READING

Stylingtips van IKEA: klaar voor een nieuw studiej...

Stylingtips van IKEA: klaar voor een nieuw studiejaar

00_PH042611

De zomervakantie is net begonnen, ik weet het. De meeste studenten onder ons willen nog helemaal niet denken aan een nieuw studiejaar. Toch komt dat nieuwe leerjaar steeds dichterbij. En het brengt trouwens ook leuke kanten met zich mee. Een nieuw studiejaar is een goede reden om je nieuwe en/of huidige studentenkamer een beetje te pimpen. 

Budget en geld spelen natuurlijk een rol. Uit ervaring kan ik spreken dat je als gemiddelde student niet zo heel veel te besteden hebt. Gelukkig is zo’n groot budget helemaal niet nodig. Ik zeg; IKEA. Zij geven je dan ook vijf ideeën en stylingtips om je kamer opnieuw te stylen.

1. Kleur je kamer

Met een kleurrijk dekbedovertrek en een opvallende klok tover je een donkere kamer om in een vrolijk geheel. Maak het geheel af met de poster of schilderij aan de muur.

What to shop? 

Dekbedovertrek

Zweedse klok

Poster van de Nederlandse ontwerpers Scholten & Baijings

01_PH121338

2. Avonduren 

Als student ben je vaak tot ’s avond laat aan het studeren. Doe daarom een led-lamp in je bureaulamp. Daarmee kan je niet alleen makkelijk verder studeren, maar spaar je ook nog op de energiekosten. Daarnaast staat een opgeruimd bureau gelijk aan een opgeruimd hoofd. Berg dus al je papieren en foto’s op in dozen.

What to shop?

Bureaulamp

Opbergdoos

Aloe Vera plant

02_PH121339

3. Van buiten naar binnen

Lange dagen op school of aan het studeren, dan ga je het buitenleven toch wel missen. Haal daarom de natuur in huis met leuke posters van vlinders en je favoriete plant is een mooie sierpot.

What to shop? 

Vlinder posters

Sierpot

Witte mand

03_PH121340

4. Uitslapen

Na een lange nacht doorhalen (studeren of feesten) kom je heerlijk tot rust onder de lakens en met een koffie. Je wekker is niet je beste vriend, maar zorgt wel dat je op tijd bent voor een nieuwe college.

What to shop? 

Dekbedovertrek

Wekker

Koffiebeker

04_PH121341

5. Denk niet zwart of wit

Zwart-wit denken, het mag nu. Maar niet voordat jij je zwarte kopje koffie uit je eigen koffiemaker op hebt, zelfgemaakt smaakt altijd beter. Over zelfgemaakt gesproken. Wist je dat de strepen op dit zwart-witte dekbedovertrek met de hand getekend is. Leuk detail en nu heb je zelfs in je vakantie nog wat geleerd.

What to shop?

Koffie- of theemaker

Zwart-wit kopjes

Dekbedovertrek

05_PH121342

Bron: IKEA B.V Nederland


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Kim

  21 juli

  Fijne inspiratie! Ik ben zelf bezig om van mijn logeerkamer een werk/ kleed kamer te maken maar dat is niet zo eenvoudig. Ik wil namelijk mijn kleding die nu op rekken hangt netjes wegwerken. Heb je misschien tips?

 2. Anouk

  3 augustus

  Ah, super fijne inspiratie! Ik krijg gelijk zin om een ritje naar de Ikea te maken :p xo

 3. Gina

  29 augustus

  Heel erg leuk! Ikea heeft zoveel leuke spulletjes <3

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers