Zo maak jij jouw voeten zomerklaar

zomerklare voeten1

Wat is nu fijner dan, na maanden lang je voeten weggestopt te hebben in laarzen en sneakers, je zomerse outfit aan te trekken en sandalen te dragen? Het is nu nog niet echt het weer ervoor, maar dat komt wel (en hopelijk snel). Dus de hoogste tijd om je alvast voeten zomerklaar te gaan maken!

Afgebladderde nagellak restjes, eelt en een ruwe huid. Na de winter kunnen je voeten wel wat verzorging gebruiken. Maar hoe maak jij je voeten nu zomerklaar? Je kan natuurlijk naar de pedicure gaan, maar je kan het ook heel goed thuis doen. Volg de onderstaande vijf stappen en je voeten zijn niet alleen zomerproof, maar je bespaard ook nog eens tijd en geld!

1. Wassen en scrubben

Zomerproof voeten zijn niet alleen mooie voeten, maar vooral ook zachte voeten. Vul dus als eerst een teil of een voetenbad met lauwwarm water en gooi er bruistabletten, badschuim of heerlijke olie in. Laat je voeten lekker een paar minuten weken zodat je huid zachter wordt waardoor het eelt en de dode huidcellen zich beter laten verwijderen. Dit laatste, scrubben, doe je meteen tijdens het weken van je voeten. Scrub en masseer om de beurt je voeten in met ronddraaiende bewegingen. Vergeet vooral de onderkant van je voeten, tenen en de hielen niet.

2. Eelt verwijderen

Nu de voeten zacht zijn en de dode huidcellen zijn verdwenen is het tijd om eelt te verwijderen en de droge, ruwe huid nog zachter te maken. Wat je nodig hebt? Een puimsteen (bij vochtige voeten/huid) of een voetvijl (bij droge voeten). Hiermee wrijf je heen en weer aan de onderkant van je voeten, op de delen waar het eelt zich bevindt.

3. Nagels knippen

De voeten zien er nu al een stuk beter uit, maar vergeet vooral je teennagels niet. Knip je lange teennagels kort en veil ze daarna recht.

4. Verzorg je voeten

Gladde, zachte voeten met korte en mooie nagels. Je voeten zijn bijna zomerklaar. De volgende stap is het verzorgen van je voeten met een verzorgende crème. Dit kan voetencrème zijn, maar bijvoorbeeld ook een bodylotion of een butter.

5. Lakken

Je pedicure en voeten zijn natuurlijk niet zomerklaar zonder een kleurtje op de nagels. Begin altijd met een basecoat, deze zorgt ervoor dat je nagellak langer en beter blijft zitten en je teennagels niet verkleuren. Breng daarna één à twee lagen nagellak aan en eindig met een topcoat voor extra glans en langere houdbaarheid.

Je voeten zijn nu helemaal klaar om die zomer en (nieuwe) sandalen te rocken. Shop ze bijvoorbeeld hier. Nu nog het mooie weer…

P.S. Om het nog makkelijker te maken heeft Clarisonic, bekend van de gezichtsreinigingsborstel, een geheel nieuw apparaat ontwikkeld, de PEDI. Hiermee zorg je dagelijks/wekelijks in een paar minuten tijd voor zachtere en gladdere voeten. De Clarisonic PEDI is een set en bevat ook meteen alles wat je nodig hebt; een Pedi apparaat, een verzachtende schijf (verwijderen van eelt en dode huidcellen), een droog exfoliërende borstelkop (voor scrubben en gladde voeten), een scrub, een verzachtende en hydraterende balsem en een peeling. Verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor €199,-


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Wat een handig en fijn artikel. Ik ga deze week ook maar even aan de slag met mijn voeten 😉

  2. Ik ga mijn voeten binnenkort ook even lekker scrubben! Gelukkig heb ik niet zoveel eelt alleen beetje bij mijn grote teen achter haha maar dat is wel makkelijk weg te halen!

  3. Jij doet er mij aan herinneren dat het weer dringend tijd is dat ik mijn voeten nog eens een opknapbeurt geef. Ik weet niet hoe het komt, maar dat is het enige lichaamsdeel dat ik soms wat verwaarloos…

  4. Mijn voetjes zijn zo toe aan een voetenbadje! Binnenkort maar eens gaan doen want als het goed is wordt het dit weekend enorm lekker weer 🙂

  5. Mijn voeten zijn echt héél hard eraan toe om zomer klaar gemaakt te worden. Ik ben deze week vast begonnen met ze iedere avond met een goede laag creme in te smeren en van het weekend ga ik ze weer eens even helemaal onteelten (is dat een woord?) en m’n nagels mooi lakken enzo 🙂

  6. […] De perfecte home pedicure? Lees het hier. […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers