How to: boeken als decoratie

books nightstand2

Boeken, we hebben ze steeds minder in huis. Lezen kan ook via een iReader, iPad of mobiele telefoon. Toch blijf ik van boeken houden. Niet omdat ik ze veel lees, maar omdat ze ook zo mooi als decoratie kunnen dienen. 

Laat je inspireren door de onderstaande vier manieren om te decoreren met boeken. Sommige hebben zelfs ook nog een functie. Het is dus niet alleen mooie decoratie!

1. Een mooie koffietafel

Een koffietafel is niet compleet met grote en vooral mooi en inspirerende koffietafelboeken. Het laat niet alleen je persoonlijkheid en interesse zien, maar het is ook zeer geschikt voor gasten om even doorheen te bladeren.

coffee table books coffee table books1

2. Boeken als bijzettafel

Ik benoemde het al eerder. Decoreren van boeken kan uiteindelijk ook een echte functie hebben. Een stapel met stevige boeken is ook een perfect bijzettafeltje of nachtkastje.

books nightstand3

books nightstand2

3. Creëer een stapel

Een leuke en originele manier om je boekencollectie met trots te tonen. Eens wat anders dan een normale boekenkast. Daarnaast zorgt het ook nog voor meer hoogte in de kamer.

booktower the everygirl_book tower

4. Maak een statement

Heb je toch nog een grote boekencollectie en kan je het niet alleen door middel van de bovengenoemde manieren kwijt, dan is een boekenkast van vloer tot plafond een goede investering. Daarnaast kan het dan ook meteen als statement van je interieur dienen.

book_wall_statement3 book_wall_statement2

Hoe heb jij of zou jij je boeken als decoratie gebruiken? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Fijne ideeën! Koffie tafelboeken vind ik toch nog het allermooist!

 2. Laura

  3 november

  Ik vind een stapel boeken naast je bed heel mooi. Mijn vriendinnetjes hebben dit en dat staat zo gezellig ofzo. Is weer eens iets anders dan een standaard nachtkastje.

 3. Dionne

  3 november

  Ik vind dit er echt tof uit zien!

 4. Anne

  3 november

  Leuke ideeën! Zo’n grote boekenkast helemaal gevuld met boeken heb ik altijd gaaf gevonden maar eerst nog een hoop boeken blijven verzamelen.
  Groetjes,
  Anne

 5. Anne

  3 november

  Leuke ideeën! Zo’n grote boekenkast helemaal gevuld met boeken heb ik altijd gevonden maar eerst nog een hoop boeken blijven verzamelen.
  Groetjes,
  Anne

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers