READING

Getting Fit: Motivatie tips voor het sporten

Getting Fit: Motivatie tips voor het sporten

fitness tips motivatie

Na mentale voorbereidingen en een half jaar nauwelijks te hebben gesport begin ik langzamerhand weer de draad op te pakken. Mijn eerste paar runs zitten erop, de sportschool is bezocht en ben begonnen met de abs-, butt- en arm challenge. Een goed begin, maar wat is het vermoeiend.

Toen ik mijn eerste run had gedaan merkte ik hoe slecht het met mijn conditie gesteld is. Toch moet ik nu vooral door blijven gaan en niet opgeven, maar zoals velen van jullie waarschijnlijk ook wel weten is dat best lastig. Maar het moet, ik kan deze rubriek immers ook niet schrijven als ik er zelf niet mee bezig ben. En dat was nu net de reden van het ontstaan van de rubriek. Maar goed, het gaat dus vooral om de motivatie of beter gezegd, de lek aan motivatie. Hoe kan je dat verbeteren? Daar heb ik na wat speurwerk op het internet en eigen ideeën wat op gevonden. Deze tips zorgen ervoor dat jullie (en ook ik) gemotiveerd blijven, voor- en tijdens het sporten.

Lees de motivatie tips hieronder.

1. Maak een (sport)doel

Voordat je begint is het handig om eerst te bedenken wat je graag wilt bereiken (fitter, slanker of gezonder worden). Maar bedenk daarnaast ook kleinere doelen, dit kan in weken of maanden. Deze doelen zijn makkelijker te behalen en echt in zicht, waardoor je er echt voor wilt gaan. Denk hierbij aan een bepaald aantal kilometers hardlopen of binnen een bepaalde tijd. Schrijf deze doelen op papier, zodat het echt is vastgelegd.

2. Zoek een sportmaatje

Heb jij veel moeite om de stap om daadwerkelijk te gaan sporten te zetten? Zoek dan een sportmaatje. Met een vriendin sporten is niet alleen leuker, het is ook een stok achter de deur. Als je hebt afgesproken om te gaan sporten kan je niet zomaar op het laatste moment afzeggen.

3. Nieuwe sportkleding

Een beetje shopping therapie kan geen kwaad! Zoals ik in dit artikel met leuke sportkleding al vertelde zorgt nieuwe sportkleding voor extra motivatie. Je hebt toch niet voor niets die kleding gekocht?

4. Gebruik applicaties

Geen geld voor een personal trainer? Geen zorgen! Er zijn tegenwoordig een heleboel fitness & health applicaties voor je telefoon die je niet alleen persoonlijk coachen, maar je ook nog eens motiveren. Welke applicaties dat zijn? Dit zijn onze favoriete applicaties.

5. Luister naar muziek tijdens het sporten

Als je goede sportmuziek opzet ga je als een speer tijdens het sporten en wil je niet meer stoppen. Dit komt door bijvoorbeeld de beat, de melodie en de opbouw… Geen idee wat nu goede sportmuziek is? Geen probleem! Spotify heeft samen met trainingsexperts een vijftal afspeellijsten samengesteld. Beluister ze hier.

6. Stel een motiverende wallpaper in op je laptop of mobiel

Inspirerende foto’s werken echt als motivatie, dat hebben deze inspiraties van Instagram volgens mij wel bewezen. Waarom dan niet een inspirerende foto als achtergrond op je laptop of mobiel? Zo wordt je elke keer geïnspireerd en gemotiveerd om te gaan sporten. Ik heb sinds gisteren één van deze foto’s als achtergrond op mijn telefoon. Give me that body!

7. Maak/post updates

Het maken en delen van lichaamsfoto’s zie je tegenwoordig veel, een voor- en na foto of een update. En het werkt heel motiverend. Hoe dan? Doordat je bij deze lichaamsfoto’s heel goed de voortgang ziet, raak je gemotiveerd om door te gaan. Natuurlijk hoef je de foto’s niet te delen als je dat niet wilt. Je kan ze ook voor jezelf houden.

Ben jij bezig met hardlopen of een challenge dan kan je ook via deze applicaties je snelheid, aantal kilometers enzovoort. delen via sociale media.

8. Beloon jezelf

Heb jij je wekelijkse of maandelijkse doel behaald of gewoon heel hard gesport? Beloon jezelf dan eens. Maak bijvoorbeeld met jezelf de afspraak dat als jij je doel behaald hebt, je een bepaald (sport) kledingstuk of item mag kopen.

Als je deze motivatie tips volgt dan komt het helemaal goed! Wat doe jij (al) om jezelf te motiveren voor- en tijdens het sporten?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Rachel

  4 februari

  ja hele goede tips en nieuwe sportkleding moet ik ook echt hebben! liefs

 2. Lonneke

  4 februari

  Erg goed van je dat de eerste stap naar sporten hebt gemaakt. Ik heb het tot 2011 ook gesport en nu dus al een paar jaar niet meer en mis het echt heel erg. Sporten geeft je energie en je voelt je ook geestelijk gewoon beter!

 3. Cherel

  5 februari

  Goede tips! Een aantal helpen mij ook iedere keer weer om door te gaan.

 4. […] voedingswaren staan dus de komende tijd op het menu. En wel sporten hé? Misschien dat deze apps en motivatie tips je nog kunnen […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers