READING

Kerstfilms: de 10 leukste films om te kijken met K...

Kerstfilms: de 10 leukste films om te kijken met Kerst

De 10 leukste kerstfilms om te kijken met kerst

Er gaat geen Kerst voorbij zonder een kerstfilm gezien te hebben. Gelukkig worden we de dagen (en zelfs weken) voor Kerst overspoeld met kerstfilms. In de maand december, zo na Sinterklaas, kan je er elke avond wel één bekijken. Heerlijk al die films, maar ze zijn niet allemaal even goed en leuk. Welke je dan wel moet zien? 

Ik heb een aantal (van mijn favoriete) kerstfilms op een rijtje gezet. Want wat is er nu fijner dan na het kerstdiner heerlijk onder een warme deken op de bank kruipen met je vriendje of familie en de hele avond films kijken. De klassiekers zitten er natuurlijk tussen, mag jij een keer raden welke film in ieder geval in dit lijstje zit;)

Lees en bekijk de trailers van de films hieronder.

The Holiday

Dit is wel echt één van mijn favoriete films. Drie weken geleden was deze romantische-komedie nog op televisie en natuurlijk zat ik voor de buis. Heb je deze film met Cameron Diaz en Kate Winslet nog niet gezien? Dit is het verhaal: Amanda is een Amerikaanse vrouw uit Los Angeles met een altijd druk leven. Iris is een Engelse vrouw die de moed in de liefde heeft opgegeven. Wanneer ze elkaar online (via een site voor woningruil) ontmoeten, besluiten ze voor een periode van twee weken (tijdens de Kerst) van huis en leven te wisselen.

Home Alone 

Dit is toch wel een klassieker. Kan me haast niet voorstellen dat iemand deze film nog nooit gezien heeft. Elke Eerste Kerstdag zitten mijn broertje en ik ’s avonds na het kerstdiner Home Alone te kijken en ondanks dat we onderhand de hele film met tekst en al uit het hoofd kennen, blijft deze film stiekem toch best leuk. Ook dit jaar zitten wij waarschijnlijk weer voor de buis, want RTL4 zendt deze klassieker uit 1990 donderdag 25 december om 20:30 uur uit.

The Santa Clause

Ook deze film is net als Home Alone een klassieker. Het gaat over Scott, gespeeld door Tim Allen, die per ongeluk de Kerstman laat verongelukken. Wanneer Scott de mantel van de overleden Santa aantrekt krijgt hij een dikke buik en een witte baard. Hij verandert langzaam in de nieuwe Kerstman en dat zorgt natuurlijk voor de nodige problemen.

Love Actually

Love Actually is de meest romantische kerstfilm in deze lijst. De Britse film bestaat eigenlijk uit een aantal korte en toch overlappende verhalen van acht koppels met ieder zo hun eigen problemen. De romantische film speelt af in de periode voor Kerstmis. Een echte ‘feelgood movie’ met ook de nodige humor.

Ice Age – A Mammoth Christmas

Ik moet jullie iets bekennen, ik hou echt van de Ice Age films. Ik lig elke keer weer dubbel om Sid, de luiaard en niet te vergeten de eekhoorn. Het is dan wel een tekenfilm, maar zeker niet een film voor alleen kinderen. In de kerstfilm van Ice Age maakt Sid per ongeluk een kersttraditie van Manny de Mammoet stuk. Om niet op de zwarte lijst van de Kerstman te komen, reist hij met Crash, Eddie en Peaches naar de Noordpool om een goed woordje voor zichzelf te doen. Manny maakt zich zorgen en gaat hen achterna. Wanneer het stel een workshop verstoort van de kerstman, is de chaos compleet en moeten ze alles uit de kast halen om Kerstmis te redden.

Bridget Jones’ Diary

Dit is ook zo’n film die ik al heel vaak gezien heb. Toch blijft het een leuke om te kijken. Het is een Britse film en valt qua humor, het verhaal en de acteurs te vergelijken met Love Actually. Heb je deze film nog nooit gezien? Deze romantische-komedie gaat over de 32-jarige Bridget die erachter komt dat ze eigenlijk nog niet veel bereikt heeft in haar leven. Ze rookt, drinkt, is te dik en al eeuwen single. Ze besluit haar leven een andere wending te geven. Ze stopt met drinken, roken en wil de vent van haar dromen tegen te komen. Dit alles houdt ze bij in een dagboek.

 Just Friends

Deze film was ander halve week geleden nog op televisie. Een film die ik nu toch wel echt te vaak gezien heb. Voor mij dus even geen Just Friends meer. Heb je deze film nog nooit gezien, dan is het zeker een aanrader voor tijdens Kerstmis. De film gaat over Chris die op de middelbare school dik, onpopulair en best vrienden was met de mooie Jamie. Stiekem is hij verliefd op haar, maar Jamie vertelt hem dat ze Chris meer ziet als een Broer. Tien jaar later is Chris een succesvol en goed uitziend muziekproducent. Wanneer hij met een beroemde popzangeres met Kerstmis naar Parijs vliegt moeten ze een noodlanding maken en blijken ze vast te zitten in Chris’ oude woonplaats, waar hij in die tien jaar niet meer geweest is.

The Polar Express

Deze film heb ik eerlijk gezegd zelf nog nooit gezien, maar staat al wel lang op mijn lijstje van films die ik graag nog wil zien. Afgelopen zondag was The Polar Express nog op televisie, maar toen heb ik deze animatiefilm weer moeten missen. Ik wil niet alleen de film kijken om het verhaal, een jongetje wordt op kerstavond opgehaald door de magische trein met de Noordpool als bestemming, maar vooral ook omdat het (nog steeds) mooi gemaakt is en origineel.

Arthur Christmas

Net als The Polar Express heb ik ook deze film nog niet gezien, maar het lijkt me wel een leuke film om een keer gezien te hebben. Arthur Christmas is een geanimeerde film met leuke humor, echt een familiefilm (zowel voor jong als oud). In deze film draait het om de vraag: “Hoe levert de Kerstman al die geschenken in één nacht?”. In de film blijkt dat de Kerstman een ultrahightechbedrijf verborgen houdt onder de Noordpool, maar dit is een deel van het verhaal. De kern van de film is dat Arthur een missie moet doorstaan voordat kerstochtend aanbreekt.

New year’s Eve

Oke, de titel van de film zegt het al. Dit is niet een echte kerstfilm, maar een film over Oudejaarsavond. Toch heeft deze film wel dat ‘feelgood movie’ gevoel, wat ik tijdens deze feestdagen heerlijk vind. Daarnaast is het wel een feestelijke film met hier en daar nog kerstbomen en -versieringen, dus je kan deze film best kijken met Kerstmis. Waar de film over gaat? Je kan het vergelijken met de film Love Actually.  Het is een film met verstrengelde verhalen van een aantal mensen uit New York die hun weg naar romantiek proberen te vinden in de loop van Oudejaarsavond.

Welke van deze films heb jij nog niet gezien? En ga jij tijdens de feestdagen een kerstfilm kijken? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Manon

  23 december

  Leuke films zo op een rijtje en ja Home Alone, mijn all time favorite haha

  • Laura
   Laura

   24 december

   Die van mij ook! Morgenavond maar weer kijken;)

 2. Svenja

  23 december

  Leuke films heb je voor ons op een rijtje gezet! Ik kan er zo van genieten om tijdens kerst van die foute kerstfilms te zien! <3

 3. Sanae

  23 december

  Home Alone is na jaren nog zijn mijn favoriet haha

  • Laura
   Laura

   24 december

   Haha het blijft gewoon een leuke en grappige film;)

 4. Lotje

  23 december

  Just Friends en The Holiday heb ik laatst nog op tv gezien! Hele leuke films! XOXO

  • Laura
   Laura

   24 december

   Ik dus ook haha! Blijven leuke films:)

 5. Kelly

  23 december

  Jaa Love Actually is zó leuk, die ga ik vanavond weer kijken! 🙂

  • Laura
   Laura

   24 december

   Leuk!!! Ik heb gisteren ook weer een stukje gekeken;)

 6. The Holiday en the Polar Express zijn mijn favorieten!! Echt heel mooie films! <3

  • Laura
   Laura

   24 december

   The Polar Express heb ik dus nog niet gezien, maar hoor van veel mensen dat het een hele mooi film is. Vandaar dat die in het lijstje staat;)

 7. Cherel

  23 december

  Toevallig ken ik deze films allemaal al en ik vind ze erg leuk. Meestal kijk ik met kerst minimaal wel 1 film. Vind ik altijd wel gezellig 🙂

  • Laura
   Laura

   24 december

   Haha ja hier hetzelfde, gezellig (foute) kerstfilms kijken;)

 8. Eva

  24 december

  Love actually is mijn favoriet! 😀 maar Ice Age lijkt me ook erg leuk. die ga ik vanavond denk ik kijken 🙂

  • Laura
   Laura

   24 december

   En hoe was Ice Age? Love Actually is ook erg leuk;)

 9. […] Kerstfilms: de 10 leukste films om te kijken met Kerst […]

 10. […] ‘Home Alone’, ‘How the Grinch stole Christmas!’, ‘A Christmas Carol’, – ook wel de echte klassiekers zijn – ook altijd aan te raden. Mocht je nou meer zin hebben in een makkelijke niet zo’n […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers