READING

Getting fit: voeding voor een strakke buik

Getting fit: voeding voor een strakke buik

voedsel voor een strakke buik1

Een strakke buik, dat willen we toch allemaal wel? We zouden willen dat we er weinig voor hoefde te doen, maar helaas is dit (bij de meesten) niet het geval. Er komt een hoop sporten bij kijken, maar daar blijft niet bij. Ook je voeding moet je aanpassen als je deze zomer een strakke buik wilt hebben. 

Gelukkig voor ons zijn er een aantal lekkere dingen die je niet alleen mag eten, maar ook nog eens helpen om die strakke buik te krijgen (of natuurlijk te behouden). Ik heb een tiental voor je op een rijtje gezet.

1. Frambozen

Deze vruchten zitten boordevol vezels die ervoor zorgen dat je langer vol zit. Aardbeien en Bosbessen bevatten dit trouwens ook. Daarnaast bevatten deze vruchten ook veel vitamine C en dat is dan weer goed voor je immuunsysteem en de huid.

2. Zalm

Zalm zit vol met omega-3 vetzuren. Deze vetzuren helpen bij het versnellen van de stofwisseling, die er weer voor zorgen dat je meer calorieën verbrandt.

3. Avocado

Sinds kort ben ik helemaal gek op avocado. Ik eet het bijna elke dag. Waarom? Ten eerste omdat ik het heerlijk vindt op brood en door salades. Daarnaast bevatten avocado’s gezonde vetten die helpen bij de vetverbranding, geven het lichaam energie en is erg vullend.

4. Watermeloen

Helaas op het moment niet in de supermarkt te krijgen, maar de watermeloen is ontzettend gezond en goed voor een strakke buik. De watermeloen bevat, zoals je wel verwacht, meer dan 90% water en zorgt dus voor extra vocht in je lichaam.

5. Chiazaad

Deze zaden vallen onder de zogeheten superfoods, zijn zeer voedzaam en bevatten veel bouwstoffen die we dagelijks nodig hebben. Omega 3 vetzuren, calcium, eitwitten, ijzer, vezels, om er maar even een paar op te noemen. Ook geven Chiazaad je een vol gevoel. Van die kleine zaden vraag je jezelf nu misschien af? Maar het is echt waar. De Chiazaden zwellen namelijk op in je lichaam, wat dus een vol gevoel geeft. Eén eetlepel per dag is meer dan genoeg!

6. Eieren

Ben je fanatiek bezig met sporten en bezig met het kweken van spieren, een strakke buik? Dan moet j vooral na het sporten veel eiwitten eten. Eieren bevatten (zoals de naam als zegt) veel eiwitten en proteïne. Ook je spieren bestaan grotendeels uit eiwitten en die moeten gevuld worden als je grotere en sterkere spieren wilt hebben. Daarnaast kan je ook de dag beginnen met een eitje. Uit onderzoek blijkt dat je dan de rest van de dag minder honger hebt!

7. Havermout

Heb jij je altijd al afgevraagd waarom al die fitgirls toch met havermout ontbijten? Havermout heeft een hoop voordelen. Het onderhoudt onder andere de bloedsuikerspiegel zodat je minder snel gaat snacken, het zit vol met vezels, geeft je verzadigd gevoel en bevat minder calorieën dan een boterham.

Ook proberen? Klik hier om havermout te kopen.

8. Magere yoghurt

Ook magere yoghurt zie je veel voorbij komen op de Instagram accounts van fitgirls. Ook dit heeft een goede reden. Magere yoghurt is een probioticum, volgens wikipedia: ‘een voedingsmiddel met micro-organismen waaraan een gezondheidsbevorderende werking wordt toegeschreven’, dat het opslaan van vet tegengaat en zwellingen voorkomt. En dat vet hoort natuurlijk niet bij een strakke buik;).

9. Amandelen 

Amandelen zitten boordevol gezonde vetten die ‘cravings’ verminderen tijdens het opbouwen van spieren. Het is de perfecte snack! Amandelmeel kan je bijvoorbeeld gemakkelijk verwerken in o.a. tussendoortjes. Waar je dit kan verkrijgen? Hier kan je veel verschillende soorten amandelmeel kopen.

10. Quinoa

Deze granen zijn de perfecte vervangers van rijst en pasta. Het is op veel verschillende manieren te eten, naast vlees of vis, door een salade of door de soep. Quinoa zit vol met eiwitten, goede koolhydraten en vezels.

Deze voedingswaren staan dus de komende tijd op het menu. En wel sporten hé? Misschien dat deze apps en motivatie tips je nog kunnen helpen. 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Mirjam

  26 februari

  Goede tips! Ik ben zo te zien al aardig goed bezig 🙂 alleen wat meer amandelen en wat meer eieren denk ik

 2. Cherel

  26 februari

  Handig artikel! Ik ben hard aan het werk voor een strakke buik en hopelijk gaat het me uiteindelijk lukken. Heb alleen nog wel even te gaan ;-).

 3. Loïs

  26 februari

  Sommigen dingen at ik, maar daar wist ik niet van dat het zo goed voor je was. Yeah 🙂

 4. Maaike

  26 februari

  Wauw, handig artikel! Ik ben bezig om gezonder te leven dus dit komt zeker van pas <3

 5. Kelly

  26 februari

  Leuk artikel!

 6. Lotje

  26 februari

  Thanks voor de tips! X

 7. Shanti

  28 februari

  Wat een goede tips 🙂 Een strakke buik heeft inderdaad zeker met voeding te maken!

 8. Wat een super handige tips! Vraagje; schrijf jij ook wel eens gastblogs? Wij zoeken nog een gastblogger 🙂

 9. Toevallig eet ik veel van de bovenstaande dingen, zo begin ik al standaard de dag met een kommetje magere yoghurt met frambozen en blauwe bessen en soms havermout. Ik ben gek op avocado, eet meerdere keren per week ei. Alleen het enige wat ik echt niet lekker vind ik watermeloen, dus die eet ik echt nooit.

 10. […] alleen lekker, maar vooral ook erg goed bij het voorkomen van een griepje (en een strakke buik). Avocado bevat veel vitamine E en zit vol met antioxidanten. Daarnaast bevat het ook een […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers