READING

5 tips om makkelijker en energieker wakker te word...

5 tips om makkelijker en energieker wakker te worden

wake up4

Heb jij ’s ochtend ook zoveel moeite om uit je bed te komen? Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer het buiten nog donker, grauw en koud is? Ik in ieder geval wel. 

Wakker worden doen we niet graag. Vooral wanneer je denkt aan het feit dat je de hele dag nog naar school moet of een werkdag voor de boeg hebt. Toch kan wakker worden makkelijk en energiek zijn. Hoe? Door een paar aanpassingen in je ochtendritueel. Ik geef je graag een aantal tips (ze werken ook bij mij)!

Lees de tips hieronder.

1. Gebruik een goede wekker

Wat is een goede wekker? Dit is een wekker die je toelaat om langzaam wakker te worden. Bijvoorbeeld doordat de alarmtoon langzaam luider wordt. Zo’n alarmtoon zorgt ervoor dat je niet abrupt wakker wordt. Hiermee voorkom je snoozen.

2. Wordt op vaste tijdstippen wakker

Ook in het weekend. Dit gaat een stuk makkelijker als je in ieder geval 8 uur geslapen hebt.

3. Laat daglicht binnen

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je tijdens de lente- en de zomermaanden makkelijker en sneller wakker wordt? Dit heeft allemaal te maken met daglicht. Wanneer je wakker wordt terwijl het buiten al licht is, zal je brein seintjes sturen die je lichaam laten weten dat je snel moet opstaan.

Tijdens de herfst en de winter is het binnen laten van daglicht vroeg in de ochtend lastig. Gelukkig zijn hiervoor genoeg handige uitvindingen zoals de Wake-up Light van Philips.  Deze wekker simuleert de natuurlijke zonsopgang door 30 minuten voordat de wekker af gaat (met natuurgeluiden of de radio) de lichtintensiteit te verhogen tot een helder geel licht. Sinds kort staat de Wake-up Light van Philips ook op mijn nachtkastje en ik ben er helemaal weg van. Ik word lekkerder wakker en sta sneller op.

4. Leg je telefoon aan de andere kant van de kamer

Leg ’s avonds, voordat je gaat slapen, je telefoon aan de andere kant van de kamer. Op deze manier ga je niet alleen sneller slapen (lees: niet nog een uur lang door je Instagram feed scrollen), maar sta je ook sneller op. Hoe dan? Wanneer je jouw telefoon wilt checken en hij ligt aan de andere kant van de kamer dan moet je toch echt uit je warme bedje komen. Daarnaast voorkom je dat je nog een half uur lang in bed je sociale media zit te checken.

5. Beweeg

Zorg dat je beweegt als je eenmaal uit bed bent gestapt. Dit kan door middel van ochtendgymnastiek, (yoga) oefeningen of een wandeling. Maar ook alleen even naar de keuken of badkamer lopen is lichaamsbeweging. Bewegen is een goede manier om de slaap van je af te schudden en echt wakker te worden. De moeheid maakt plaats voor energie!

Hoe zorg jij ervoor dat je ’s ochtends makkelijker en energieker wakker wordt?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lonneke

  10 februari

  Handige tips. Ik ga vaak wel op een vast tijdstip uit bed maar blijft moeilijk. Een goede wekker heb ik ook mijn dochter ;-). Ik heb s’morgens echt alleen koffie nodig en dan ben ik wakker.

 2. Mirjam

  10 februari

  Door te bewegen word ik inderdaad echt beter wakker. En lekker rustig ontbijten met een kop thee! Als ik gehaast ben ’s ochtends kan ik echt niet wakker worden. Dat van je telefoon aan de andere kant van de kamer leggen werkt ook goed, of hem op vliegtuigstand zetten, dat doe ik altijd.

 3. Manon

  10 februari

  Leuke tips! Ik heb mijn telefoon altijd wel op mijn nachtkastje. Maar zet het altijd op stil en kom er eigenlijk niet aan voordat ik ga slapen

 4. Kirsten

  10 februari

  Ik heb de Philips Wake up light, ik moet zeggen dat het inderdaad wel een stukje fijner is om daarmee wakker te worden.

 5. 4.Balou

  10 februari

  Ik heb sinds december een wake-up light gekocht en sinds ik deze gebruik kan ik echt goed wakker worden. Vind het echt een top aankoop 🙂

 6. Judith

  10 februari

  Handige tips! Eigenlijk moet ik gewoon een sterk bakje koffie drinken en dan is alles weer goed! XO

 7. Handige tips Laura, ik moet echt aan mijn slaapritme werken haha! Zo’n wake-up light laakt mij geweldig!

  Xx
  Hazal

 8. Kelly

  10 februari

  4 vind ik inderdaad erg handig. Ik gooi mijn telefoon als ik wakker ben ook wel eens uit bed om dan wel op te moeten staan om ‘m op te halen, haha!

 9. Rosanne

  10 februari

  Hele fijne tips geef je. Ik merk zelf dat wanneer mijn gordijn omhoog is, ik me eigen meer wakker voel. liefs x

 10. […] Voor 12 uur slapen, dat gebeurt mij bijna nooit meer en dat merk ik de laatste tijd vaak bij het opstaan. Ik werk dagelijks tot 6 uur, maar daar houdt het werk niet bij op. Vaak werk ik nog van 8 à 9 uur tot 11 uur nog even door voor mijn blog en andere freelance klussen. Ontzettend leuk om te doen en ik krijg er een hoop energie van, maar daardoor lig ik dus niet op tijd in bed. Hoogste tijd om hier een betere balans in te vinden, zodat ik eerder naar bed ga en energieker wakker wordt. […]

 11. […] voor je nachtrust. Een regelmatig slaappatroon zorgt ervoor dat je makkelijker inslaap valt en ook energieker opstaat. Een vast ritme wordt zeer op prijs gesteld door je lichaam. En nee, met lang uitslapen in het […]

 12. […] onderzoek intelligenter en creatiever. Maar ja, dat helpt je als nog niet bij het opstaan. Deze tips kunnen je wellicht al helpen. Is dit niet genoeg voor jou, dan zijn er ook nog een aantal apps die […]

 13. […] het opstaan voor jou ook zo’n groot probleem? Probeer dan eens deze tips en/of gebruik deze […]

 14. […] in bed liggen, maar wanneer het je niet meer dagelijks lukt om uit bed te komen of een half uurtje na het opstaan opgewekt en fit te zijn, dan moet je zeker eens achter je oren gaan krabben. Mijn eerste gedacht bij het wakker worden was […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers