Griep voorkomen – dit moet je eten

Griep voorkomen - hatsjoe

Bron: annicvw.com

De herfst is begonnen en dat betekent dat de herfst griep ook weer ook de loer ligt. Ik kan het weten, want vorige week rond deze tijd lag ik namelijk ziek op bed. Natuurlijk laten jullie het niet zover komen. Vanaf nu voorkomen jullie de griep met deze voedingstips!

1. Avocado

Niet alleen lekker, maar vooral ook erg goed bij het voorkomen van een griepje (en een strakke buik). Avocado bevat veel vitamine E en zit vol met antioxidanten. Daarnaast bevat het ook een infectiebestrijdende stof genaamd glutahione.

2. Rode uien

Van witte uien wist je waarschijnlijk al dat ze goed zijn. Leg bijvoorbeeld een ui naast je bed wanneer je verkouden bent, grootmoederstip;). Maar wist je dat rode uien meer ontstekingsremmende stoffen bevatten. Misschien toch meer aan rode uien denken!

3. Cashewnoten

Zink is een goed hulpmiddel op sneller op te knappen en laat dat nou net in deze heerlijk noten zitten. Door cashewnoten presteren jouw immuuncellen op hun best.

Griep voorkomen - dit moet je eten avocado

Griep voorkomen - dit moet je eten uien
Griep voorkomen - dit moet je eten cashewnoten

4. Kalkoenfilet

Kalkoenfilet is niet alleen het gezondste boterham/cracker beleg (het is namelijk vetvrij) het zit ook boordevol vitamine B2 en B6 en die zijn essentieel voor de aanmaak van antistoffen. Ik weet al wat ik tijdens de lunch ga eten: een heerlijk cracker met kalkoenfilet en avocado;)

5. Boerenkool

Het is niet heel gek dat healthgoeroes zo houden van boerenkool. Het zit namelijk bomvol vitamines (A,C & E), ijzen en mineralen die je allemaal gezond houden op hun eigen manier.

6. Eieren

Eieren bevatten naast eiwitten ook nog andere goede voedingsstoffen. Denk aan bijvoorbeeld vitamine D, goed voor je immuunsysteem en dus het voorkomen van griep.

Griep voorkomen - dit moet je eten kalkoenfilet
Griep voorkomen - dit moet je eten boerenkool
Griep voorkomen - dit moet je eten eieren

 

7. Champignons

Het geheim van de champignons is hun kracht om infecties af te weren en het immuunsysteem te versterken. Ook andere paddenstoelen helpen en zijn een bron van vitamine B. Deze helpen bij de aanmaak van bacteriedodende antilichamen.

8. Wortelen

Alle felgekleurde fruit en groente zitten bomvol vitamine A, C en E. Zelf heb ik veel warm water met citroen gedronken tijdens de griep, maar wortel kan je tijdens je griepje ook goed nuttigen. Wortel is namelijk de koning van vitamine A.

9. Waterkers

Een groente die ik volgens mij nog nooit gegeten heb. Toch doen wanneer ik de griep weer voel opkomen. Het is namelijk een mega-combi van vitamine A, foliumzuur en glucosinolaten. Alle drie boosters voor je immuunsysteem. Weten hoe je het moet eten? Het kan zowel rauw als gekookt.

Griep voorkomen - dit moet je eten champignons
Griep voorkomen - dit moet je eten wortel
Griep voorkomen - dit moet je eten waterkers

 

10. Paprika’s 

Vooral de rode en oranje paprika’s zijn goed voor je. Deze bevatten namelijk meer vitamine C dan sinaasappels. En deze vitamine helpen weer de symptomen van verkoudheid te verminderen.

11. Blauwe bessen, bosbessen, zwarte bessen

De blauwe bes behoort tot de meest gezonde fruitsoort en is een goede weerstand-boosters. Ook de andere bessen bevatten goede bronnen; anthocyanen en kleurstoffen die ontstekingen remmen.

12. Spinazie 

Betere groente bestaat er volgens mij niet. Spinazie bevat namelijk naast vitamine A, C en E ook foliumzuur en ijzer.

Griep voorkomen - dit moet je eten paprika
Griep voorkomen - dit moet je eten blauwe bessen
Griep voorkomen - dit moet je eten spinazie

Heb je toch de griep te pakken? Naast het eten van het bovenstaande is rust het beste voor je lichaam. Dus tijd om eens een van deze series te kijken!

Bron: Cosmopolitan


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers