READING

Huidproblemen: dit zegt het over je gezondheid

Huidproblemen: dit zegt het over je gezondheid

face mapping

Nog steeds last van hier en daar een puistje, ondanks dat de puberjaren allang achter je liggen? Niet iets om je voor te schamen, het overkomt de beste. Maar je kan er wellicht wel wat aan doen? De plek van de huidproblemen op het gezicht zeggen namelijk iets over je algemene gezondheid. 

We leggen het je hieronder uit.

Het voorhoofd
Puistjes op je voorhoofd kunnen wijzen naar verschillende problemen. Verterings- of darmproblemen kunnen de oorzaak zijn, maar ook stress, ongezond eten en weinig slaap. Zorg dus dat je genoeg uurtjes horizontaal doorbrengt, gezond eet en genoeg water drinkt om giftige stoffen af te voeren.

T-zone
De T-zone is gelinkt aan de lever. Puistje op deze plek kunnen dus wijzen op het minder goed functioneren van de lever.

Neus
Puistjes op de neus kunnen ook wijzen naar de hart. Zwellingen of andere veranderingen van de neus betekenen een hoge bloeddruk. Vermijd energy drinks, verminder zoutinname en eet meer groenten en fruit.

Rond de ogen
De huid in dit gebied is verbonden met de nieren. Zo betekenen donkere kringen onder de ogen vaak dat de nieren slecht functioneren of dat je te weinig vocht hebt binnen gekregen.

Bovenste gedeelte van de wangen
Het bovenste gedeelte van de wangen zijn gekoppeld aan de longen. Denk hierbij aan de volgende oorzaken: luchtverontreiniging, bacteriën op het oppervlak van bijvoorbeeld de mobiele telefoon of op een vuil kussensloop.

Onderste gedeelte van de wangen
Het klinkt waarschijnlijk heel raar, maar problemen op deze plek van het gezicht kunnen veroorzaakt worden door slechte mondhygiëne. Problemen in de mond, zoals bijvoorbeeld je tandvlees, zal hier zichtbaar zijn. Probleem oplossen? Regelmatig tandenpoetsen, flossen en vermijd suikerhoudende voeding en drankjes.

De oren
Break-outs rond de oren hebben ook te maken met de nieren. Zorg dat je genoeg water drinkt op een dag en verminder zoutinname.

De kin
De kin is gelinkt aan de dunne darm. Een verandering in je voedingspatroon kan een groot verschil maken. Blijf weg van zuivel en vette maaltijden en eet meer groenten en fruit om de spijsvertering goed te houden.

Bron: www.youbeauty.com


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers