READING

My 5 favorite iPad mini apps + new iPad case

My 5 favorite iPad mini apps + new iPad case

Eind vorig jaar, net voor kerst, heb ik in een soort van opwelling een iPad mini gekocht/gekregen. Ik kreeg nog steeds iets voor mijn verjaardag van mijn ouders (ik was in mei jarig;p) en Kerst kwam om de hoek kijken. Gelukkig bleek het achteraf een hele goede aankoop te zijn. Tegenwoordig sta ik namelijk op en ga ik naar bed met mijn Ipad. Ik gebruik mijn iPad voor het luisteren van muziek in de trein, om (e-)boeken te lezen, voor het bijhouden van mijn sociale media, voor het bloggen en (school)werk en natuurlijk stiekem ook om spelletjes te spelen. Op Facebook, Twitter en Instagram heb je mijn iPad mini misschien wel eens voorbij zien komen. Ik kreeg via sociale media dan ook vaak de vragen: ‘Waar gebruik je de iPad precies voor?’ en ‘Welke apps gebruik je dan?’ Vandaag geef ik antwoord op deze twee vragen en laat ik jullie mijn 5 favoriete applicaties voor op de iPad mini zien. Maar eerst nog even iets anders.

Heb je een iPad dan raad ik je zeker om een goede cover te kopen. Omdat ik nogal onhandig ben en vaak spullen laat vallen heb ik meteen na het kopen van mijn Ipad mini een hoesje gekocht. Ook een iPad mini Screen Protector is slim om aan te schaffen als je net zo onhandig bent als ik. Omdat ik mij (door de opwelling) niet had verdiept in iPad covers heb ik eerst maar een goedkope hoes gekocht op de markt. Maar sinds vorige week heb ik eindelijk een nieuwe en vooral een stevige hoes voor mijn iPad: de Griffin Survivor iPad mini. Toen ik deze hoes zag wist ik meteen dat dit hem moest worden. Want hoe leuk is de panter print op de hoes? Daarnaast is de binnenkant helemaal fel roze. I like!! Een klein minpuntje, waar ik eigenlijk niet op heb gelet toen ik de hoes op de internet zag, is dat de hoes aan de binnenkant geen gleuven heeft waardoor je de iPad niet kan neerzetten. Je moet hem dus altijd vasthouden!

Maar…. let’s get back to the apps! Omdat ik mijn iPad zowel voor mijn blog, school, werk maar ook privé gebruik heb ik veel verschillende apps erop staan. Vandaag laat ik jullie mijn 5 favorieten zien. Van een handige planner en een muziek app tot een app om foto’s mee te bewerken komen naar voren. De 5 onderstaande apps gebruik ik (bijna) iedere dag!

 

1. Evernote

Een app die ik zelf ook pas net ontdekt heb en tevens aan het uitproberen ben. Evernote is een app waarmee jij elk idee kan opslaan in een notitie door middel van tekst, foto of geluid. Maar wat ik nog het fijnste vind aan deze app is dat je makkelijk lijstjes kan samenstellen, denk aan: to-do lijstjes, films die je nog wilt zien, websites, cadeaulijstje en deze kan je ook met foto’s opslaan. Dus je kan gewoon een hele pagina van een website kopiëren en Evernote slaat het op in een lijstje of notie met alle foto’s en links erbij in begrepen. Dat is beter dan de standaard notitie app waar je alleen maar tekst in kan zetten. Daarnaast kan je Evernote ook installeren op je laptop/computer en telefoon waardoor alles met elkaar in verbinding staat: hello cloud!! Super handig dus voor je werk, maar ook privé.

GRATIS

 

 

2. Pinterest 

Sinds ik mijn Ipad mini heb aangeschaft ben ik weer helemaal verslaafd aan Pinterest. Ik denk dat ik jullie niet meer uit hoef te leggen wat Pinterest is!? Bijna al mijn inspiraties haal ik tegenwoordig van Pinterest. Elke avond voordat ik ga slapen ga ik nog even door mijn Pinterest feed via mijn iPad mini. Het begint echt een soort routine te worden. Daarnaast kijk ik door de app op mijn iPad ook sneller op Pinterest wanneer ik even niet weet wat ik aan moet. Ik scroll dan gewoon even door een aantal boards van mijn eigen profiel en vaak ben ik dan weer geïnspireerd;).

GRATIS

 

3. Zite

Zite is een nieuwsapp waarbij je kan aangeven over welke onderwerpen jij graag nieuws wilt lezen en op te hoogte gehouden wilt worden. Je kan kiezen uit ontzettend veel onderwerpen zoals Celebrity/Gossip, World News, Technology, Food & Cooking, Healthy Living, Autos, Sports, Business, Travel, Fashion, Hair & Beauty en nog zo veel meer en specifieke onderwerpen. Ook geeft de app door middel van je sociale media gedrag suggesties. Alleen over de onderwerpen die je gekozen hebt krijg jij het laatste nieuws te zien van bijna elke Engelstalige website in een ontzettend fijne lay-out met sliders. Ook kan je artikelen bewaren, opslaan als favorieten en ook laat de app zien welke artikelen je al gelezen hebt. Zelf heb ik gekozen voor onder andere de onderwerpen: Fashion, Hair & Beauty, Celebrity/Gossip, Women’s News, Fitness en Healthy Living. Het ‘belangrijke’ nieuws lees ik via Nu.nl of RTL Nieuws.

GRATIS

 

4. InstaPics FX

Dit is een app die je als blogger en Instagram verslaafde echt op je iPad (of telefoon) moet hebben. Met InstaPics FX kan jij jouw foto’s bewerken en zo veel meer effecten toevoegen aan de foto dan via Instagram zelf. Van je wallen wegwerken tot het contrast, licht en de helderheid bewerken, het kan allemaal met deze app. Moet ik nog meer over deze app vertellen? Ik zeg downloaden maar;).


GRATIS

 

5. Spotify

Sinds kort is Spotify ook gratis te gebruiken via je mobiele telefoon en de iPad. Gelukkig was dat ongeveer gelijk met de aanschaf van mijn geliefde iPad, dus Spotify was dan ook een van de eerste apps die ik heb gedownload. Met Spotify heb jij altijd alle muziek die maar wilt luisteren bij de hand. Voor degene die Spotify nog niet kennen. Spotify is een app waar je (bijna) alle muziek gratis kan zoeken en beluisteren. Van alle oude klassiekers tot de nieuwste hits. Nu zet ik dus heerlijk een muziekje op wanneer ik onder de douch sta of als je nog in bed ligt ’s ochtends. Zo fijn!! Sinds kort luister ik niet meer mijn eigen afspeellijsten (die je aan kan maken), maar vooral bestaande afspeellijsten die je kan volgen. Deze hoef je niet meer samen te stellen. Zo kom je ook nummers tegen die je al heel lang niet meer geluisterd hebt of nog niet kent. Mijn favoriete afspeellijsten: Lazy Sunday Music, Weekend Vibes, Dance Hits, Hits top 50 en niet te vergeten de Foute Hits en 90’s Hits voor de melige avonden met vriendinnen.

GRATIS

 

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Mooie hoes heb je je. Zite klinkt handig:)

 2. Hele fijne apps! Ben zelf ook helemaal verslaafd aan Pinterest! 😉

 3. Wat een prachtige hoes. Ik heb ook net een Ipad mini. Dus ik ga even opzoek naar een leuke hoes.

 4. wat een mooie hoed en wat een handige apps! liefs x

 5. Ah wat een mooie hoes! Een Ipad mini zou ik ook nog graag eens een keer aanschaffen!

 6. Spotify en Pinterest gebruik ik ook, zou niet zonder kunnen!

 7. Leuk om te lezen! Hoe heet jouw account in pinterest?
  Ik gebruik zelf heel vaak picfx voor m’n foto’s!

  xx Riëlle

 8. Wat een gaaf hoesje zeg! Heel mooi 🙂 En ik ga nu zeker Evernote downloaden, lijkt me ontzettend handig! xo

 9. I love Evernote, zo handig!
  Was gezellig dinsdag, leuk je eindelijk ”echt’ te ontmoeten hihihi

  xoxo
  Joyce
  livstyle.nl

 10. Super leuke post!! x

 11. Ahh zo’n handige post! Ik kende die app voor foto’s nog niet, dus die ga ik sowieso downloaden! En de Pinterest app is zo handig! x

 12. Wat een leuk hoesje! 🙂

  xxx Linsey from POSE-BLOG.COM

 13. Mooie hoes is dat zeg!! x

 14. Man super! De foto-apps zijn ook wel superhandig, ik vind apps sowieso superinteressant!
  Heb al bijna geen plaats niet meer op mijn gsm voor apps… ZO VOL… mss toch eens overwegen voor ipad te kopen inclusief MOOI hoesje (zoals de jouwe) hihi ^^.
  XO
  LeopardxLipstick (Leila)

 15. Heel gaaf deze hoes! Echt handig 🙂 X

 16. Mooie hoesje zeg! En leuke apps. Ik gebruik Spotify ook heel graag, maar het liefst op mijn laptop.

 17. Leuke iPad hoes van Griffin.Spotify heb ik zowel op de iPad als op me iPod staan. erg handig voor in de auto.

 18. Handig artikel!

 19. […] telefoon of tablet, maar ook zeker de moeite waard om te installeren op je computer of laptop. Ik vertelde jullie vorige jaar al over Evernote, maar nog steeds gebruik ik deze applicatie dagelijks. Het is een soort Wunderlist, alleen dan […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers