READING

TRAVEL: OKTOBERFEST BEGINNER’S GUIDE

TRAVEL: OKTOBERFEST BEGINNER’S GUIDE

stylight-oktoberfest-2016-cijfers-en-weetjes1

Bier, borsten en braadworst. Daar denk je aan bij het Oktoberfest, niet? Toch is het jaarlijkse volksfeest veel meer dan dat. Dit weekend vindt de 183ste editie plaats – tijd dus voor (mode)tips & tricks. Jetzt geht’s los!

Jaarlijks reizen er bijna zes miljoen mensen af naar het grootste bierfestival ter wereld. Het inwonersaantal van München verviervoudigd daarmee! En ja, er wordt inderdaad bier gedronken. In 2015 zo’n zeven miljoen liter om precies te zijn. Geen gewoon bier: één bierpul (1L) bevat het alcoholpercentage van acht shotjes! En de serveersters dragen tot wel twaalf stuks tegelijkertijd, zestien dagen achter elkaar… Een stukje vlees gaat er ook wel in, van de hoeveelheid vlees die er in 2015 is geconsumeerd kan heel Den Haag een braadworst eten…

stylight-oktoberfest-2016-cijfers-en-weetjes

Maar veel belangrijker dan het bier en het vlees is de Beierse cultuur en tradities die centraal staan. Inclusief klederdracht, vooral niet te verwarren met een carnavalsoutfit. Vrouwen dragen traditiegetrouw een dirndljurk die de nadruk legt op de borsten en je taille slanker doet lijken. Inclusief pofmouwtjes en rok met schort. Reguliere winkels als Esprit en C&A verkopen zelfs een speciale dirndl collectie! De gemiddelde prijs ligt rond de honderd euro, maar er zijn ook designer varianten met luxe stoffen. Geen trek in een traditioneel rode, groene of blauwe dirndl? Probeer niet tussen Beieren en diens tradities te komen: Paris Hilton werd in 2006 permanent verbannen van het Oktoberfest omdat zij de bezoekers beledigde met haar goudkleurige dirndl…

stylight-oktoberfest-2016-kleding-dirndl stylight-oktoberfest-2016-dirndl-kleding

Eerste keer Oktoberfest? Dit geef je aan door de strik van je dirndl in het midden te knopen. Boven je rechterheup betekent dat je bezet bent en links houdt in dat je vrijgezellig bent!

stylight-oktoberfest-2016-dirndl-strik-knopen

Met deze modetips en feitjes ben je helemaal klaar voor het Oktoberfest. Ein Prosit!

Ga jij het Oktoberfest vieren dit jaar en/of heb je het al een keer gevierd?

Bron: Stylight.nl


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers