READING

TC WOW || Hoe vind je de perfecte beha?

TC WOW || Hoe vind je de perfecte beha?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb een hekel aan het passen van lingerie in winkels. Ik heb eigenlijk geen idee waarom, maar ik vind het gewoon verschrikkelijk. Misschien dat het komt omdat ik zelf op mijn gemak alles wil passen zonder dat er iemand komt vragen of de maat goed is en of het allemaal goed zit. Erg ongemakkelijk vind ik dat als je daar in een pashokje staat in lingerie. Daarom bestel ik het liever online zodat ik thuis in mijn eigen vertrouwde omgeving kan passen zonder dat iemand elk moment het pashokje open kan doen. Een nadeel: het advies in de winkel is soms toch eigenlijk best fijn. Want eerlijk gezegd heb ik totaal geen verstand van lingerie. Welk pasvorm past bij welk lichaam en wanneer zit een bh nou echt goed? 
Nu denk ik niet dat ik de enige ben met dit probleem. Daarom heb ik met dank aan TC Women of World een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet en heb ik het perfecte setje voor mezelf gevonden: de L-shape BH Chique van de nieuwe collectie ‘Deep, Blue & Chic‘ (zie foto’s). De L-shape BH zorgt voor de perfecte decolleté, zit heerlijk en past echt bij je eigen cupmaat. Ik heb me laten vertellen dat dit komt door de onder- en zijwaartse steun die afgestemd is op de echte cupmaat. Ik had geen idee, maar hij zit in ieder geval, en echt waar dit is geen verkooppraatje, perfect;). Maar genoeg hierover, jullie zijn natuurlijk benieuwd naar de tips. Komen ze….

Tip 1: de band

We gaan toch geen even terug naar de band. Want de band zorgt voor 80 tot bijna 90% van de ondersteuning. Het is de belangrijkste factor. Drie punten waar je op moet letten: 
– De band moet goed vast zitten. Wanneer je aan de achter kant twee vingen tussen je lichaam en de band doet en tot twee centimeter naar achter trekt moet je onmiddellijk weerstand voelen. Kom je niet tot 2cm dan is de band te krap, gaat het makkelijk dan is die te groot. 
– De band moet op het smalste deel van je ribbenkast zitten en mag niet verschuiven ongeacht wat je doet. 
– De band moet op de juiste positie zitten, dat is ongeveer horizontaal met de onderkant van de borsten. 

Tip 2: the gore

The gore noemen ze het in het Engels. Het betekent het middelpunt van de beha, het verbindt de twee cups met elkaar. Dit gedeelte van de beha moet tegen je borstbeen aanzitten. Wanneer er een gat zit tussen de beha en je lichaam dan is het niet de juiste beha of maat. 


Tip 3: de beha-bandjes

Zoals net aangegeven zorgt de band van de beha voor 80-90% van de ondersteuning. De beha-bandjes daarentegen doen de rest van het werk. Het is niet de bedoeling dat je schouders het gewicht van de borsten dragen, daarom moet er genoeg spanning op de beha-bandjes staan. De bandjes moeten altijd op hun plek blijven zitten. Zorg dat ze dus niet dat ze van je schouder afglijden. 

Tip 4: vorm bepalen

De juist maat betekent nog niet dat de beha ook daadwerkelijk past. Het zoeken naar de juist pasvorm van de beha die bij jou lichaam past is erg belangrijk als je het beste wilt laten zien. Experimenteer en pas verschillende stijlen en kies degene die het beste en het fijnste zit. Ben je nog blijven hangen bij de juiste maat? Begin dan eens met het onderzoeken van de pasvorm, de band en de cups van je huidige beha. Voer de bovengenoemde tips uit om de maat te bepalen. De band en cups zijn met elkaar verbonden, dus voor elke band maat die je naar beneden gaat moet je één cupmaat groter nemen zodat je hetzelfde ‘volume’ behoudt. 
Succes!! 

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Mooi setje! Ik vind het ook vreselijk om te kopen..

 2. Ik heb er ook een hekel aan vooral omdat ik kleine borsten heb en niks mij past 🙁 , maar mooi setje op die fotos !

 3. Svenja

  21 maart

  Handig artikel! Ik heb eigenlijk ook een hekel aan bh’s kopen, koop eigenlijk altijd maar bij de H&M een aantal.

 4. Suze

  21 maart

  Wauw, mooi setje zeg! De kleur is prachtig zeg 🙂

 5. heel handig artikel! sport bh’s zitten bijna nog t lekkerst vind ik x

 6. Ik vind BH’s kopen niet fijn haha! Ik koop ze het liefst bij de H&M.
  Daar kan je lekker op je gemakje passen vind ik! 🙂 Het setje
  hierboven is wel erg mooi!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 7. Haha, heel herkenbaar ik koop ze zelfs vaak online (!). Handige tips en dit setje is mooi! Vooral de kleur ook! XO

  POLAROID GIVEAWAY!

 8. Gea W

  21 maart

  Heel erg handig!

 9. Wat een prachtig setje! Ik vind ’t ook verschrikkelijk om BH’s te passen :p Fijne tips trouwens! xo

 10. Heel mooi setje en fijne tips! Ik vind het ook altijd een drama om een bh te kopen.

 11. Mooi setje en fijne tips ook!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers