READING

5 manieren om foundation aan te brengen

5 manieren om foundation aan te brengen

Artist FX

Een goede foundation vinden is een hele opgave, maar ook het aanbrengen van het basisproduct is belangrijk. Er zijn verschillende manieren voor het aanbrengen. Wij hebben vijf eenvoudige manieren op een rijtje gezet!

1. Vingers

De vingers, het blijft een goedkoop en een nog steeds veelgebruikte manier om foundation aan te brengen. Het beste kun je het aanbrengen op de rug van je hand en hier steeds wat met je vingers ingaan. Breng het met een kloppende beweging aan op het gezicht. Tip: meng je foundation met je dagcrème of breng de het direct aan na het aanbrengen van de crème op het gezicht.

conseils-pratiques-c-d-actu-beaute-teint-zero-defaut-78631420_7f4

2. Sponsje 

Foundation aanbrengen met een sponsje werkt vooral goed bij vloeibare varianten. Maak de spons nat, knijp daarna een paar keer in het sponsje zodat het overtollige water verdwijnt. Zorg dat de spons niet nat is maar vochtig. Breng een kleine hoeveelheid aan op de rug van je hand dip het sponsje in de foundation. Dit doe je door het sponsje om je wijsvinger te ‘vouwen’. Breng het op je gezicht aan met ‘komma-bewegingen’.

Make-up spons verkrijgbaar bij o.a. Etos voor €1,49 (2 stuks)

Etosmake-upsponsrond2stuks-149_zpsa265e449

3. Foundation kwast

Iedereen kent de traditionele foundation kwast, een platte borstel met lang, dik haar. Deze tool is handig wanneer je zuinig te werk wilt gaan. De haren van deze kwasten zijn vaak synthetisch waardoor ze minder product opnemen dan bijvoorbeeld een sponsje. Breng het product aan op de rug van je hand, dip de kwast in de foundation en breng het met gelijkmatige strepen aan op het gezicht, van binnen naar buiten.

M.A.C Cosmetics 190 foundation brush is verkrijgbaar voor €37,00

mac-190-foundation-brush

4. Beautyblender

Make-upartiesten werken al langere tijd met sponsjes en kwasten, maar de beautyblender is nog redelijk nieuw. Je kan het eigenlijk zien als een spons 2.0. Het werkt op dezelfde manier, het ligt alleen fijner in de hand en is makkelijker te gebruiken. Ook de bij de beautyblender is het beste te gebruiken met vloeibare varianten en geeft een natuurlijk en egaal resultaat.

Hoe gebruik je een beautyblender? Het begintraject is hetzelfde al bij een normale spons. Nat maken, uitknijpen en drogen tot de blender vochtig is in plaats van nat. Breng een kleine hoeveelheid aan op de rug van je hand en dep het grote deel van de blender in de foundation. Breng het aan met een stempelende beweging. Het puntje van de beautyblender kan je gebruiken voor het aanbrengen van foundation of concealer onder de ogen of bij de neus.

The Original beautyblender is verkrijgbaar bij Douglas voor €19,95

The_Original_beautyblender-beautyblender-Original

5. Make-up applicator

Een automatische make-up applicator, dit is de nieuwste innovatie voor het aanbrengen van de foundation. Het Nederlandse merk Starskin heeft hiervoor een makkelijk te gebruiken beauty apparaat ontworpen in de vorm van een kabuki kwast, welke de veelgebruikte patting techniek van de make-upartiesten nabootst. De Artist FX™ zorgt ervoor dat niet alleen foundations, maar ook poeder, BB cream, CC cream en serum vlekkeloos worden aangebracht. Hiervoor hebben ze drie verwisselbare opzetstukken: een professionele Rubycell Puff voor vloeibare foundation, poeder, BB- en CC crème. De Silicon Puff is voor compacte crème foundation en vloeibare blush en de Ceramic Stone kan worden gebruikt voor het inmasseren van crèmes en serums, waardoor deze beter door de huid worden opgenomen.

STARSKIN®’s Artist FX™ Auto Patting Makeup Applicator is exclusief verkrijgbaar voor €100,- bij Douglas.

Artist FX tool


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers