READING

NEW YORK FASHION WEEK: DE SOCIAL MEDIA TRENDS

NEW YORK FASHION WEEK: DE SOCIAL MEDIA TRENDS

Bron: www.vancouversun.com

Bron: www.vancouversun.com

Van Victoria Beckham en Tommy Hilfiger tot Ralph Lauren en Scotch & Soda. Tijdens New York Fashion Week deden veel grote namen hun modevoorspellingen voor het voorjaar. Een modeshow duurt gemiddeld slechts vijf minuten maar na afloop sudderen de mode meningen nog lang door op het internet. Hoog tijd dus om terug te kijken op New York Fashion Week en de online balans op te maken. Wat waren de meest spraakmakende shows? 

Tommy Hilfiger domineerde de sociale media tijdens de New Yorkse modeweek. De Gigi x Tommy show werd enthousiast ontvangen. Met ruim 1 miljoen likes en 26.000 foto’s op Instagram had het Amerikaanse merk dan ook de meeste interactie. De locatie was spectaculair: voor de gelegenheid werd een pier afgehuurd en omgetoverd tot ‘Fashion Carnival’. Compleet met reuzenrad, mode- en eetkraampjes en Taylor Swift op de voorste rij. En ook over de collectie – nautisch, preppy – niets dan lof. De items waren direct na afloop zelfs al te koop.

Bij Victoria Beckham zagen we bralettes, die onder lange jasjes werden gedragen en veel fluweel. Losse silhouettes die een klein beetje huid laten zien is het nieuwe sexy. Zo ook platte schoenen (vooral veel slip on varianten en ook Converse is weer terug). De voormalige Spice Girl zelf – ja de vrouw die ooit zei dat ze niet kan nadenken op platte schoenen – liep op sandaaltjes, zonder hak!

Ook de Yeezy 4 Show werd veelbesproken op sociale media, maar niet alleen vanwege neutrale spandax kleding en baggy sport items. De rapper staat bekend om zijn bijzondere kijk op mode, maar deze keer was het zijn Yeezy 4 show die kritiek kreeg te verduren. De Amerikaanse pers sprak van ‘a hot mess’: de modellen vielen flauw vanwege de hitte en het onmogelijke (Adidas) schoeisel waarop ze moesten lopen. ‘Model fainting’ werd trending topic en filmpjes van strompelende modellen verspreidden zich over het internet.

Maar welke modelessen leerden we in New York voor het voorjaar? Voeg geel toe aan je kleurenpalet en ruffles en fluweel blijven goed tot ruim in de zomer. Tenslotte wordt de Gigi stijl – denk knielaarzen en oversized sportkleding – volledig omarmd door zowel it-girls als mode ontwerpers.

Wat is jouw favoriete (social media of mode) trend?

stylight-new-york-fashion-week-social-media-statistieken-1

Bron: Stylight.nl


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers