READING

5x waar ik tegenaan loop nu ik korter haar heb

5x waar ik tegenaan loop nu ik korter haar heb

5

Vandaag precies een maand geleden liet ik mijn lange lokken afknippen en ging ik voor een lange bob. Ik heb een tijd getwijfeld of ik het wel moest doen, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan. Achteraf misschien toch iets te snel want ik heb nooit echt de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Wat zijn de voor- en nadelen van een kort(er) haar nu eigenlijk?

Laat ik voorop stellen dat ik geen spijt heb van mijn kapsel en er ook nog steeds blij mee ben. Toch loop ik nu, na één maand, wel tegen wat dingen aan. Ik heb een vijftal op een rijtje gezet. Zit jij ook na te denken over een lange bob of een korter kapsel, lees de onderstaande punten dan goed door en bedenk je hoe belangrijk je de onderstaande punten vindt…

5x waar ik tegenaan loop nu ik kort(er) haar heb:

1. Even snel een staart in doen is er niet meer bij. 

Hier komen nu minimaal vier speldjes aan te pas. Mijn lok is te kort om bij de staart te doen en aan de achterkant, in de nek, vallen er altijd plukken uit de staart als ik geen speldjes gebruik.

2. Een ander model of stijl is lastig. 

Een ander model of stijl is lastig. Vlechten gaat bijvoorbeeld niet meer (ook al moet ik toegeven dat ik hier ook niet heel goed in ben) en krullen doe ik ook niet zo snel meer. Mijn haar wordt dan NOG korter.

3. In de ochtend staan mijn haren alle kanten op.

Toen mijn haren langer waren was ik altijd heel snel klaar in de ochtend. Het enige wat ik deed was een borstel door mijn haren heen halen. Lekker makkelijk! Dat is nu wel anders. Op een of andere manier staan mijn haren alle kanten op wanneer ik ’s ochtends uit bed kom. Het zit nooit meteen zoals ik wil. Vaak genoeg komt er dan ook een stijltang, föhn of een douch aan te pas.

4. Haren wassen en drogen gaat sneller. 

Na alle ‘nadelen’ te hebben gehad kan je vertellen dat korter haar ook zo zijn voordelen heeft. Het wassen van de haren gaat een stuk sneller en je hebt minder shampoo nodig (goed voor de portemonnee). Dit geldt ook voor het drogen. Ik ben niet meer een kwartier bezig om mijn haren droog te föhnen.

5. Mijn haar oogt en voelt gezonder & glanst meer. 

Een heel GROOT voordeel. Healthy happy hair, yeah!

 Heb jij wel eens je haar kort(er) geknipt? Waar liep jij toen tegenaan? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Nadia

  30 januari

  Ik heb van mezelf krullen/slag haar, en toen is het eens door iemand geknipt toen het nat was en dat was iets te kort. Daarna droogde het op en poef, krullenbos en het werd meteen een bob door de kortheid. Ik vond het verschrikkelijk! Lang leven de stijltang en het feit dat mijn haar wel redelijk doorgroeit =) Maar ik knip het nooit meer kort haha

 2. Manon

  30 januari

  Jaaa helemaal mee eens hier loop ik ook vaak tegenaan

 3. Moniek

  30 januari

  Ik zit de laatste tijd ook echt steeds na te denken om mijn haar in een lange bob te knippen, maar ik heb krullen van mezelf dus volgens mij is dat helemaal geen goed idee. Het staat je wel heel goed!

 4. Marijke

  30 januari

  Grappig zit te twijfelen of ik het zal afknippen. Daarom erg leuk om te lezen. En allemaal heel herkenbaar Van de vorige keren dat ik het flink korter knipte.

 5. Lonneke

  30 januari

  Ik wil ook mijn haar korter gaan knippen en wat lichter. Er zitten misschien nadelen aan maar dat heeft lang haar ook merk ik nu.

 6. Wat fijn dat je dit artikel schrijft! Ik zit serieus na te denken over een lange bob (wel wat langer dan jij hebt) en het is zeker goed om te weten hoe het is. Balen dat een staart lastig is, dat vind ik altijd heerlijk als ik thuis ben en de haren uit mijn ogen wil hebben :).

 7. Rachel

  30 januari

  haha leuk om te lezen en heel herkenbaar had ik ook, gelukkig groeit mijn haar weer heel snel aan.. want ik vond mezelf 6 jaar jonger eruit zien!

 8. Cherel

  31 januari

  Handig artikel! Ik heb mijn haren zelf een tijdje terug ook een stukje korter geknipt en liep ook al tegen deze dingen aan. Echt voor en nadelen inderdaad!

 9. Leuk artikel 🙂 Het staat je wel heel goed!

 10. Dascha

  31 januari

  Ik vind je haar echt super leuk zo! Het heeft inderdaad wel zo zijn voor en nadelen!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 11. Dana

  31 januari

  Leuk! Maandag ga ik ook mijn haren knippen, alleen laat ik het iets langer dan jouw lengte 🙂

 12. Ik heb een paar maanden geleden ook mijn haar kort geknipt en ik herken je punten direct haha!
  x

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers