungle waant. Het prachtig blauwe water nodigt je uit om een duikje te nemen en je te laten beseffen dat je dus gewoon in een grot aan het zwemmen bent. Ontzettend gaaf!

Zwemmen in de natuur: Cenote Ik Kil

Bondi Iceberg Pool

Ik denk dat iedereen wel is een foto voorbij heeft zien komen van dit grote zwembad in Sydney. Dit gave zwembad ligt niet bij een ijsberg in de buurt, maar het is wel een zwembad met natuurlijk zeewater. Doordat het aan de rand van de zee ligt komt er regelmatig een grote golf het zwembad in en kan je dus genieten van een natuurlijk golfslagbad. Naast dit is het ook nog een fenomenaal uitzicht over de zee. Dit zwembad staat absoluut op mijn lijstje.

Zwemmen in de natuur: Bondi Iceberg Pool

Johnson’s Shut-Ins

Zelf had ik nog nooit van dit natuurlijke zwembad gehoord, maar zodra ik de foto’s zag begrijp ik waarom mensen hier graag komen. De Johnson’s Shut-Ins kan je vinden in de staat Arizona en is een rivier waarbij oude lavastenen kleine verschillende zwembaden gevormd hebben. Je kunt hier zitten zonder meegevoerd te worden door de stroming en zo dus genieten van het relatief schone water. Zijn ze toch nog ergens goed voor, die lavastenen.

Zwemmen in de natuur: Johnson’s Shut-Ins

Ben jij al een keer op één van deze plekken geweest? Of naar welk natuurlijke zwembad zou je nog graag willen? Let me know!


Hi all! Wat leuk dat je mijn artikel op The New Girl In Town leest. Als gastblogger wil ik graag al mijn belevingen op het gebied van fashion, lifestyle, travel en nog veel meer met jullie delen. Ik schrijf dit met veel plezier voor jullie, dus enjoy!

RELATED POST

 1. Eva

  30 april

  Om bij weg te dromen al deze mooie zwemlocaties…

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 2. Ik ken ze geen van allen. Ben er dus ook (nog) niet geweest. Zo ben ik in Suriname wel geweest in een natuurlijk whirlpool aan de rand van de (amazone). Dat was best bijzonder en heerlijk! Nu ik dit zo opschrijf mis ik Suriname best wel.

 3. Chaya

  30 april

  Wat een leuk artikel. Het ziet er allemaal aantrekkelijk uit. Zou ze allemaal wel willen zien. Heerlijk een duik nemen is het water.

 4. Lodi

  30 april

  Ikken z geen van allen, toen ik in Bondi was, was dit er nog niet ( twintig jaar gelden haha) Maar dit is dus echt te gek! Ik zou er zo heen willen!

 5. Wauw! Ik wil ze onmiddellijk allemaal proberen. Dat zwembad in Sydney had ik inderdaad al eens zien passeren.

 6. Wat heerlijk! Ik wil ze allemaal uitproberen. Ben dol op reizen en ontdekken. Bedankt voor de glimlach bij het lezen van je blogpost

 7. Grappig, zo’n artikel over natuur zwemwater, nooit zo bij stilgestaan maar mijn vrouw zou dit zeker gaaf vinden. Ik ben minder avontuurlijk

 8. Wat gaaf die zwembaden! Ik zou die in Arizona wel willen zien.

 9. Helaas wij hebben 1 van deze lokaties nog niet bezocht. Maar we zijn wel een keer onverwachts op een natuurlijk zwembad gestuit, in Oostenrijk. Prachtig en perfect want het was een ontzettend warme dag. En ik moet zeggen de Cenote Ik Kil in Mexico ziet er uitnodigend uit. Prachtige lokatie.

 10. Linda

  30 april

  Ik heb het zwembad in Bondi wel gezien jaren terug, maar toen had ik geen tijd om daar te zwemmen. Zo jammer! Al heb ik nu wel een goede reden om terug te gaan haha!

 11. Yikes, die Devil’s pool lijkt me supereng. Ik heb best hoogtevrees, en zou bang zijn dat ik over de rand zou tuimelen.

 12. Janine

  30 april

  Ik kende ze allemaal niet maar de devil pool lijkt me wel zeker wat! Ik zou ze stiekem allemaal wel willen bezoeken haha

 13. Wauw dat zwembad in Nieuw Zeeland!! Heel tof! Ik ben wel eens bij de Natural Pool op Aruba geweest, ook heel mooi!

 14. Maaike

  30 april

  Ik krijg meteen zin in vakantie als ik al deze geweldige zwemparadijsjes zie!

 15. wauwwwwww wat is de natuur toch prachtig, ik krijg gelijk zin in vakantie maar wel op een van deze plekken op de foto xx

 16. leuek zwembadjes, maar ….helaas net een tikkie uit de route…

 17. Wat een prachtige locaties. Lijkt mij geweldig om er te zwemmen

 18. Wat een prachtige plekken zeg! Ik zou graag naar het zwembad in Sydney willen. Ik vind open water toch altijd een beetje eng. Vandaar dat mijn bulletpoint duiken nog even open blijft staan.

 19. Ik heb het zelf ooit eens gedaan bij een watervalletje in zuid Frankrijk. Ik herinner mij vooral dat het mega koud was, haha!

 20. Owh hoe idyllisch! Ik kwam nooit verder dan de Galderse Meren, haha

 21. Prachtige locaties! Deze heb ik allemaal nog niet bezocht, maar ze lijken me allemaal tof!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers