READING

Summer readings: 8 boeken voor op het strand

Summer readings: 8 boeken voor op het strand

De zomer is officieel begonnen en dat betekent voor velen dat de vakantie dichterbij komt. Bij mijn zomervakantie hoort altijd een boek. Het hele jaar door lees ik amper tot geen boeken. Maar als ik eenmaal op het strand ga liggen in een warm land, dan is dat altijd met een boek. 

Nu is alleen de vraag; met welk boek ga en moet je deze zomer op het strand liggen? Ik heb een aantal, om precies te zijn acht, leuke boeken op een rijtje gezet. Van een thriller tot een chicklit en ‘vijftig tinten grijs’-achtige boeken. Hierbij mijn tips!

Het meisje in de trein

1. Het meisje in de trein – Paula Hawkins

De thriller Het meisje in de trein zag en zie ik nog steeds voorbij komen in abri’s als ik met de trein of het ov reis. Dat maakte mij natuurlijk nieuwsgierig! Na een zoektocht op internet bleek dat dit boek in de Verenigde Staten in de top van de bestsellerlijsten heeft gestaan en dat verschillende beroemdheden het boek de hemel in hebben geprezen. Vandaar helemaal bovenaan deze lijst.

Waar het boek over gaat? Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein, van het zelfde spoor dat langs een aantal huizen in een buitenwijk van Londen ligt. Elke ochtend zie ze een stel dat op hun terras samen ontbijt en noemt hen dan ook ‘Jess en Jason’. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. Vanaf dat moment verandert er van alles in het leven van Rachel. Ze stapt met haar verhaal naar de politie. Wat blijkt? ‘Jess’ wordt vermist. Rachel raakt verwikkeld in de gebeurtenissen en de levens van de betrokkenen.

Verkrijgbaar voor €19,95

 

2. Met een knipoog – Marian Keyes

Dit nieuwe boek van schrijfster Marian Keyes is een liefdesverhaal en een familieroman. Het boek gaat over Stella Sweeney. Stella leefde een New Yorkse droom: ze promootte haar succesvolle zelfhulpboek, deed mee aan talkshows in heel Amerika en leidde met haar kinderen een luxe leventje in een prachtig tienkamerappartement in de Upper West Side. Maar helaas is haar glamoureuze leven was van korte duur. Stella woont nu in een zolderkamertje in Dublin en heeft een writer’s block. Ze doet er alles aan om haar oude leven terug te krijgen. Maar kan en wil ze dat eigenlijk wel?

Verkrijgbaar voor €15,00

Met een knipoog

 

Verslaafd aan jou

3. Verslaafd aan jou – Sylvia Day

Liefhebbers van ‘Vijftig tinten grijs’, dit is een boek die jullie leuk gaan vinden. Volgens recensie in de sferen van het bekende boek(en), maar beter geschreven. Waar het over gaat?

Na jarenlang in Californië te hebben gewoond, verhuist twintiger Eva naar New York, waar ze gaat samenwonen met haar (homoseksuele) vriend Cary. Ze gaat aan de slag als assistent bij een groot reclamebureau. Daar komt Eva de zeer knappe en steenrijke Gideon Cross tegen, die al gauw laat blijken dat hij van plan is om haar te veroveren. Ook Eva kan aan niets anders meer denken nadat ze de mysterieuze en zelfverzekerde Gideon heeft ontmoet. De twee raken verstrikt in een erotisch kat-en-muisspel, waarbij het enkel draait om verleiding. Hoewel Gideon arrogant, dominant en wisselvallig blijkt, lukt het Eva niet goed om weerstand aan hem te bieden.

Verkrijgbaar voor €10,00

 

4. De hitte van verleiding / De schok van overgave – Sylvia Day

Zelfde schrijfster, alleen een boek uit een andere boekenreeks als degene hiervoor. Ook in dit boek draait het om verleidingen en verlangen tussen twee personen.

Wat het verhaal precies is? Een korte samenvatting vanuit de ik-persoon van het boek; houd zaken en privé altijd gescheiden. Houd politieke spelletjes buiten de slaapkamer. In zekere zin lapte ik beide regels aan mijn laars toen Jackson Rutledge mijn minnaar werd. Twee jaar later was hij terug, als een van de spelers in een deal die ik op het punt stond te sluiten. Sinds Jax me de rug had toegekeerd, had ik als protegé van Lei Yeung, een van de slimste zakenvrouwen van New York, heel wat bijgeleerd. Ik was niet meer het meisje van toen, maar hij was niets veranderd. In tegenstelling tot de eerste keer dat onze paden elkaar kruisten, wist ik precies met wie ik te maken had… en hoe verslavend zijn aanraking kon zijn. De wereld van glamour, seks en macht was het speelveld van Jax – maar dit keer kende ik de regels van het spel. In de keiharde zakenwereld is er maar één regel die telt: houd je vijanden in de gaten en je ex-minnaars al helemaal…

Verkrijgbaar voor €12,50

De hitte van veleiding

 

Bericht uit Parijs

5. Bericht uit Parijs – Guillaume Musso

Na de vorige drie boeken om bij weg te smullen, heb ik nu weer een spannend boek voor je. Het boek Bericht uit Parijs gaat over Madeline en Jonathan die elkaar niet kennen en eigenlijk ook nooit zouden zijn tegengekomen. Ware het niet dat ze na een botsing op het vliegveld elkaars telefoon hebben ingepakt. Als ze achter die vergissing komen, zijn de twee al 10.000 kilometer van elkaar verwijderd: zij is bloemist in Parijs, hij runt een restaurant in San Francisco. Het duurt niet lang voordat ze toegeven aan de verleiding om in elkaars telefoon te kijken. Dit leidt tot een schokkende ontdekking: hun levens zijn met elkaar verbonden door een geheim waarvan ze dachten dat het voor altijd begraven zou blijven. Er volgt een zoektocht die uitmondt in een spannende race tegen de klok – en die leidt van Frankrijk via Engeland naar Amerika.

Verkrijgbaar voor €4,95

 

6. Ik krijg je wel – Sophie Kinsella

Elke zomer lees ik weer één of twee boeken van Sophie Kinsella. Niet super goede literatuur, maar altijd weer fijne boeken die makkelijk weg te lezen zijn. Perfect voor op het strand. Dit heb ik gekozen voor het boek Ik krijg je wel. De hoofdpersoon van het boek, Lottie, heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte, trouwen met elkaar als ze beiden op hun dertigste nog single zijn, grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen! Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar een Grieks eiland. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

Verkrijgbaar voor €18,95

Ik krijg je wel

 

Ga voor mij

7. Ga voor mij – J. Lynn

Vorig jaar las ik voor het eerst een ‘new adult’ boek van J.Lynn. Binnen twee dagen had ik het boek uitgelezen. Ik ben dus heel erg benieuwd naar dit boek, dat gaat over de 19-jarige Tess die graag danseres wilt worden. Helaas gooit een blessure roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenk. Maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Beiden hebben namelijk ook al veel meegemaakt.

Verkrijgbaar voor €14,99

 

8. De man van mijn dromen – Rachel Gibson

Rachel Gibson staat bekend om haar chicklits en heeft in Amerika al tal van prijzen in de wacht gesleept met haar bestsellers. Er moest dus wel in ieder geval één boek van Rachel is dit lijstje staan. Het lezen van chicklits hoort namelijk bij mijn zomer. Daarom heb ik dit keer het boek De man van mijn dromen… uitgekozen. Een boek over Autumn Haven. Ze was van plan om in Las Vegas een gokje te wagen, een show te bezoeken en zich te vermaken. Wat niet op het programma stond was een huwelijk en al helemaal niet met een foute, zelfingenomen vent als Sam LeClaire. Wat begint als een droomromance in Las Vegas eindigt helaas al snel in een flits-scheiding. Om het drama helemaal compleet te maken ontdekt Autumn als ze thuiskomt dat ze ook nog zwanger is. Als Autumn twee jaar later haar leven weer op de rit heeft en een succesvol bedrijf als weddingplanner opgericht, loopt ze Sam bij dé bruiloft van het jaar tegen het (goddelijke) lijf.

Verkrijgbaar voor €9,95

De man van mijn dromen

Kennen jullie nog leuke boeken die zeker de moeite waard zijn?

Beeld: Bol.com & cosmocondina.com


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. het lijken mij leuke boeken! Ik vind het zo leuk om te lezen!

  2. Het lijken me erg fijne boeken!

  3. Lijken me allemaal leuke boeken! Ik zelf ga ‘on top’ van Anna Nooshin, ‘voor jou’ en ‘vier plus een’ van Jojo Moyes lezen op vakantie!

  4. Met een knipoog is zo’n ontzettend leuk boek. Ik ben benieuwd naar de andere boeken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers