Q&A || The Answers

Iets meer dan een maand geleden plaatste ik voor het eerst een Q&A oproep. Begin deze maand bestond mijn blog namelijk drie jaar en ik vond het eigenlijk best beschamend dat ik nog nooit zo’n vraag- en antwoordpost gedaan had. Tijd om persoonlijker te worden.
Er zijn een heleboel meiden die hun vragen hebben achtergelaten en deze wilde ik dan ook graag beantwoorden. Maar ik keek er een beetje tegenop. Ik wil de vragen natuurlijk zo goed mogelijk beantwoorden, maar als ik mijn oog liet vallen op de vragen die voorbij kwamen moest ik toch even slikken. Het merendeel van de vragen ging over tips over een blog en het bloggen. Maar er zaten ook een aantal persoonlijke vragen tussen zoals: ‘hoe zie je jezelf over 10 jaar?’ Tja.. dat zet je wel aan het denken. Natuurlijk heb ik dromen en wil ik iets bereiken, maar ik had het nooit eerder op (het figuurlijke) papier gezet. Nooit iets concreets, maar gewoon ‘globale’ dromen en ideeën.
Zelf zit ik op moment heel erg in een ‘ik heb geen idee-fase’. Ik ben namelijk aan het afstuderen en dat betekent dat iedereen aan je vraagt of je al weet wat je hierna gaat doen. Mijn standaard antwoord is dus: ‘ik heb geen idee’. Door een aantal vragen die ik kreeg was ik nu toch echt genoodzaakt om eens goed na te denken over onder andere mijn toekomst. Ik zal jullie hier verder niet mee lastig vallen, maar nu begrijp je misschien wel waarom ik er zo tegenop keek en waarom de antwoorden zo lang uitbleven. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het uiteindelijk erg leuk om al jullie vragen te beantwoorden en tips te geven over bloggen. Dat is uiteindelijk ook wat ik het leukst vind om te doen/over te schrijven (dat was al één antwoord op een vraag).
Maar genoeg gekletst. Tijd voor de antwoorden!!

Blog & bloggen

1. Waarom ben je begonnen met bloggen? 
Ik ben 3 jaar (en één maand) geleden begonnen met bloggen omdat ik ten eerste al een lange tijd een plek zocht waar ik mijn inspiraties kwijt kon, mijn eigen foto’s kon plaatsen en kon schrijven. Daarnaast was ik toendertijd ook net begonnen met mijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de HvA en ging ik het tweede jaar verder in de richting van Redactie & Mediaproductie. Mijn blog was dus ook een manier om te leren en ervaring op te doen met onder andere schrijven.
2. Heb je hulp gehad bij het ontwerpen van je blog? 
Zoals mijn blog er nu uitziet, dat heb ik helemaal zelf gedaan *glundert stiekem van trots*. Ik wil alleen een nieuwe site/blog. Ik heb al een idee hoe het eruit moet komen te zien, maar dan heb ik wel echt iemand nodig die er verstand van heeft.
3. Welke camera gebruik je? 
Ik gebruik een Canon EOS 450D (spiegelreflexcamera). Al best een oudje en ik wil ook graag een nieuwe, maar ik heb geen idee welke. Ik zat laatst te kijken naar wat kleinere camera’s die dezelfde kwaliteiten hebben als een spiegelreflex. Tips zijn dus van harte welkom!!
4. Wie neemt je outfitfoto’s?
Dat zijn eigenlijk twee personen. Of het is mijn vriendje die achter de camera staat of mijn broertje.
5. Hoe combineer je je studie met bloggen?
Op het moment hoef ik niet meer naar school. Ik ben aan het afstuderen en heb geen colleges, lessen, toetsten of portfolio’s die ik moet inleveren. Daarnaast werk ik ook vanuit huis. Ik zit dus veel thuis, achter mijn computer (ook niet alles hoor kan ik je vertellen). Ik heb nu dus veel tijd om te bloggen, maar moet het wel plannen. Anders ga ik te veel tijd steken in het bloggen en vergeet ik mijn scriptie.
6. Maak je in de late uurtjes (na school) nog je blogposts of werk je vooruit?
Zie vraag 5. Ik plan/werk veel vooruit. In het weekend maak en plan ik meestal de posts tot woensdag of donderdag in. De andere drie à vier dagen doe ik meestal gewoon de dag/avond ervoor. Net als deze post;).
7. Welke artikelen vind je het leukst om te maken?
Zoals ik in het intro al verklapte heb ik gemerkt dat ik informatieve posts met tips het leukst vind om te schrijven. Een voorbeeld van zo’n post is: ‘Hoe vind je de perfecte beha?’ Ik hoop in de toekomst veel meer van dit soort posts te schrijven. Ik heb al een heleboel ideeën op papier staan.
8. Hoe raak je binnen op events? Via via of heb je mailtjes gestuurd naar PR-bureaus?
Meestal krijg je pas uitnodigingen voor evenementen en persberichten van PR-bureaus zodra je op hun perslijst staat. Tot nu toe ben ik altijd door PR-bureaus benaderd met de vraag of ik het leuk zou vinden om op hun perslijst te komen. Maar het is natuurlijk niet verboden om zelf PR-bureaus te benaderen met deze vraag. Ik weet dat veel andere bloggers dat ook doen.
9. Heb je tips om meer volgers te krijgen?
Dit vind ik altijd een lastig vraag. De meeste mensen die een blog volgen zijn zelf vaak ook blogger. Bezoek daarom ook eens hun blog, laat reacties achter, kom in contact met elkaar en leer elkaar kennen. Daarnaast kan actiever zijn op sociale media ook helpen om meer mensen te bereiken. Niet alleen Facebook, Twitter en Instagram, maar denk ook eens aan Pinterest, Lookbook en STYLIGHT.
10. Wat heb je door je blog allemaal bereikt?
Naast de leuke evenementen die ik mag bezoeken, mensen die ik heb leren kennen en de ervaring, ben ik nog steeds erg trots op het feit dat ik via mijn blog benaderd ben voor een stage in het buitenland bij STYLIGHT. Natuurlijk heb ik die kans gegrepen en ben ik voor een aantal maanden naar München verhuist. Dat was echt een geweldige ervaring en ik (net als andere mensen die ik hierover vertel) ben nog steeds verbaast over het feit dat dat door middel van mijn blog tot stand is gekomen. Ook de tweede stage, waar ik tot afgelopen februari stage liep, heb ik min of meer te danken aan mijn blog. Daarnaast ben ik ook heel trots op mijn publicatie in het tweede Blogazine van Fashionista magazine. Ik sta namelijk in de lijst van 15 upcoming Dutchies (bloggers) en het is tevens mijn allereerste feature in een tijdschrift.

In München

Inspiratie & motivatie

11. Door wie, wat en/of welke blogs raak jij geïnspireerd?
Als gaat om inspiratie voor outfits dan kan dat zijn van mensen op straat, editorials in magazines, bekende personen/stijliconen, andere bloggers of via Pinterest (heaven of inspirations). Blogs die ik inspirerend vind: Lizzyvdligt, Angelica Blick, Sincerly Jules, Song of Style en eigenlijk nog veel meer. Wanneer je het hebt over inspiratie voor een artikel, dan kan dit echt bij van alles zijn en op elke moment van de dag. Op de raarste plekken en de vreemdste tijden. Daarom heb ik ook altijd een notitieboekje bij de hand.
12. Wat of wie houd je gemotiveerd? 
Dat is een goede vraag. Ik blog nog steeds met heel veel plezier. Als ik een keer geen zin heb om te bloggen dan doe ik het ook gewoon niet. Het is nog steeds een hobby en het moet wel leuk blijven. Als je met tegenzin een post online zet dan merkt de lezer dat ook. Daarnaast houden de leuke reacties van mensen (o.a. op de posts die ik plaats) mij ook gemotiveerd.
13. Welke blogs lees jij als eerst als je wakker wordt en/of je computer aan zet? 
Tot een jaar geleden was dat eigenlijk altijd The Blonde Salad, maar tegenwoordig vind ik heel veel andere blogs eigenlijk veel leuker. Echt een favoriet die ik ’s ochtends al eerste check is er niet. Ik begin ’s ochtends gewoon aan de lijst met unread blogs op Bloglovin.
14. Welke blogger zou je graag willen ontmoeten?
Ik zou graag de Italiaanse Chiara Ferragni van de blog The Blonde Salad ontmoeten. Zij heeft zo ontzettend veel bereikt, een eigen schoenenlabel, capsule collecties met verschillende merken, een eigen boek etc. Ik ben heel benieuwd hoe ze haar bedrijf, wat eigenlijk haar blog en (it-girl) leven is, runt.

 

Persoonlijk & toekomst

15. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt? 
Ik zet eigenlijk altijd mijn wekker en mijn wekker is mijn telefoon. Dus als ik wekker uit zet check ik meteen even Instagram, Facebook, Twitter en mijn mail (stiekem doe ik dit ook als ik een keer niet mijn wekker zet;).
16. Wat is je lievelings kledingstuk?
Dat is denk ik mijn fluffy gilet van H&M. Deze past echt overal bij en maakt elke outfit af. Als schoenen ook meegeteld worden dan staan mijn Nike Air Max Thea toch wel boven het fluffy gilet.
17. Wat zou je nog graag willen bereiken met je blog?
Het lijkt mij geweldig om van bloggen mijn werk te kunnen maken. Daarnaast is het denk ik ook wel een droom om een eigen (kleine) kleding- en/of schoenencollectie te ontwerpen.
18. Hoe zie je jezelf over 10 jaar?
Dit vind ik een lastig vraag, daarom staat die denk ik ook, onbewust, onderaan. Maar over 10 jaar hoop ik vooral nog steeds gelukkig en gezond te zijn. Daarnaast is het wel een droom om van mijn blog en/of een andere website (waar ik over na aan het denken ben) te kunnen leven, veel te kunnen en mogen reizen en in een mooi huis/appartement te wonen in het buitenland het liefst de US of A *droomt weg bij de gedachte van een appartement in New York* (ben nog niet eens in het land geweest, maar dat terzijde).
Voor meer persoonlijke vragen kan je ook de ‘Too Much Information Tag‘ lezen. Ik hoop dat ik zo goed antwoord heb kunnen geven op jullie vragen. Heb je nu nog andere vragen? Je mag mij altijd mailen (e-mailadres staat in de zijbalk van mijn blog;).

 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Echt een heel leuk artikel ! Ben nou toch wel benieuwd naar je website plannen hihi ! 🙂 x

 2. Zo leuk geschreven Laura, veel succes met je scriptie en alles!

  Liefs,
  Hazal

 3. Ik vind het heel erg leuk om te lezen! Je mag trots zijn op je ontwerp! Ik ben ook op zoek naar een camera, maar ik twijfel heel erg of ik een spiegelreflex moet nemen, of moet gaan voor een kleinere camera, zodat ie wat makkelijker is om mee te nemen.

 4. Super leuk om te lezen! Ik had zelf voor m’n SLR een Olympus Pen, heel compact en licht 🙂 Als je trouwens een keertje iemand nodig hebt voor outfit foto’s, je kan me altijd vragen! xo

 5. Leuk om weer iets van de blogger te weten te komen…Suc6 met je scriptie

  New blogpost blog of the month

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers