READING

ELLE Stijlbijbel || My 5 favourite trends for Autu...

ELLE Stijlbijbel || My 5 favourite trends for Autumn 2014

Elk seizoen komt ELLE met haar stijlbijbel. Een speciale shopping editie met daarin onder andere de belangrijkste trends en musthaves voor het aankomende seizoen. Vorige week heb ik de nieuwste editie gekocht: najaar 2014. Een 260 pagina’s dik stijlbijbel waar je heel erg door geïnspireerd raakt en zelfs als echte lente- en zomerliefhebber zin krijgt in de herfst en winter. Volgens mij heb ik tot nu toe elk seizoen deze stijlbijbel van ELLE gekocht. Ontzettend handig als je het mij vraagt. Alle trends en musthaves staan in dit tijdschrift. Googlen op ‘Wat te dragen deze herfst?’ of ‘Trends najaar 2014’ is niet meer nodig.
Ja, ik ben een liefhebber van trends. Maar ik waai zeker niet met alle winden mee. Ik hou ervan om mijn shopping-/wishlist aan te sluiten op de aankomende trends, maar ik ga zeker niet iets dragen wat ik niet leuk vind, mij niet staat of niet bij mijn stijl past alleen omdat het een trend is. Ik ben van mening dat dit heel belangrijk is wat betreft trends. Je ziet het namelijk vaak genoeg mis gaan. Denk aan de crop tops die afgelopen zomer helemaal hip waren.
Maar wat zijn nu de trends voor het najaar van 2014? Kleding uit de begin jaren 60, stevige en duidelijke lijnen in kleding, mode met humor (denk aan truien met cartoons, sieraden van snoep of shirts en tassen met fastfood), oversized jassen, chelsea boots en grafische prints Maar mijn favoriete trends zijn toch wel de trends die je hieronder leest….

1. Tintje hoger

Zwart en grijs? Nee hoor, deze herfst gaan we voor een tintje hoger. Aankomend seizoen is het aan de klassieke maar toch ietwat opvallende kleuren. Denk aan steenrood, bambibruin, hemelsblauw of de kleur van frambozen.

2. Club compact

 Met deze trend ben ik ,zonder enig idee dat het een trend zou zijn, in de lente en zomer van dit jaar al mee begonnen. Geen grote tassen, maar compacte tassen draag je dit najaar. Er hoeft niet meer in te passen dan je portemonnee of geld en pinpas, telefoon en make-up/lippenstift. En dat is ook waarom ik ben overstapt. Ik hoef namelijk echt niet mijn hele huishouden mee te zeulen. De helft van wat er in die grote tas zit gebruik je niet. Ga je voor compact dan hoef je ook nooit lang te zoeken naar spullen die je weer eens kwijt bent in die hutkoffer.

3. Zachte en pluizige stoffen

 Wat is nu lekkerder dan op een koude en regenachtige herfstdag weg te kruipen in een warme maar vooral zachte trui of vest. Dit seizoen kan je de zachte oversized trui ook gewoon buitenhuis aan. Alles wat fluffy, zacht of er enigszins warm uitziet is dit najaar hot. Niet alleen truien en vesten, maar ook jassen, schoen en tassen.
 

4. Minimalistisch ft. sportief

Minimalistische (simpele) kleding is al langere tijd een trend, maar dit najaar mag het in combinatie met licht en zachte kleuren en moet het vooral sportief zijn. Denk aan de witte (Stan Smith Adidas) sneakers in combinatie met een prachtig broekpak of kokerrok.
 

5. Foxy lady

 Bij de trend foxy lady moet je vooral denken rijke stoffen (imitatiebont en wol), kleuren uit het bos (donkergroen, oranje/bruin en bordeaux rood), metallic en robuuste accessoires. Back to nature!!
Wat zijn jouw favoriete trends voor het najaar? 

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Chiara T.

  17 september

  I need to arrange my closet for the new season!
  http://www.bonjourchiara.com
  Bonjourchiara Facebook Page

 2. Daphne G

  17 september

  Ik heb de stijlbijbel ook zien liggen, maar twijfelde of ik hem mee zou nemen. Staan toch best veel leuke inspiratiedingetjes in!

  • Ja ik vind de ELLE stijlbijbel altijd fijn om te hebben. Het ook het enige ‘tijdschrift’ dat ik vaak nog weer even erbij pak om iets op te zoeken ofzo;).

 3. Ik koop nooit de stijlbijbel al zit er best wel leuke inspiratie in.

 4. ik heb deze ook en vind hem erg leuk liefs x

 5. Svenja

  17 september

  Leuke trends! Ik vind vooral de zachte en pluizige stoffen erg mooi & fijn!

 6. Valerie

  17 september

  Wat een leuke stijlbijbel met leuke inspiratie!

 7. Sara

  17 september

  Die minimalistische trend en fluffy stoffen vind ik leuk! (plus fijn dat er zoveel kleurtjes in de winkel deze winter, in zwart ben ik altijd zo wit haha)

  • Ik ben ook er blij dat we wat meer kleur mogen dragen dit najaar. Ik droeg altijd veel zwart,grijs en donkerrood in de herfst en winter;p.

 8. Super leuk! Ik denk dat ik hem ook wel ga halen!

  Xoxo Dascha

 9. Janne

  18 september

  Trend 3 vind ik leuk! De Stijlbijbel is altijd zo leuk om te lezen, ga deze ook maar snel halen! 🙂

 10. Wow these look great!! I especially love the bags!! 🙂

  New post on GIRL ABOUT TOWN BLOG
  GOOGLE + || BLOGLOVIN || FACEBOOK || INSTAGRAM

 11. Wendy

  20 september

  Ja trend nr 3 vind ik heerlijk! Lekker warm en stylisch 🙂

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 12. Frederique

  22 september

  Leuk artikel! Trend 3 is super, ik zou het liefst het hele jaar door fluffy dingen dragen haha! X

 13. Ik ben ook helemaal fan van de pluizige stoffen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers