6 tips voor een eerste werkdag

office2

Het is zover! Na al die sollicitaties (of misschien ook niet) heb jij je droombaan en/of eerste baan gevonden. Spannend en natuurlijk hartstikke leuk, maar ook een beetje onwennig. Vooral zo’n eerste werkdag waarbij je een goede eerste indruk wilt achter laten.

Je vergeet namen, je moet alles vragen en hebt geen idee hoe alles werkt. Het hoort nu eenmaal bij een eerste werkdag. Toch zijn er een aantal regels en tips die ervoor kunnen zorgen dat de eerste dag op de werkvloer een stuk makkelijker wordt. Wij hebben er zes op een rijtje gezet.

1. Ga op tijd van huis weg zodat je niet te laat komt

Te laat komen op je eerste werkdag is geen goede indruk achterlaten. Moet je om 9 uur beginnen, zorg dan dat je er al rond kwart voor 9 bent. Op deze manier laat je ook zien dat je er zin in hebt.

2. Kleed je op gepaste wijze

Je kleding moet passen bij het beroep en de bedrijfscultuur. Dit laatste kan je al ervaren tijdens het sollicitatiegesprek. Voor sommige beroepen heb je speciale werkkleding, dat is dan makkelijk! Voor andere beroepen kan je de kleding het beste gepast houden en leuke werkkleding aantrekken.

3. Wees beleefd en stel je aan iedereen voor

Wees beleefd en stel je open op. Noem duidelijk jouw naam, maak oogcontact en probeer vooral de naam van je nieuwe collega’s te onthouden. Natuurlijk is het lastig om alle namen in een keer te onthouden, maar gelukkig is daar een trucje voor. Tip: herhaal de naam van de persoon bij het voorstellen.

4. Wees geïnformeerd

Zorg dat je geïnformeerd bent en voldoende weet over je nieuwe werkgever. Doe research naar onderwerpen, projecten, de omstandigheden en het personeel.

5. Zorg dat je altijd pen en papier bij de hand hebt

Op deze manier kan je aantekeningen maken tijdens het inwerken en/of uitleggen van bepaalde werkzaamheden. Zo laat je ook zien dat je leergierig bent!

6. Toon inzet

Stel vragen, neem initiatief en vraag om werk. Zorg dat je maximaal (meer dan beloofd) resultaat levert. Zo maak je een goede indruk!

Hoe was jouw eerste werkdag? Heb jij nog tips? 

Beeld: Glitter Guide


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Manon

    24 februari

    Fijne tips! Ik vond het altijd spannend mijn eerste dag haha

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers