READING

De 6 make-up kwasten die je echt nodig hebt

De 6 make-up kwasten die je echt nodig hebt

De 6 make-up kwasten die je echt nodig hebt

Make-up kwasten. Er zijn er ontzettend veel en ieder weer met een eigen functie. Veel girls weten dan ook niet wat het nut is van deze kwasten en zien door de bomen het bos niet meer. 

Behoor jij tot deze groep meiden? Niets om je voor te schamen. Ik behoorde ook tot die groep girls (met weinig beauty kennis) en besloot daarom op onderzoek uit te gaan. Zonde om deze informatie natuurlijk voor mezelf te houden en zo werd een artikel over make-up kwasten geboren. Hierbij deel ik dan ook graag met jullie de 6 kwasten die je echt nodig hebt als je dagelijks make-up draagt en vertel ik over de functies. Let’s continu to be beauty experts!

Foundation kwast

Foundation kan je op verschillende manieren aanbrengen: met je vinger toppen, met een spons of met een foundation kwast. Deze laatste optie gebruiken veel make-up professionals en in make-up winkels. Een foundation kwast is zoals je kan zien op de afbeelding hierboven een platte kwast waardoor de foundation goed over het hele gezicht is aan te brengen.

TIP: Werk bij het aanbrengen van de foundation van binnen naar buiten. Begin in het midden van het voorhoofd, de neus en de wangen. Strijk (egaal), smeer (transparant) of dep (dekkend) daarna de foundation in de richting van de kaaklijn, haargrens en hals.

Concealer kwast

Met de concealer kan je vlekjes en oneffenheden camoufleren, zoals onder de ogen en langs de neusvleugels. Ook hier geldt dat je jouw eigen vingers kan gebruiken voor het aanbrengen, maar er zijn ook speciale concealer kwasten.

Poeder kwast

De poeder kwast is de meest bekende kwast, vooral de grote poeder kwast die heerlijk zacht is. Deze kwast buigt makkelijk en is zo groot dat je na een aantal vegen je hele gezicht hebt gehad.

Blush kwast

Een blush kwast is een kleinere versie van de poeder kwast. Te gebruiken voor de kleinere plekjes en bij het highlighten van bijvoorbeeld je kaaklijn.

Oogschaduw kwast

Als je dagelijks oogmake-up draagt dan is een platte oogschaduw kwast een must. Hiermee kan je gemakkelijk oogschaduw op je oogleden en onder je wenkbrauwen aanbrengen. Veeg één kant van de kwast over de oogschaduw heen. Breng het daarna aan op je oogleden door de kwast echt op de plek te drukken. Op deze manier krijg je geen (fall out) oogschaduw in je ogen.

Oogschaduw bleding kwast

Wil je dat je oogschaduw niet te veel opvalt en een beetje vervaagt? Dan heb je een oogschaduw bleding kwast nodig. Om de lijnen van je oogschaduw te vervagen kan je het beste eerste met een schone kwast over je oogleden gaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om juist wel oogschaduw op je kwast te doen als je een goede aanzet wilt hebben.

In deze post zijn budget kwasten van HEMA gebruikt. Natuurlijk kan je ook kiezen voor duurdere kwasten, zoals van M.A.C. Probeer vooral een aantal (goedkope en dure) kwasten uit zodat je weet welke jij het fijnst vindt. 

Bron: HEMA


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Judith

  3 december

  Handig om te weten! Je blog is onwijs mooi geworden! XO

  • Laura
   Laura

   4 december

   Dankjewel Judith, lief van je!:)

 2. Gina

  3 december

  Fijne tips, ik hou echt van de Hema kwasten! 🙂

  x

  • Laura
   Laura

   4 december

   Hopelijk kan je wat met de tips;).

 3. Helemaal mee akkoord, en Hema heeft echt fijne kwasten voor een klein prijsje!

  X Sara

  • Laura
   Laura

   4 december

   Ze zijn zeker fijn en voor zo’n prijsje kan je ook nog eens andere kwasten uitproberen!

 4. Hema heeft inderdaad hele fijne kwasten! Ik gebruik zelf een platte ronde kwast voor foundation (een Real Techniques dupe) en die vind ik veel fijner dan deze van Hema, maar de Hema oogschaduwkwastjes zijn wel heel fijn 🙂

  xx Alex

  • Laura
   Laura

   4 december

   Oh die foundation kwast ga ik eens opzoeken. Bedankt voor de tip! Ik zelf tot nu toe alleen maar HEMA kwasten;).

 5. Handig artikel zeg!

  • Laura
   Laura

   4 december

   Goed om te horen! Hopelijk heb je er wat aan;)

 6. […] kent de traditionele foundation kwast, een platte borstel met lang, dik haar. Deze tool is handig wanneer je zuinig te werk wilt gaan. De […]

 7. […] Hoe berg jij je make-up op? En benieuwd welke make-up kwasten je eigenlijk echt nodig hebt? Je leest het hier.  […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers