READING

Backpacking stories: packing my back, 5 tips

Backpacking stories: packing my back, 5 tips

quote backpacking stories

Ben jij van plan om te gaan backpacken? Let dan goed op! Vorige week zijn wij in samenwerking met Agnes, blogger van Fika Magazine en op het moment aan het reizen in Zuidoost-Azië, begonnen met een nieuwe rubriek ‘backpacking stories’. Deze rubriek zal bestaan uit drie artikelen vol met tips voor als je met een grote tas op de rug de wereld gaat verkennen. Vorige week in deel 1 ging het over de voorpret, vandaag deel 2: packing my back.  

Je backpack en inentingen zijn binnen en je tickets zijn geprint. Het enige wat je nog hoeft te doen is je tas inpakken. Maar geloof me, voorbereiding is het halve werk want dit werkt toch net even iets anders dan een koffer inpakken voor een weekje zon. Daarom heb ik 5 handige tips opgesteld die het een stuk makkelijker maken.

Tip 1:

Leg al je spullen die je mee wilt nemen (van zowel je backpack als je dagrugtas) in stapeltjes op tafel of op bed zodat je goed overzicht hebt. Print een handige paklijst (veel te vinden op internet) uit of schrijf er zelf een op een A4tje. Bepaal wat er in je backpack terecht moet komen en wat in je dagrugzak moet belanden. Nu alles er ligt kun je een inschatting maken wat wel en niet gaat passen. Op dit punt kun je nog items weglaten of juist toevoegen.

Tip 2:

Zorg voor (plastic) tasjes! Deze worden je beste vrienden. In elk zakje doe je een andere items. Bijvoorbeeld: Een tasje voor je t-shirts en topjes, een tasje voor je korte broeken (en wellicht een lange broek), een tasje voor je jurkjes en rokjes en een tasje voor je ondergoed, etc. Ik heb zelf ook nog een heel handig plastic tasje voor m’n bikini zodat als-ie onderweg nog nat is, hij niet bij je andere kleren gestopt hoeft te worden en gaat stinken.

Tip 3:

Zoek op internet een handige indeling voor je tas. Je kunt namelijk lichte spullen zoals een slaapzak (mocht je die nodig hebben) beter onderin stoppen en zwaardere spullen ter hoogte van je bovenrug stoppen. Het schijnt dat je zo het minst last hebt van het gewicht in de tas. Doe vervolgens alle spullen een voor een in je tas en streep ze weg van je paklijst. Spullen die je het minst gaat gebruiken doe je zo diep mogelijk en spullen die je waarschijnlijk snel nodig hebt, zoals je toilettas, stop je bovenin.

Tip 4:

Neem vooral niet teveel mee! Dit doe je waarschijnlijk alsnog, ik ook, maar onderweg kom je erachter dat je heel veel kleding toch niet aantrekt. Maak daarom keuzes. Neem niet vijf zwarte jurkjes mee of tien korte broeken, je kunt niet alles aan. Veel mensen raden aan om kleding voor ongeveer een week mee te nemen. Dan ben je niet eindeloos aan het slepen en heb je genoeg kleding om af te wisselen, zodat het ook nog een beetje leuk blijft. 😉 Heb je toch iets te weinig mee? Of ben je je kleding zat? Dan kun je vaak op de plaats van bestemming de leukste kleding kopen. Weet je ook gelijk wat het lekkerst zit.

Oh, en neem zo min mogelijk witte kleding mee. Dit wordt vies en waarschijnlijk niet meer schoon, zonde!

Tip 5:

Wie langere tijd gaat reizen moet waarschijnlijk een lange vlucht maken. Dit wil je zo comfortabel mogelijk doen. Daarom zou ik deze essentials meenemen in je dagrugzak:

 • Oordopjes, slaapmasker & nekkussen (ik kocht een handig setje)
 • Een sjaal (die je eventueel als dekentje kan gebruiken)
 • Warme sokken (het kan erg koud zijn in het vliegtuig)
 • Extra setje ondergoed en kleding (je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Vertraging, je knoeit eten, je bagage raakt kwijt, etc.)
 • Een extra doorzichtig toilettasje met onder andere een tandenborstel, minitandpasta, minizeepje, haarborstel (de tangle teezer is ideaal!), deo, gezichtsreinigingsdoekjes, lippenbalsem, vaseline of eight hour cream
 • Telefoon of iPod en oordopjes of koptelefoon om muziek te luisteren
 • Een Lonely Planet of andere reisgids van je plaats van bestemming. Niks leuker en handiger om je in het vliegtuig vast in te lezen. Zoek bijvoorbeeld vast op hoe je van het vliegveld naar je hotel komt en waar je dan aan moet denken (hoe je je bijvoorbeeld niet laat oplichten door taxichauffeurs. ;-))

Probeer als je gaat vliegen laagjes te dragen. Ik dacht namelijk dat ik het superkoud zou krijgen in het vliegtuig, maar dat viel uiteindelijke reuze mee, waardoor ik me iets te warm had gekleed.

In flight essentials - TNGIT

De volgende keer in backpacking stories: handige tips op je plaats van bestemming.

Tekst: Agnes Nijholt


RELATED POST

 1. 4Balou

  17 februari

  Fijne tips! Zelf heb ik het nooit gedaan en het staat ook niet op mijn lijstje om nog te gaan doen. Ik vind het wel altijd heel tof van anderen dat ze het lef hebben om het te doen! =)

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

 2. Fleur

  17 februari

  Tof artikel! Ik wil heel graag van de zomer in mijn eentje gaan backpacken, maar weet nog niet zo goed waar..

 3. Maaike

  17 februari

  Backpacken is niet voor mij weggelegd denk ik, maar dit zijn wel handige tips!

 4. Iep

  17 februari

  Super handige en leuke tips!
  Liefs
  mevrouw-iep.blogspot.com

 5. alexa

  17 februari

  leuk om deze tips te lezen!

 6. bymarlayne

  18 februari

  Handige tips!

 7. Cherel

  19 februari

  Tof en interessant artikel! Alleen zou backpacken echt zo niets voor mij zijn…

 8. Handige tips! vooral die plastic tasjes vind ik echt geniaal, zo kun je toch een soort ‘kastindeling’ maken in je tas haha. 🙂 Liefs, Rowan

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers