READING

Getting fit: 5 handige fitness & health apps

Getting fit: 5 handige fitness & health apps

 handige fitness en health apps

Tegenwoordig heeft iedereen altijd en overal de mobiele telefoon bij zich. Waarom deze dan niet gebruiken voor een gezondere levensstijl? Het is anno 2015 niet meer dan normaal om met je telefoon te gaan sporten. Er zijn dan ook een heleboel applicaties die je kan gebruiken om jezelf te helpen en te motiveren tijdens het proces van getting fit

Speciaal voor jullie heb ik mijn favoriete fitness en health apps op een rijtje gezet. Ze zijn zeker de moeite waard om eens te gebruiken!

1. Runtastic

De naam zegt het eigenlijk al. Het is een applicatie je kan gebruiken tijdens het hardlopen. Deze app houdt bij hoe ver, hoe lang, hoe snel je gaat en waar je loopt door middel van GPS. Wanneer je jouw rondje gelopen hebt kun je precies terug zien waar je hebt gelopen en wat je snelheid was. Daarnaast kan je aan het einde ook nog een foto aan je run toevoegen. Leuk voor als je tijdens je vakantie in het buitenland gaat hardlopen.

Gratis applicatie voor Apple & Android

runtastic app runtastic app1

2. Nike Training Club

Dit is wel echt mijn persoonlijke favoriet! Met de Nike Training Club applicatie heb jij altijd een personal trainer bij de hand, thuis of in de sportschool. De applicatie bevat meer dan 100 work-outs op verschillende niveaus en in trainingsprogramma’s. Wanneer je van start gaat moet je eerst het doel van de work-out kiezen: leniger, strakker, sterker of je kiest voor een focus (specifieke lichaamsdelen, ‘events’ zoals een beach body of een speciale work-outs zoals yoga). Wanneer je een doel gekozen hebt, kies je een niveau (beginner tot gevorderde). Daarna krijg je verschillende work-outs te zien van min. 15 tot max. 45 minuten.

De trainingsprogramma’s vind ik echt ideaal, maar wat ik nog handiger vind zijn de video’s en de uitleg van ‘de coach’. Bij elke work-out staan er niet alleen afbeeldingen, maar er is ook een video waarin voorgedaan wordt hoe de work-out moet. Als je eenmaal bent begonnen hoor je ook een coach zeggen wat je moet doen en hoe lang je nog door moet gaan met een bepaalde oefening.

Gratis applicatie voor Apple & Android

nike trainings club app1 nike trainings club app

3. Water your body

Deze applicatie heb ik gisteren pas ontdekt en ik ben nu al fan. Niet alleen sporten en gezond eten is belangrijk, maar je moet ook genoeg drinken. Vooral wanneer je sport en vocht verliest. Bij mij is dit altijd een probleem. Ik drink veel te weinig, simpelweg omdat ik er gewoon niet aan denk. Heb jij dit nu ook? Dan moet je snel deze applicatie downloaden. Deze app geeft aan hoeveel jij moet drinken op een dag en wanneer. Wanneer jij een glas thee, koffie, water of iets anders gedronken hebt vul je dit in op de app (één simpele handeling) aan de hand van milliliters. Mar wat pas echt een uitvinding is, is de melding. Om het uur krijg je een melding van de applicatie dat het tijd is om wat te gaan drinken. IDEAAL!!

Gratis applicatie voor Apple & Android

water your body app water your body app1

4. 30 days ab challenge

Wil jij ook van die buikspieren als de Victoria’s Secret modellen? Dan is dit de applicatie voor jou. De applicatie bevat een kalender met oefeningen. Wanneer je bijvoorbeeld dag één kiest dan zie je de oefeningen staan die je die dag moet doen en hoe vaak. Voorbeeld: 15x sit up, 5x crunch, 5x leg raise en 10x plank. Wanneer je de work-out start zie je in een video ook hoe de oefening moet. Heb je de oefeningen voltooid dan kan je die dag afvinken. Zeker weten dat jij na dertig dagen je buikspieren tevoorschijn ziet komen.

Je hebt trouwens ook een app voor de billen, squats, push ups en armen;).

Gratis applicatie voor Apple & Android

30 days ab challenge app 30 days ab challenge app1

5. Stappenteller van Runtastic

Je hoeft niet per se hard te lopen of naar de sportschool om meer te bewegen. Wandelen/lopen is ook al goed voor je gezondheid en het zal je soms verbazen hoeveel kilometers of stappen je zet op een dag. Vooral als je een strandwandeling gaat maken of op een citytrip bent. Deze applicatie houd niet alleen bij hoeveel stappen je zet maar ook je snelheid en de calorieën die je verbrandt. Daarnaast kan je ook een doel instellen van een bepaald aantal kilometers.

Gratis applicatie voor Apple & Android

stappenteller runtastic stappenteller runtastic1

Gebruik jij fitness en health applicaties? Zo ja, welke?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

 1. Moniek

  16 januari

  Handige apps! Ik kende water your body nog niet dat heb ik af en toe echt nodig!

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Ik ook! Echt ideaal die app:)

 2. Leuke apps. De Nike Training Club heb ik al geïnstalleerd, maar nog niet gebruikt. Ga ik zeker doen als ik wat ruimte heb gecreëerd op mijn slaapkamer!

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Moet je zeker gaan doen! Hele handige en fijne app:)

 3. Dagmar

  16 januari

  Wat een superleuke tips, ontzettend leuk om te lezen! Runtastic gaat gelijk op mijn telefoon 🙂

 4. Nadia

  16 januari

  Ik heb Runtastic pro gebruikt toen ik nog buiten hardliep. Nu ga ik naar de sportschool en tja, daar heeft hij weinig zin op de loopband hahaa

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Nee daar heeft het inderdaad niet zoveel zin!;)

 5. Claudia

  16 januari

  Aah die water app is geweldig. Ik heb er ooit eentje gehad, maar die werkte voor geen meter. Deze ga ik downloaden.

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Leuk om te horen! Hij is heel fijn:)

 6. Romy

  16 januari

  Superhandig dit artikel! Ik heb de apps runtastic, 30 days AB challenge en de nike training club gelijk gedownload! Bedankt voor het delen! 😀 Oh en superhandig dat er nog meer 30 days challenges zijn! 😀

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Wat leuk om te horen! Graag gedaan en succes met sporten;)

 7. Amélie

  16 januari

  Leuke apps! Sommige ken ik nog niet, zoals die drinkapp. Maar ik drink altijd genoeg, dus die heb ik niet nodig 😀
  Die app van Nike vond ik ook altijd de beste, maar om een of andere duistere reden kan ik hem niet meer downloaden 🙁
  Xx

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Wat vervelend dat je de Nike Training Club niet meer kan downloaden. Heel raar!

  • Melissa

   6 februari

   Ik ook niet! Is niet meer beschikbaar in de app-store 🙁

 8. Sophie

  16 januari

  Oh zeker iets voor mij. Ik ga eens kijken welke het fijnste werkt!

 9. Mirjam

  16 januari

  Oh superhandig, dat had ik echt nodig! Ik drink veel te weinig water, goed om dat bij te houden inderdaad!

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Goed om te horen dat ik precies om tijd was met de post;)

 10. Cherel

  17 januari

  Yes! Ik was nog op zoek naar wat handige sport apps en die heb ik bij deze gevonden :-). Nike training club en de water app ga ik sowieso even downloaden.

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Yesss! Precies om tijd dus mijn post;)

 11. 4.Balou

  18 januari

  Leuk artikel! Zelf gebruik ik Runkeeper op me tel voor het hardlopen. 30 days challange ab heb ik ook op mijn tel staan, dat is één van mijn doelen voor de zomer 😉

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

 12. […] Getting fit: 5 handige fitness & health apps […]

 13. Marloes

  23 januari

  Wat een leuke apps! Ik ga eens kijken voor Water Your Body!

 14. […] kan via een boekje (pen en papier) of via een applicatie. Vorige week vertelde ik jullie al over de Water Your Body app die ik sinds kort ontdekt heb. Door deze applicatie ben ik bewuster bezig met water drinken, […]

 15. […] Geen geld voor een personal trainer? Geen zorgen! Er zijn tegenwoordig een heleboel fitness & health applicaties voor je telefoon die je niet alleen persoonlijk coachen, maar je ook nog eens motiveren. Welke applicaties dat zijn? Dit zijn onze favoriete applicaties. […]

 16. […] voedingswaren staan dus de komende tijd op het menu. En wel sporten hé? Misschien dat deze apps en motivatie tips je nog kunnen […]

 17. […] Op zoek naar handige applicaties, naast Spotify, die je kan gebruiken tijdens het sporten? Lees hier onze vijf favorieten apps.  […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers