READING

Ready, set, relax! 6 tips voor een relax moment

Ready, set, relax! 6 tips voor een relax moment

relaxing morning2

Iedereen kent het wel, stress. Of je nu werkt of student bent, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Druk op je werk door deadlines of toetsweken en inlevermomenten op school. We komen er niet onderuit…

Of misschien toch wel? Uit onderzoek is gebleken dat iedereen af toe een een pauze nodig heeft. Tijdverlies? Juist het tegenovergestelde. Een mens kan zich niet langer dan één à twee uur concentreren. Wanneer je merkt dat je concentratie minder begint te worden kan je het beste even een pauze nemen. Tijdens zo’n ‘relax moment’ gun jij je hersenen de tijd om alles te verwerken en zich op te laden voor het werk of de leerstof dat eraan zit te komen. Hierbij is het van belang dat je ook echt iets doet wat je leuk vindt. Het uiteindelijk resultaat van deze ‘relax momenten’, je gaat meer doen in minder tijd door opperste concentratie!

Het is dus belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt, waarvan jij ontspant. Hoe dat kan in een kwartiertje? Ik geef je zes (persoonlijke) tips voor een heerlijk ‘relax moment’.

OnePiece relaxing morning6

1. Draag comfortabel kleding.

Natuurlijk is deze eerste tip erg lastig wanneer je op kantoor werkt, maar het gaat er voornamelijk om dat je pas kan ontspannen als je je comfortabel voelt en makkelijk ligt of zit. Dit laatste kan dan weer wel op kantoor. Toen ik nog studeerde droeg ik altijd comfortabel kleding tijdens de dagen dat ik leerde, maar ook nu ik thuis werk en wanneer ik niet de deur uit hoef vindt ik het soms heerlijk om mijzelf in lekker zittende kleding te hijsen. Wat ik dan draag? Mijn OnePiece of deze trui en joggingsbroek van One Piece, die nu trouwens in de uitverkoop is.

Shop the look: joggingsbroek (vergelijkbaar hier ) | Whatever hoodie

2. Beweeg.

Ga sporten, een rondje fietsen of lopen. Het schijnt dat als je beweegt je hersenen sneller tot rust komen. Daarnaast blijf je zo ook goed in balans en kan je je beter concentreren. Daarnaast heb je ook meteen de dagelijks beweging gehad.

3. Drink (ontspannings-) thee.

Ik hou van thee, vooral die van Clipper, het past echt bij mijn ‘relax-moment’. Heerlijk zo’n warm drankje dat ook nog gezond is. Maar thee kan ook echt ontspannend zijn. Er zijn een heleboel speciale ontspanningsthee’s die zorgen voor lichamelijke en psychische ontspanning als je overwerkt bent of gespannen. Ik hou het zelf liever bij mijn favoriete ‘gewone’ thee.

relaxing morning

4. Lees een (ontspannen) boek of tijdschrift. 

Comfortabele kleding, thee, op de bank met een boek of een tijdschrift. Dat is pas echt relaxen als je het mij vraagt, ook al is het maar een kwartier. Ontspannen doe zeker!

5. Geurkaarsen.

Wil je echt goed relaxen, dan horen daar natuurlijk kaarsen bij. Het liefst van die heerlijke geurkaarsen waarbij je als je het ruikt al helemaal ontspant en wegdroomt. Dat is het ultieme tot rust komen. Trouwens, met ontspannen muziek lijkt het even net alsof je een kwartier in een spa of sauna bent. Niet verkeerd natuurlijk;)

6. Verlaat de ruimte waar je werkt.

Wanneer je even een ‘relax moment’ neemt kan je het beste de ruimte waar je werkt verlaten. Even een andere omgeving. Daarnaast is het ook verstandig om niet televisie te gaan kijken of iets via de laptop, computer, iPad of telefoon te doen als ontspanning.

relaxing morning3

Las jij tijdens het werken of studeren pauzes in? Zo ja, wat doe jij dan om te relaxen? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lonneke

  15 januari

  Fijne tips. Ik las heel soms een pauze in maar vaak ben ik van s’morgens tot s’avonds druk bezig ook met mijn dochtertje. Maar s’middags probeer ik toch wel even rustig een kop thee te drinken.

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Goed om te horen! Een kop thee doet wonderen;)

 2. Manon

  15 januari

  Hele handige tips, vooral dat je de werkkamer even moet verlaten!

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Fijn om te horen! Ja die tip moet ik zelf ook vaker gaan opvolgen;p

 3. Sophie

  15 januari

  Ik ben ook blij met een pauze op het werk! Eventjes weer opladen voordat je weer kan beginnen.

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Ja heerlijk! Die pauze heb je dus ook echt nodig…

 4. Judith

  15 januari

  Ik kan het bijna niet relaxen. Als ik het tussen het leren door doe, ben ik ineens een uur kwijt.. hahah. XO

  • Laura
   Laura

   21 januari

   Ja ik ken het. Had ik vaak ook last van… Toch is het beter om te wel te doen!

 5. Fleur

  15 januari

  Hele fijne tips! Ik heb die ontspanning wel nodig aangezien ik al twee weken tentamens aan het maken ben en ik al mijn herkansingen in februari heb..

 6. Fijne tips!

 7. Nadia

  15 januari

  Ik had dat op kantoor ook altijd, na een uurtje of 2/3 moet ik echt even weg van het bureau, een rondje lopen of iets. Dan kon ik er daarna weer tegenaan!

 8. Leuk artikel! 🙂 Ik relax meestal met een serie, op de bank, in een heel lelijk vest en met een dekentje over me heen. Thee vind ik ook heel fijn. Die clipper tea van je foto’s is zo lekker! Vooral die groene 🙂

  XXXX

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers