READING

LONDON FASHION WEEK: WELK MERK KREEG DE MEESTE MED...

LONDON FASHION WEEK: WELK MERK KREEG DE MEESTE MEDIA AANDACHT?

london-fashion-week-welk-merk-kreeg-de-meeste-media-aandacht

Na New York richtten we onze modeoogjes op Londen. Traditiegewijs vinden hier de meest creatieve en ‘gekke’ shows plaats. Dit seizoen was geen uitzondering: van Crocs met kristallen en chokers gemaakt van tieraps, merken als Burberry en Topshop Unique haalden alles uit de kast.

Of moeten we zeggen in de kast? Veel ontwerpers omarmen het ‘See Now Buy Now’ principe. Wij telden maar liefst 118 looks die direct na de show te koop waren. Zo ook alle outfits van Topshop Unique, bij een heuze pop-up shop. Ondermeer Lottie Moss (het zusje van) en Ellie Goulding gingen na afloop naar huis met de nieuwste items. Het Engelse merk showde een jonge en frisse collectie waar je vintage hart sneller van gaat kloppen – geïnspireerd op vlooienmarkten en de jaren 80. Dus inclusief vintage bloemenprints (de Aubrey Wrap Dress) en cropped jasjes (de Verloc Cropped Jacket). Hebben! Ook Instagram gebruikers zijn fan: het merk ontving ruim 1 miljoen likes op de geposte foto’s en er zijn in totaal ruim 15.000 foto’s gepost met de hashtag #topshopunique. Dat maakt Topshop Unique het merk met de meeste media aandacht tijdens LFW.

stylight-london-fashion-week-social-media-statistieken-2016

Ook Burberry was met ruim 400.000 likes op Instagram en 28.000 retweets op Twitter erg populair. De voorjaarscollectie is geïnspireerd op de jaren 30 en bevatte veel unisex items en geweldige pyjamapakken. Cara Delevingne, Alexa Chung en Olivia Palermo aanschouwden de pyjama chic outfits vanaf de eerste rij.

Wat zagen we verder in de Britse hoofdstad? 26 paar Crocs versierd met stenen en kristallen (Jibbitz), chokers gemaakt van tieraps en zowel kants als metallic bij de show van Christopher Kane. Verder 14 opblaasbare bananen bij Charlotte Olympia (naast geweldige schoenen natuurlijk). En mango is niet alleen goed voor een mooie huid, het is ook een van de trendkleuren voor de lente. Zoals Topshop Unique’s creative director Kate Phelan samenvatte: “Fashion is a playground!”

stylight-london-fashion-week-modellen-diversiteit

Over welke show heb jij getweet?

Bron: www.Stylight.nl


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers