In vijf stappen het perfecte CV

Misschien ken je het wel. Je bent opzoek naar een nieuwe baan of stage en je hebt geen idee waar je moet beginnen. Uiteraard is langs gaan bij bedrijven en vragen naar een openstaande vacature de belangrijkste stap. Maar als je dan te horen krijgt ‘Laat je CV maar achter bij ons’ zit je daar eigenlijk niet op te wachten.

Niemand wilt op een stapel belanden. Om toch nog het beste ervan te maken hebben wij voor jou een stappenplan voor het perfect, opvallende maar toch bescheiden CV.

Stap 1. Maak een overzicht

Allereerst is het erg belangrijk om een overzicht te maken van dingen die belangrijk zijn voor op je CV. Begin eerst met je basisgegevens. Denk aan naam maar ook adres en telefoonnummer. Vervolgens jouw opleidingen en cursussen tot waar je al ervaringen hebt op gedaan. Kies ook een zakelijke maar vrolijke foto voor het CV. Het is belangrijk dat het bedrijf ziet wie jíj bent.

Stap 2. De werkervaring

Het is belangrijk dat je bij alle ervaringen een kort maar bondige omschrijving geeft van wat je hebt geleerd maar ook wat jou taken waren. Begin met de periode dat je hier werkzaam bent geweest. Voeg vervolgens jou functie en het bedrijf waar je werkzaam was toe. Eindig met jou taken/bezigheden binnen het bedrijf. Nogmaals, houd het kort en bondig.

Stap 3. Opleidingen & cursussen

Dit is, naast de werkervaring, het belangrijkste onderdeel op jouw CV. Begin weer met de periode gevolgd door de opleiding/cursus. Bij de afgeronde opleidingen en cursussen is het belangrijk om ‘behaald’ toe te voegen. Zo weet het bedrijf dat je de opleiding of cursus ook daadwerkelijk goed hebt afgerond.

Kleine tip; voeg ook eventuele rijbewijzen toe.

Stap 4. Extra toevoegingen

Afhankelijk van de sector waarin je wilt gaan werken is het soms fijn om extra dingen toe te voegen. Dit kan zijn taalkunde, computervaardigheden maar ook bijvoorbeeld hobby’s & interesses of skills. Voeg dit alleen toe als het van waarde is in de sector waar je solliciteert.

Stap 5. De puntjes op de i zetten

Deze laatste stap draait allemaal om het design van jouw CV. Iedereen heeft zijn eigen style en het is oké als dit naar voor komt op het CV. Het is fijn om van te voren op sites als bijvoorbeeld Pinterest te kijken naar speciale lay-outs van CV’s. Verzamel verschillende lay-outs en kijk wat bij jou als persoon, en de sector waarin je wilt werken, past. Zo maak je jouw CV eigen en komt hij hopelijk niet onderaan de stapel te liggen.

Gooi voor het printen nog even de spellingscontrole over jouw CV, wel zo belangrijk. En als laatste tip: ga niet voor het slappe a4 papier maar kies een net iets dikker soort papier. Dit laat zien dat je niet alleen veel werk hebt gestopt in de inhoud en lay-out maar ook in de uitwerking van jou CV. Let maar op, binnen de kortste keren staat jouw voicemail vol met uitnodigingen.

 


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers