READING

Backpacking stories – tips voor tijdens je reis

Backpacking stories – tips voor tijdens je reis

Backpacking stories

Ben jij van plan om te gaan backpacken? Let dan goed op! In februari zijn wij in samenwerking met Agnes, blogger van Fika Magazine en terug van haar reis in Zuidoost-Azië, begonnen met een nieuwe rubriek ‘backpacking stories’ bestaande uit drie artikelen vol met tips voor backpackers. Vandaag is het tijd voor het laatste deel. 

In de vorige twee delen gaf ik je al wat tips voor de voorbereiding en het inpakken van je backpack, vandaag geef ik je tips voor tijdens je reis. Iedereen reist natuurlijk op een andere manier, maar het kan nooit kwaad om deze dingen in je achterhoofd te houden.

Reisdagboek
Hou een (reis)dagboek bij! Echt, je krijgt spijt als je het niet doet. Tijdens het reizen doe je zoveel indrukken op dat je het lang niet allemaal kunt onthouden. Zeker als je in je eentje bent, is het slim om je gedachten op te schrijven. Waar ben je geweest, wat heb je gedaan, maar ook hoe voel je je. Het is zo leuk om het later terug te lezen. Vaak ben je na een week alweer vergeten wat je allemaal gedaan hebt.

Check, check, dubbelcheck

Niets vervelender dan erachter komen dat je dingen kwijt bent of dat je op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek staat. In het buitenland gaat het vaak net even iets anders dan in Nederland, dus check altijd alles dubbel.

Wees niet naïef
Toen ik voor het eerst aankwam in Bangkok was ik blij dat ik mijn vriend bij me had. Als ik hem niet had gehad, dan was ik waarschijnlijk heel naïef in de eerste beste taxi gestapt. Maar de locals daar zijn ook niet gek en zien heus wel dat je uit een ‘rijk’ Westers land komt. Ze zullen er dan ook alles aan doen om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen.

Lees je in
Tijdens je reisdagen – de dagen dat je van de ene naar de andere bestemming gaat – is het slim je vast in te lezen in de volgende plaats van bestemming. Dan weet je van te voren wat een taxi ongeveer mag kosten, wie je vooral wel en niet moet vertrouwen en of het bijvoorbeeld normaal is om fooi te geven of juist niet. De Lonely Planet is hier heel handig voor.

Dagrugzak
Als het goed is heb je naast je grote backpack ook nog een kleinere tas bij je. Stop daar je waardevolle spullen in als je je backpack achterlaat in het hostel. Doe er voor de zekerheid ook een dunne sjaal in – altijd handig als je een tempel gaat bezoeken en je bent te bloot gekleed, of als je je schouders moet beschermen tegen de felle zon.

Planning
Van te voren een planning gemaakt waar je heen wilt? Prima, maar houd je er niet al te veel aan vast. Soms kom je op plekken waar je direct weer weg wilt, maar je komt ook op plekken waar je makkelijk een week kan blijven. Zonde als je dan alles al volgepland hebt.

Geniet
Dit klinkt misschien heel cliché maar echt geniet van alles wat je doet en waar je tegen aanloopt. Zelfs de minder leuke dingen aan reizen ga je achteraf waarderen en waarschijnlijk kun je er dan ook hard om lachen. Zodra je een week thuis bent realiseer je je waarschijnlijk pas hoe gaaf het is wat je allemaal hebt meegemaakt.

Heb jij nog goede tips voor tijdens het reizen?

Beeld: www.etsy.com


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Het lijkt me heel erg leuk om dan een reisdagboekje bij te houden!

  2. Goede tips! Het wees niet naïef vind ik de belangrijkste! =)

  3. Zo gaaf backpacken, ik ga iets soortgelijks doen; ik ga interrailen deze zomer, dus daarop zijn veel van deze tips ook wel van toepassing:)

  4. Backpacken lijkt me super gaaf! Al denk ik niet dat het daadwerkelijk iets voor mij zou zijn.. Wel hele fijne fips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers