5 manieren om je make-up op te bergen

Wij vrouwen houden van make-up en beautyproducten. Ook al ben ik zelf (nog) niet zo’n enorme beautyfreak, toch heb ik al heel veel make-up en beautyproducten die ik graag netjes en makkelijk wil opbergen. Maar hoe doe je dat? 

Hier zijn veel manieren voor. Op Pinterest zijn er dan ook een heleboel inspiraties te vinden. Mijn vijf favorieten, en ook wel de meest handige en gebruikte, manieren heb ik even op een rijtje gezet.

1. Creëer een dienblad speciaal voor je dagelijkse make-up en beautyproducten

Gebruik je dagelijks make-up of andere producten? Dan kan je deze het beste zichtbaar en makkelijk bereikbaar opbergen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een dienblad waarop je jouw dagelijks gebruikte producten op zet. Doe dit dan ook alleen op het dienblad om het georganiseerd te houden en het niet rommelig oogt. Elke ochtend op zoek naar je make-up is voorbij!

2. Maak gebruik van speciale opbergboxen, magazijnen of bakjes

Ben jij geordend? Dan zijn opbergboxen en bakjes ideaal voor jou. Een bakje voor je mascara’s, een voor de eyeliners, de oogschaduws, de lippenstiften enzovoort. Daarnaast kan je ook een speciaal make-up bakje maken voor je dagelijks gebruikte make-up.

De boxen zijn HIER te koop bij IKEA.

 3. Creëer een eigen beautytafel of -hoek

De droom van elk bijna meisje of vrouw, een echte make-up tafel. Deze speciale tafels zijn niet alleen eye-catchers voor je interieur maar hebben vaak ook lades waarin jij jouw make-up makkelijk kunt opbergen, misschien ook wel in bakjes. Zet vooral ook wat leuke producten, crèmes of parfums, zichtbaar op de tafel.

4. Gebruik spullen die je al hebt

Je hoeft natuurlijk niet per se speciale opbergboxen te kopen voor je make-up. In ieder huis zijn er wel spullen die je kan gebruiken om je make-up in op te bergen. Denk hierbij aan trommels, kommen, glazen, waxinelichthouders en etagères. Scheelt je ook weer geld, waarvan je weer één of meerdere mooie lippenstiften of nagellakjes kunt kopen;).

5. Gebruik make-up tasjes

Ben jij veel onderweg en/of wil jij altijd make-up bij je hebben? Dan is een make-up tas(je) ideaal. Ook hierbij kan je het beste de dagelijkse make-up in één tasje doen. Hierdoor weet je ’s ochtend al de benodigde make-up te vinden en kan je het tasje makkelijk in een keer meenemen. Alles bij elkaar zoeken voordat je weggaat is dus niet meer nodig! Het is ook handig om een klein tasje te gebruiken zodat deze niet te veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast kan je thuis ook al je make-up kwasten en lippenstiften in tasjes opbergen.

Hoe berg jij je make-up op? En benieuwd welke make-up kwasten je eigenlijk echt nodig hebt? Je leest het hier


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lonneke

  13 januari

  Leuke ideetjes om je make-up op te bergen. Ik heb mijn dagelijkse make-up in een toilettas zitten en het overige opgeborgen in een la.

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Ja ik op het moment ook precies hetzelfde, maar ik wil het liever nog beter georganiseerd;)

 2. Wat een leuke inspiratie en geweldig mooie foto’s! Ik krijg helemaal zin om mijn beautykamer mooi in te richten :).

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Haha leuk om te horen! Ik zou willen dat ik een ‘beautykamer’ had…;)

 3. Sophie

  13 januari

  De foto’s in dit artikel zijn echt prachtig!

 4. Rachel

  13 januari

  wat een prachtige foto’s weer!

 5. Maaike

  13 januari

  Ik krijg hier lekker veel inspiratie van! Ik zoek nog een originele manier om mijn make-up op te bergen namelijk haha

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Dat was ook de bedoeling! Leuk om te horen;)

 6. Manon

  13 januari

  Fijne tips. Ik wil echt nog heel graag een beauty tafel

 7. Denise

  13 januari

  Heel leuk artikel! Ik gebruik wat dozen en zo’n plastic bakje met vakjes voor mijn make-up 🙂

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Ja zo’n bakje heb ik ook;)

 8. Leuk artikel! Ik vind zon beauty tafel echt geweldig. Lijkt me heerlijk om dagelijks aan te tutten met sieraden en make-up! 🙂

 9. Mirjam

  13 januari

  Dat is een leuk make-up tasje! Ik bewaar ook alles in een tasje, maar ik kan wel een mooiere gebruiken 🙂

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Ja leuk make-up tasje is het he!?:)

 10. Nadia

  13 januari

  Die essie lakjes in dat glazen bakje vind ik echt prachtig staan zo. <3
  Zelf heb ik een dienblad op kleine pootjes voor mijn sieraden, staan mijn gebruikte parfums op een plank, zitten de parfums die ik niet gebruik in bakken in lades van mijn MALM en mijn make-up zit in een andere la met vakjes per soort en mijn everyday make-up in een toilettasje. En oja, mijn nagellak zit in een kadobox van de Hunkemoller, vind ik echt perfect haha

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Wat heb jij je make-up al goed georganiseerd! Zou ik nog wat van kunnen leren;)

 11. Rosanne

  13 januari

  Heel leuk artikel is dit. Ik zou zelf dolgraag een eigen hoekje willen hebben <3

  • Laura
   Laura

   14 januari

   Ja dat is ook een droom van mij:)

 12. Leuk artikeltje en foto’s!
  Keep up the good job
  xoxo
  Sarah

 13. merel

  14 januari

  Ik gebruik altijd make-uptasjes, zodat ik het makkelijk kan vervoeren. Als ik niet zoveel verschillende verblijfplaatsen had (mn vriends huis, mn eigen huis, mn ouders) zou ik sowieso zo’n hoekje maken met allemaal verschillende bakjes en doosjes!

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Ik heb inderdaad precies hetzelfde. Mijn dagelijkse make-up zit in de make-up tasje zodat ik het altijd overal snel en makkelijk mee naartoe kan nemen:)

 14. Sophie

  21 januari

  Handige tips, die kan ik wel gebruiken! Ik heb een enorme tas voor al mijn make-up spullen! Soms is het wel onhandig, dan blijf ik maar graaien om iets te vinden haha.

  Lief Sophie
  http://www.modavitae.nl

 15. Chloe

  2 februari

  Hi! Super leuke post met super leuke ideeën! Weet je toevallig waar dat dienblad te koop is?:)

  Liefs
  Chloe

 16. Maithé

  10 januari

  Ik heb een make up tafel want ik ben echt een freak in make up dus ik ga nu op zoek naar zon bakjes om alles netjes in te steken

 17. Karin

  18 januari

  Ook ik ben gek op make up en heb alles op mijn klaptafel staan die mijn man voor mij heeft gemaakt.
  En wat een prachig dienblad waar kun je die kopen .

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers