READING

Lifestyle || My 5 favorite TV shows

Lifestyle || My 5 favorite TV shows

De zomer komt eraan en dat betekent dat heel veel series zijn afgelopen en we weer tot de herfst of zelfs tot volgend jaar moeten wachten op een nieuw seizoen. De perfecte tijd om jullie eens over mijn favoriete series te vertellen. Deze 5 favorieten heb ik het afgelopen seizoen volop gevolgd. Verwacht in deze lijst vooral niet echte ‘meidenseries’. Nadat mijn all time favorite serie Gossip Girls stopte en nu ook The Carrie Diaries heeft aangegeven te stoppen vanwege de slechte kijkcijfers in Amerika zijn alleen nog maar de spannende (crime) series overgebleven. Over welke TV show/series ik het dan heb? Je leest het hieronder.

1. Revenge

Misschien heb je al eens eerder van deze serie gehoord. Het werd een hele tijd geleden op Net5 uitgezonden, maar die zijn er helaas mee gestopt. Door Net5 heb ik de serie op mijn radar gekregen. De eerste twee afleveringen heb ik nog via TV gevolgd maar daarna kon ik de spanning niet meer aan en heb ik verder gekeken op internet. In Amerika is de serie namelijk al sinds 2011 bezig. Revenge gaat over Emily Thorne die terugkeert naar The Hamptons, een plek waar ze de zomer vaak doorbracht met haar vader toen ze klein was. Ze komt niet zomaar terug, maar wilt wraak nemen op iedereen die haar en haar familie kwaad aan heeft gedaan in het verleden, voornamelijk Victoria Grayson, de vrouw op wie haar vader verliefd werd en wat er voor zorgde dat Emily’s vader werd bedrogen en onschuldig de gevangenis in ging. Seizoen 3 is vorige week (shocking) geëindigd, maar in de herfst van dit jaar verschijnt er gelukkig weer een nieuw seizoen. Ondanks dat het verhaal steeds minder realistisch wordt en de verhalen steeds verder gezocht worden blijft het toch een spannende serie met telkens weer een geheel nieuwe draai die je niet verwacht.

2. Suits

Veel mensen vragen aan mij, als ik het over de serie Suits heb, wat er nou zo leuk aan deze serie is. Het gaat namelijk over advocaten in New York. Nou heel veel. Naast mooie mannen in pak bevat de serie ook een erg goed verhaal. Mike Ross (onthoud alles wat hij leest) gaat op een dag voor een van de beste advocaten in New York werken, Harvey Specter. Maar Mike heeft nooit een rechten studie gedaan of laat staan een diploma voor een universiteit behaald. He’s a fraud!! Dit zorgt o.a. voor de nodige spanning en sensatie en wat mij betreft ook een van de redenen waardoor je verder wilt kijken. Er zitten veel stukken in de serie waarbij Mike de kans loopt om betrapt te worden. Veder komt er in de serie ook veel humor in voor en spelen er erg goede acteurs in. Zeker de moeite waard! Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.

P.S. Voor de mensen die net als mij deze serie via internet kijken. Het vierde seizoen is vanaf 11 juni 2014 te zien. Wil je het gewoon via TV kijken? RTL 4 zend het sinds dit een paar weken het eerste seizoen uit. Elke maandagavond!

3. The Blacklist

The Blacklist is net als Revenge een serie die ik op de Nederlandse televisie (Elke maandag 20:30 uur op RLT4) begon te kijken, maar daarna voortgezet heb op internet om verder en meer afleveringen te kunnen kijken. Vorige week was de laatste aflevering van het eerste seizoen van The Blacklist in Amerika. Maar op de Nederlandse televisie lopen ze niet ver achter. Wanneer het tweede seizoen komt is niet duidelijk. Waar deze serie nu eigenlijk over gaat? Als je de trailer hieronder bekijkt is het volgens mij wel duidelijk.

4. Celblok H

En nu gaan we over op de Nederlandse series. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van Nederlandse series moet ik toch toegeven dat er steeds meer goede series van eigen bodem op televisie komen. Een voorbeeld daarvan is Celblok H met Isa Hoes in de hoofdrol. Celblok H is een dramaserie dat zich afspeelt in een vrouwengevangenis en is geïnspireerd op de Australische serie Wentworth. In de serie staat kapster Suzanne Kramer centraal. Suzanne wordt jarenlang mishandeld door haar man. Op een gegeven moment staan de stoppen door en doet ze een aanslag op haar man. Ze wordt alleen betrapt door haar dochter en redt haar man. Suzanne moet haar voorarrest uitzetten in Celblok H waar het er niet heel gezellig aan toe gaat.

Celblok H is denk ik wel de beste Nederlandse serie die ik in jaren gezien heb. Elke aflevering weer zit ik tot de laatste minuut aan de buis gekluisterd en dat heb ik niet snel (ik doe altijd van alles tussen het televisie kijken door). De serie is zo ontzettend spannend en meeslepend. Soms heb ik echt zitten vloeken om een bepaald besluit of beweging in de serie. Deze serie moet je echt kijken!!

5. Smeris 

De Nederlandse serie Smeris sluit mijn top 5 van favoriete TV shows/series af. Smeris is een politieserie die op BNN te zien is waarin een onmogelijke duo rechercheurs (de badboy en de nice guy) een drugsbendeoorlog moet weten te stoppen, die mede door hunzelf is veroorzaakt en ook persoonlijk wordt later in het seizoen. Er komt veel geweld voor in de serie, maar ook humor. Zoals wegewend zijn van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven (de duo Jurk) die de hoofdrollen vertolken van de twee rechercheurs. Afgelopen maandag was de laatste aflevering van het eerste seizoen op BNN. Gelukkig komt er een tweede seizoen, maar daarvoor moeten we nog tot maart 2015 wachten. Als je serie nog hebt gekeken heb je dus nog genoeg tijd om het eerste seizoen terug te kijken;).

Wat zijn jou favoriete series op het moment? Tips zijn altijd welkom;). 

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Ik kijk af en toe wel eens The Black list mee met mijn vader, maar de andere series heb ik niet gezien. Ik volg zelf momenteel White Collar. Ik denk dat je die serie ook wel leuk vind.

 2. Celblok H vind ik gaaf om te zien en the blacklist, suits kijk ik heel soms.

 3. Lyn

  22 mei

  De eerste 3 kijk ik ook haha!
  Pretty little liars ook maar ik ben er voorlopig mee gestopt want ik keek altijd net voor ik ging gaan slapen en had nachtmerries :p
  Nu ben ik beginnen kijken naar Girls, wel nog tof voor als je eens een korte aflevering wil zien en waar de hoofdrolspeelster geen maatje 34 heeft. + ik vind wel dat we er nog uit kunnen leren (niet van de vele seksscènes bedoel ik dan) maar qua vriendschap..
  PS : ik heb gisteren een inspiratiepost gepost en sommige foto’s had ik gevonden op jouw blog dus ik heb je blog ook vermeld qua bron 🙂
  xo Lyn
  http://www.blondebutterflies.blogspot.com

 4. haha ik kijk ze allemaal niet, wel gossip girl
  the vampire diaries en veel films vooral via netflix! liefs x

 5. Aaahh the blacklist vind ik echt geweldig! De rest ken ik vaag maar ze lijken me heel erg leuk om ook een keer te volgen (:
  xxxx

 6. Ik vind Suits en The Blacklist ook ontzettend leuke series!

 7. Jaaaa, Revenge is echt geweldig! 🙂 xo

 8. Suits! Definitely! Revenge vind ik ook wel leuk maar is soms wat langdradig.

  x Aurélie

 9. haha wat leuk suits, totally agree with that one!

 10. Oh de Blacklist is ZO goed!!

  xxx Linsey from POSE-BLOG.COM

 11. Ik kijk eigenlijk helemaal geen series. Op een of andere manier
  lukt het mij niet om zo’n serie te volgen! 🙁 Maar ze klinken wel
  erg leuk allemaal!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 12. Kim

  4 juni

  Revenge en Blacklist staan bij mij op nummer 1. Orange is the new Black is ook een leuke serie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers