READING

New Reading || De duivel draagt Prada, Gossip ...

New Reading || De duivel draagt Prada, Gossip & Gucci en Chanel Chic

Het is alweer 2 maaden geleden dat ik een ‘New reading’ artikel schreef. Elke eerste woensdag van de maand probeer ik een boek te reviewen die ik die maand gelezen heb. Eerder konden jullie al lezen over het het boek Wacht op mij en de trilogie L.A. Candy. Helaas is mij dit in de maand mei niet gelukt. Daarom heb ik deze maand een New Reading met maar liefst drie boeken. Ik moet toegeven dat ik deze drie boeken niet allemaal in twee maanden tijd gelezen heb, zo veel tijd heb ik helaas niet en een sneller lezer ben ik ook niet bepaald. Toch zijn het wel drie boeken die ik dit jaar voor het eerst gelezen heb. Over welke boeken ik het dan heb? ‘De duivel draagt Prada’, ‘Gossip & Gucci’ en ‘Chanel Chic’. Alle drie van Lauren Weisberger. Dit laatste boek heb ik ongeveer twee weken geleden uitgelezen. En ik hoor je ook al denken: ‘De duivel draagt Prada, dat is toch niet een heel nieuw boek?’ Nee dat klopt. Ik had het alleen nog nooit gelezen. De verfilming daarentegen wel al een stuk of 100 keer, dus het werd weleens tijd om het boek te lezen. Wat ik er van vond? Dat lees je zo hieronder. Het heeft mij in ieder geval wel enthousiast gemaakt om ook de rest van de boeken van Lauren Weisberger te lezen. Op het moment ben ik het vierde boek ‘Champagne in Chateau Marmont’ aan het lezen en ook het laatste boek ‘De wraak van Prada’ staat op mijn Ipad klaar om te lezen. Dus daar waarschijnlijk snel meer over;).

1. De duivel draagt Prada

Degene die net als mij de film ‘The devil wears Prada’ al 100 keer hebben gezien kunnen het verhaal vast al dromen. Net als vele andere boeken die zijn verfilmd is ook bij de film ‘The devil wear Prada’ niet alles helemaal hetzelfde als in het boek. Daarom des te leuker voor mij om het boek een keer te lezen. Voor degene die zowel het boek als de film (wat ik mij haast niet kan voorstellen) niet hebben gelezen en gezien even in het kort het verhaal. Andrea Sach is net afgestudeerd en wilt gaan werken als journalist totdat ze de kans krijgt om de assistente te worden van Miranda Priestly, de hoofdredacteur van het modeblad Runway. Ze neemt de kans aan want wie één jaar haar assistente is bij Runway kan daarna overal aan de slag. In het boek vertelt de hoofdpersonage, Andrea, op een leuke en frisse manier over het leven aan de top van het blad en over hoe die persoon het leven van de ondergeschikten tot een hel kan maken. Elke ochtend precies op de seconde haar ontbijt, het vooruit betalen van gigantische telefoonrekeningen, het in laten vliegen van de nog niet verschenen Harry Potter boeken en ga zo maar door. De hele dag door (ook ’s nachts) klinken er commando’s van Miranda door de telefoon. De lange werkdagen en de steeds extremere eisen maken dat baantje waar veel vrouwen een moord voor zouden doen het leven van Andrea onmogelijk.
Ik vond het ondanks dat ik de film heb gezien nog steeds leuk om het boek te lezen en net als dat ik het nog steeds een leuke film vind om te zien. Het boek is op een fijne en grappige manier geschreven waardoor het heel fijn weg leest. Toch geef ik het boek drie sterren, omdat het toch heel voorspelend is als je de film al hebt gezien. Ik kan nu in ieder geval zeggen dat ik het boek ook gelezen heb;).
Auteur: Lauren Weisberger
Aantal bladzijdes: 359
Taal: Nederlands
Beoordeling: 
 

2. Gossip & Gucci

Na ‘De duivel draagt Prada’ was het tijd voor het tweede boek van Lauren Weisberger, namelijk ‘Gossip & Gucci’. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is geen vervolg op het eerste boek. Dit tweede boek gaat over een heel ander persoon en heeft een ander verhaal. Om eerlijk te zijn wist ik dit niet van te voren en dat maakte het voor mij (meteen na ‘De duivel draagt Prada’) moeilijk om in het boek te komen. Ik zat nog zo in het verhaal van Andrea Sachs. Toch vind ik ‘Gossip & Gucci’ tot nu toe het leukste van de drie die ik gelezen heb. ‘Gossip & Gucci’ gaat over de 27-jarige Bette uit New York die van de een op de andere dag besluit ontslag te nemen bij haar saaie baan bij een beleggingsbank. Op aanmoediging van haar oom Will komt Bette bij een exclusief PR bureau dat o.a. party’s voor VIP’s organiseert terecht. Haar leven wordt een stuk minder saai, ze komt op alle jetset party’s en clubs, raakt bevriend met celebraties en organiseert feesten. Ondertussen staat ze zelf in de roddelrubrieken doordat ze vaak gezien wordt met de sexy en rijke advocaat Philip Weston. Dit levert goede publiciteit op voor het PR bureau en Bette wordt hierin dan ook aangemoedigd door haar nieuwe baas om hiermee door te gaan. Haar oude vrienden ziet ze door haar nieuwe baan en leven steeds minder en haar relatie met de aantrekkelijk uitsmijter van een populaire club wordt hierdoor ook steeds lastiger. Haar privé- en professionele leven lopen steeds meer door elkaar heen en dat loopt natuurlijk niet goed af. Er is gelukkig wel een happy end hoor, maar dat verklap ik natuurlijk niet;).
‘Gossip & Gucci’ vond ik dus het leukste van de drie. Ik heb het boek veel sneller uitgelezen omdat ik veel meer de drang had om te weten wat er nu weer gebeurde, welke roddel er was verzonnen en hoe het afliep met de man waar ze echt verliefd op is. Het is veel meer een romantisch verhaal en erg vlot en fijn geschreven. Vooral het taalgebruik in deze boeken vind ik erg leuk.
Auteur: Lauren Weisberger
Aantal bladzijdes: 368
Taal: Nederlands
Beoordeling: 

3. Chanel Chic 

Het laatste boek dat ik heb gelezen is ‘Chanel Chic’. Ook weer een fijn geschreven boek en dat je zo kunt weglezen. Echter heeft het bij mij een tijd geduurd voordat ik het boek uit had. Dit kwam vooral doordat ik er in het begin heel moeilijk in kon komen. Later in het verhaal ging dit wel een stuk beter omdat je dan meer weet over de personen en hun verhalen/achtergronden. Het duurde namelijk even voordat er echt iets “Spannends” gebeurde. Misschien kwam het door het feit dat ik er in het begin niet goed in kwam omdat het boek dit keer over drie vriendinnen ging. Er was niet echt één hoofdpersoon. Deze drie vriendinnen zijn de New Yorkse Emmy, Leigh en Adriana. De dertig komt steeds dichter bij en daarom besluiten ze op een avond een pact te sluiten: ze zullen elk datgene veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. De romantische Emmy is net haar verloofde kwijtgeraakt aan de 23-jarige personal trainer. Ze heeft nooit niet in een relatie gezeten en moet volgens haar vriendinnen dus genieten van het vrijgezellen leven. De ambitieuze Leigh heeft de perfecte vriend maar helaas geen tijd voor hem, maar wel voor een lastige en getrouwde bestsellerauteur voor wie ze werkt. En al laatst is er de Braziliaanse sexy Adriana. Ze kan krijgen wie en wat ze maar wil, maar eigenlijk weet ze niet eens wat dat is. Ze hebben een jaar om deze ‘problemen’ op te lossen. Het levert een leuk vriendinnenverhaal op met carriere, levens- en liefdesproblemen.
Achteraf vond ik het boek ‘Chanel Chic’ erg leuk, vooral het verhaal. Maar op een of andere manier kwam ik er niet goed in en had ik ook nooit de drang om als maar verder te lezen. Toch is het wel een hele fijne chicklit. Daarom geef ik dit boek drie van de vijf hartjes;).
Auteur: Lauren Weisberger
Aantal bladzijdes: 367
Taal: Nederlands
Beoordeling: 
 

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Ik heb die boeken nog niet gelezen (wel een aantal andere van boeken van Lauren). Deze lijken me ook erg leuk om nog eens te lezen!

 2. Ah jaa deze boeken zijn zó leuk!! Vooral The devil wears Prada 🙂 x

 3. Ik heb alle drie de boeken gelezen en vind ze echt fantastisch <3

 4. Dit lijken mij erg leuke boeken!

 5. Ik vond Chanel chique juist zo’n lekker weglees boek. Ik zou het leuk vinden als die ook verfilmd zou worden. Maar niets gaat boven Devil wears Prada de film.

 6. Nog nooit van gehoord, maar ze lijken me wel interessant! 😮

 7. Ik heb de Duivel draagt Prada wel eens gelezen! De andere lijken
  mij ook erg leuk. Ik houd wel van dit soort boeken!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 8. Oh wat een leuke post!
  Ik heb er nog geen boek van gelezen, maar misschien ga ik eentje daarvan eens op vakantie lezen 😀
  xx

 9. Ik heb de duivel draagt prada ook gelezen! Ik vond het echt een heel leuk boek 🙂

 10. Oh wat een heerlijke boeken! 😉

  xxx Linsey from POSE-BLOG.COM

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers