READING

Getting Fit: 7 oefeningen die je achter je bureau ...

Getting Fit: 7 oefeningen die je achter je bureau kunt doen

workout achter je bureau

Een druk leven en/of een drukke baan of stage, het zijn excuses die vaak gebruikt worden om niet te gaan sporten. Ook ik gebruik ze: laat thuis van werken = geen tijd voor sporten. Maar daar komt nu verandering in. 

Je kan namelijk ook prima sporten tijdens het werken, achter je bureau. Het hoeft maar een kwartiertje te duren, tijdens je lunchtijd bijvoorbeeld. Hoe dan? Ik heb zeven gemakkelijke oefeningen, die je achter je bureau kan doen, op een rijtje gezet.

Let’s workout! 

1. Butt Clenches

Voor billen van staal, knijp je billen bij elkaar en houd dit gedurende tien seconden vast. Herhaal dit met vijf sets van acht herhalingen. Het leuke van deze oefening is dat je collega’s geen bewegingen zien en dus niet door hebben dat je stiekem met een workout bezig bent tijdens werktijd.

2. Enkel rotaties

Draai je enkels in beide richtingen gedurende vijf seconden. Doe ook hiervan vijf sets van acht herhalingen, in elke richting. Door deze oefening kan je de flexibiliteit van je enkels versterken en heb je minder kans op verstuikingen.

3. Arm stretches

Veel arm oefeningen kunnen gewoon zittend uitgevoerd worden, dus ook achter je bureau op je werk. De arm stretches zijn hier een goed voorbeeld van. Strek je rechterarm zo ver je kan naar links en ondersteun met je linkerarm de elleboog van je rechterarm. Als het goed is voel je dat je arm aan het ‘rekken’ is. Houd dit gedurende vijf seconden vast. Doe acht herhalingen en doe dan hetzelfde met je linkerarm.

4. Calf muscle toning

Ook je kuitspieren kunnen gemakkelijk achter je bureau getraind worden. Hoe? Ga op de toppen van je tenen staan, zonder daadwerkelijk van je bureaustoel op te staan. Na een paar seconde zullen je kuitspieren branden. Houd dit gedurende tien seconde vast en herhaal het in totaal acht keer.

5. Draai de taille

Versterk je middel door het draaien van de taille, terwijl je blijft zitten. Draai met je middel zo ver als mogelijk naar links en houd dit vijf seconden vast. Herhaal dan de rechterkant. Doe in totaal vijf sets. Tip: de rugleuning van de stoel mag gebruikt worden voor extra steun.

6. Crunches

Crunches op het werk, achter je bureau? Hoe dan, vraag je je nu misschien af. Ik leg het je graag uit: ga op het puntje van je stoel zitten en leun achterover. Til vervolgens je rechtgetrokken benen een paar centimeter van de grond en kom ook een paar centimeter met je rug van de rugleuning. Houd het gedurende tien seconde vast. Voel je je buikspieren al branden? Herhaal de oefening acht keer.

7. Leg lifts

Begin met beide voeten plat op de grond. Til je rechterbeen omhoog, gevolgd door de linker. Til elke been op tot je tegen de onderkant van je bureau aanzit. Tien sets van acht herhalingen zullen er uiteindelijk voor zorgen dat je bovenbenen sterker worden.

Druk zijn of laat thuis zijn van je kantoorbaan is nu dus geen excuus meer op te gaan sporten, ook voor mij niet! Zoals je ziet zijn er veel oefeningen die je tijdens de dagelijks routine kunt doen. Dus, let’s get fit!

Doe jij wel eens oefeningen op je werk en/of achter je bureau? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Hele handige oefeningen voor mij! Ik zit op werk achter het bureau en dan voor mijn blog ook nog eens een keer!

 2. Emma

  7 april

  Haha geweldige oefeningen dit, superhandig! 🙂
  X Emma

 3. Ik ben enorm blij met dit artikel, thnx! Nummer 1 doe ik regelmatig tijdens het autorijden ;-).

 4. Leuke oefeningen. Wij hadden van die speciale programma’s op de pc voor korte pauzes met oefeningen. Ik zette ze altijd uit.

 5. Kim

  8 april

  Haha super leuke oefeningen. Handig voor op mijn stage.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers